Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondhat ilyet az anyukám?...

Hogy mondhat ilyet az anyukám? 14/L

Figyelt kérdés
anyagi gondokkal küzdünk, este 6 órakor mondtam hogy éhes vagyok mert 2szelet kenyeret ettem aznap összesen és az volt erre a válassza hogy mondjam az államnak. Egyedül nevel minket mert apukám meghalt kiskoromban és kap ilyen özvegyit (ha jól tudom), meg rám és 2 testvéremre pénzt, ami azért nem kevés. De mégis elmegy a legtöbb számlákra és ami marad az nagyon kevés 6emberre.Talán ennél többet nem is érdemel mert életében összesen 1hónapot ha dolgozott 50éves létére. Apukám volt az aki összetartotta a családot, amióta meghalt semmi se olyan már mint régen volt.
2011. nov. 19. 22:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%

Úgy mondhat ilyet, hogy igaza van.

De nagyon elítélem anyukádat.. Én biztos nem nézném tétlenül hogy a gyerekeim éheznek.

2011. nov. 19. 22:42
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Hú.. nehéz ügy. Nem tudom mi játszódhat le az anyukád lelkében ilyenkor, de nem helyeslem. Te (ti) nem tehettek erről. Én amúgy pont ezért nem merek egynél több gyereket vállalni, mert sokszor belegondolok, hogy mi lenne velem, ha egyedül maradnék 2-3 gyerekkel? Belegondolni is szörnyű. Ez már nem olyan világ, mint 20 éve volt :(
2011. nov. 19. 22:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor az ember idegességében ezt mondja. Nem rád haragudott ezzel, hanem az életére, és hibáztatni akarja az államot, mert az elgtöbbször az első az ember ideges gondolatában, hogy a más hibája. Sok esetben van is benne valami, de sajnos ha anyud nem szereti a munkát akkor magát is hibáztatja.

Tudod lehet meg is teszi, csak amolyan már nem tud ezzel mit kezdeni. Fél elmenni dolgozni, nem tudja, hogyan, hova, mi lesz veletek míg ő dolgozik stb. Mérges, hogy apud meghalt, mert valószínűleg tovább képzelte az együtt létet. Nehéz az élet és kijött belőle.

Vond le a következtetést, hogy te ne tedd magad ilyen helyzetbe, tanulj tanulj, hogy minél több lehetőséget tudj magadnak megadni mikor kikerülsz a nagybetűs életbe dolgozni.

2011. nov. 19. 23:22
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szép anyud részéröl ez a hozzáállás, föleg ha ilyet vág hozzád. Állam ide vagy oda, ettöl még nem laktál te jól, és Ö megkéne kéne mozdítsa a hátsó felét és elmenjen dolgozni, akkor nem kéne étel helyett ilyen válaszokat adjon neked! Bizony, nekünk is 3 gyerekünk van, de elképzelni nem tudnám, hogy csak üljek a babérjaimon, és szegény gyerekeim éheznek! brrrrr....
2011. nov. 20. 07:31
 5/16 anonim ***** válasza:
61%
Mégis hogy dolgozzon szerinted, ha nincs sehol semmi munkalehetőség? Az én apukám látássérült, nem tud dolgozni, anyukám évekkel ezelőtt került el a munkahelyéről létszámleépítés miatt, kb. veled egykorú lehettem akkor, azóta a lelkét kiteszi, hogy legyen valami állása és ne haljunk éhen, de sehová se veszik fel azóta se. Már jobb a helyzet, mert azóta tesóimmal együtt felnőttönk, én próbálok alkalmi munkákból megélni, de a gyerekkoromat eléggé megkeserítette a szegénység. Persze nem szép az anyukádtól, hogy ilyeneket mond, de én tudom, milyen az, amikor éhes vagy és nincs pénz ennivalóra. Nekem 14-15 éves koromtól az iskola mellett dolgoznom kellett, eleinte szomszédoknak segíteni pénzért, takarítás, bevásárlás, kutyasétáltatás, emellett rajzokat, saját készítésű díszeket adtam el stb. később diákmunka, hogy legyen mit ennem, de diákmunkát nem mindig kaptam, a számlák viszont mindig jöttek. Emlékszem, volt olyan időszak, amikor a Tesco-ban lévő kóstoló volt napi kajám, annyira nem volt pénzem még egy zsömlére se. Anya szívesen adott volna, de a segély még a számlákra se volt elég, nem hogy ételre. Szerintem a te anyukád se azért mondta ezt, mert sajnálja tőled az ennivlót, hanem mert nincs. Ez Magyarország. Ha teheted, próbálj meg te is valami munkát keresni, hogy ne kelljen éhezned!
2011. nov. 20. 10:23
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van első?!

Majd, ha dolgozik, akkor lesz igaza, hogy mondja az állam bácsinak a gyerek ezt, amíg nem mozdul dolgozni anyuka, kutya kötelessége a gyerekeit rendesen ellátnia és nem ilyet mondani neki, ha éhes!

2011. nov. 20. 11:57
 7/16 anonim ***** válasza:
10:23 és azt elolvastad, hogy 50 éves létére, HA 1 hónapot dolgozott összesen?! Szép és jó, amit írsz, de ide nem igaz! ("...1hónapot ha dolgozott 50éves létére.")
2011. nov. 20. 11:58
 8/16 anonim ***** válasza:
78%

6 ember?

van anyud 1

vagy te 1

van két tesó 2

összesen 4-et soroltál fel

ki a máik kettő????

2011. nov. 20. 12:22
 9/16 joci23 ***** válasza:
78%
Ahogy én számoltam, Te vagy a két testvéred, meg anyukád. Ki a másik kettő?
2011. nov. 20. 12:22
 10/16 A kérdező kommentje:
Hárman vagyunk akikre pénzt kap, de még van két testvérem akik már felnőttek, az egyik elköltözött másik városba, a másik meg szét ment az élettársával és egyedül maradt a kisfiával ezért hazaköltözött. Ezért még nehezebb lett és egy szobába lettünk négyen. Én értem azt hogy nincs munkalehetőség de az a baj hogy anyukámtól sokszor megkapom azt hogy ő nem is akar és nem is fog, hanem mennyünk mi dolgozni, kérjünk mi pénzt.Ma is megkaptam tőle ezt és egyre rosszabbul érzem magam :(
2011. nov. 20. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!