Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem korrekt velem, hogyan...

Nem korrekt velem, hogyan tudnánk mégis együtt lakni? Kérlek adjatok tanácsot!

Figyelt kérdés

Sziasztok! A dolog ott kezdődött, hogy a családom vett egy lakást. Jelenleg négyen élünk itt, a párom, én és még két albérlő (lány). Az egyik lánnyal semmi probléma, most a másikról lenne szó. Egyszerűen már nem tudom kezelni a helyzetet!

Az a baj, hogy nekem kell ugye fizetniük a lakbért, rezsit, meg stb. Viszont én úgy érzem, hogy minden szempontból átlagon felül próbálok velük rendes lenni (tehát nem csak szimplán korrekt vagyok). Nem fényezni akarom magam, de tényleg így érzem, és ez a rezsiköltségben is megmutatkozik, vagy közös dolgok vásárlásában (takarítószerek, stb), szóval kézzelfogható dolgokban. Eddig gyakorlatilag az összes tisztítószert én vettem, például.

Viszont úgy érzem, hogy ez a lány kifejezetten sunyin viselkedik. Ma már ugye 18.-a van, és még nem fizette ki a novemberi lakbért, DE még az októberi rezsit sem! És igazából ha odajönne hozzám, hogy "bocsi, de most ez meg ez történt, csak 2 hét múlva tudom hozni a pénzt" vagy bármit is mondana, azt mondanám, hogy oké. Persze kellene a pénz, de nem vagyok szemét, és megértem, hogy sokba kerül az albérlet, és közbejöhetnek dolgok. De hogy még direkt kerül, és csak sunnyog??

Ja, szemetet nem viszi le magától, nem mosogat el sokszor maga után, takarításból többször kihúzta magát, és hazament (nem szólt előtte!). A hétfőn kiteregetett ruhái csütörtök-péntekig ott állnak a fürdőben...

A kérdésem az, hogy mégis mit mondjak neki, hogyan viszonyuljak a dologhoz? Ti mit tennétek?

2011. nov. 18. 15:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
44%

ÚÚÚÚúúú

Hát ez hihetetlen. A barátom nemrég lakott egy idősebb nőnél albérletben, és mikor a nő közölte, hogy lehet távozni, mert ő már mindent elnézett és nem kapott cserébe semmit, kb azok a dolgok jöttek elő mint amiket mondtál, csakhogy én a másik oldalt tartom helyesnek!

Nálunk is egyeztek azok a dolgok, mint nálad. Azaz, hogy én is ott aludtam heti háromszor(erre plussz ötezer el lett kérve) de amiatt, aki ottalszik, nem kell több gázt, több villanyt felszámolni, hisz a világítás, fűtés, ugyanúgy van, mintha csak egy ember lenne ott. Sosem zuhanyoztam ott, te honnan tudod, hogy a barátok ott tusolnak? Sosem értettem miért olyan nagy engedmény valaki részéről, hogy megengedi, hogy a bérlője vendéget fogadjon, főleg kutyát, annak milyen hátrányai vannak??

Nem tudom, mióta laktok együtt, de az én páromtól is elvárta a nő, hogy vegyen egy literes takarítószert (márkára, kiszerelésre megmondva) két hét után, ami szerintem megint csak nem volt jogos, főleg, hogy csak egyhónapot lakott ott.

Ha a szemét a szobájában lévő kuka tartalmát jelenti, azt se értem, hogy neked miért fáj, ha csak akkor viszi le ha tele van(mint nálunk, ahol szobarendet ellenőrzött a főbérlő párnaponta) .

Azt tudja, hogy szeretted volna, hogy takarítson? Nálunk az első nap megbeszélték, hogy a páromnak majd szól, mikor kell takarítani, egyszersem szólt, de persze utána bosszankodott rajta.

Lehet, hogy elég nagy gondjai vannak a lánynak anyagilag, és szégyenli, ezért nem szól.

Amúgy miért kéne szólnia, ha hazamegy? ezt sem értem..

A felmosóscuccra pedig lehet, hogy úgy gondolta, hogy majd hazamegy, és hoz otthonról, így nem kerül semmibe, anyuka is biztos szívesen járul hozzá a lánya dolgaihoz, így spórolhat.

