Miért támadják azért, mert nem akar anyámasszony katonáját nevelni a fiából?
Az unokatesóm fia 2,5 éves. Mondta korábban is, hogy ő falun nőtt fel, állatok között, a munka mindennapos volt. A gyerekéből se akar teszetosza embert nevelni, akármilyen nemű is lesz.
Korának megfelelően bevonja a háztartási munkákba (ha tereget, akkor adogatja a csipeszt, ha kiborul a tej, akkor a kissrác törli fel papírtörlővel, segítséggel porszívózik, stb). Játékosan csinálja, a kissrác is élvezi, sőt sokszor kéri is, hogy porszívózzanak vagy hadd mosson fel (utána az anyja megy még egy kört a maszatoláson :)).
Nem egyszer fültanúja voltam annak, hogy mások beszóltak, hogy milyen férfi lesz így belőle..
CSak néztem. Hogyhogy milyen? Önmagát ellátni képes, sokoldalú esetleg? Akinek majd felnőttként nem azért kell barátnő, hogy anyja helyett anyja legyen?
Nem értem az őt érő bírálatokat. Ha ostorral csapkodná oda a gyereket, akkor én is megjegyezném neki, de játékosan csinálja, a kisfiú pedig fülig érő szájjal pakol, töröl, adogat.
Én 14 éves koromban egyedül vezettem a háztartást. A kishúgomra (4) is vigyáznom kellett.
Öt évesen anyukámmal együtt kapáltuk a kertet.
Amikor én ezt boldogan elmeséltem a barátaimnak a középiskolában (ezek nekem mind szép emlékek) nekiálltak sajnálkozni, hogy engem szolgának szültek.
De lám, 21 évesen lazán elvezetek egy háztartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!