A tartozásra kérdezz rá, de szerintem mondd mindenképp hogy megérted, ha nincs pénze, csak mondja. Lehet, hogy még nem volt ilyen helyzetben, nem tudja, hogy kell kezelni, de az is lehet, hogy szimplán elfelejtette.

A takarításra pedig emlékeztesd nyugodtan.

2011. nov. 18. 19:40
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló! Köszi a válaszodat, de félreérted. Egy: nem az a baj, hogy hazamegy. Félreérthetően írtam: nem vette ki a részét a takarításból, és sunyin hazament úgy, hogy egy szót sem szólt (pl. hogy bocsi, sietnem kell haza, jövő héten bepótolom a takarítást, bármi).

2. a takarítást már az elején is mondtam. Mindenki minden héten takarít - ezt kértem. hát... ebből nem sok valósult meg :s

3. mint már azt leírtam, eddig 99%-ban mindent én vettem. Pl. kukazsákokat, amit ő is ugyanúgy használ, vagy pl. Demestost, amit szintén (már ha takarít), vagy pl. folyékony szappant (gondolom kezet csak mos?!) WC-papírt... Már bocs, de erre mit lehet mondani??

4. a szemét az a közös szemétre vonatkozik! Egyszer direkt egész héten nem vittem le (mert addig mindig mi vittük le), hogy lássam, kit fog először zavarni, hogy büdös. Jelentem, senkit. De már rendesen bűzlött a konyha tőle! Ismétlem, mindenki használja a kukát, és egyszer nem vitte még le!

5. nem zavar a barátja. (a kutya igen, de az más kérdés) A többi dolog zavar; ezeket azért említettem meg, mert szerintem egyáltalán nem elvárható tőlem, hogy mindenre rábólintsak, amit ő kér, ő meg semmibe vegyen mindent, amit mondok.

Még egy dolog: megkértem többször (többször!), hogy legyenek szívesek már mind a két zárat zárni, ha utoljára mennek el (sima + heveder). Na és mi lett belőle? Semmi.

Az zavar, hogy totál semmibe vesznek, amikor én segítőkész próbálok lenni mindenben! Nyilván nem tudok mindent felsorolni itt, de olvass vissza egy kicsit, és meglátod...

2011. nov. 18. 21:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Még most tedd ki,mert a fejdre nő és ő tesz ki téged,és ezt komolyan mondom,egyszer teszel jót valakivel,és vérszemet kap akor nincs visszaút.
2011. nov. 18. 21:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem az természetes, ha mindenki beszáll a közös dolgok vásárlásába. Vagy pedig vegyen magának külön. Nekem pl. külön van kézmosó kenőcsöm, mert nagyon száraz a bőröm, gyógyszertárit kell vennem. Így nyilván nem szállok bele a folyékony szappanba, de wc-papírt én is veszek. Meg pl. mosógolyót használok, így nem veszek mosószert, de az öblítőt közösen használjuk, ezért nyilván abba is belefizetek. Nálunk ez úgy működik, hogy egyik alkalommal ez veszi, máskor a másik. Tudjuk, mikor ki következik.

A takarítás is korrekt. Ha összefog mindenki, nem egy nagy kunszt kitakarítani egy lakást. Az egyik a fürdőt, másik a konyhát, stb.

Az, hogy feljöhet a pasi, szerintem sem kéne, hogy nagy ügy legyen, de ahogy írta is a kérdező, őt nem zavarja. A kutya viszont engem is zavarna. Szeretem az állatokat, de nem a lakásban.

Az meg alap, hogy leviszem a kukát, ha teli van. Marhára tud irritálni, ha valaki nem viszi le a kukát több napja, mikor már teli van. Volt ilyen lakótársam, volt, hogy teszteltem, leviszi-e. Másfél hét után feladtam és levittem én (másfél hétig volt teli, már a kuka mellett gyűlt egy külön zsákban a szemét)

Az meg, hogy nem szedi le a ruhát, mutatja, hogy mennyire törődik másokkal. Eszébe se jut, hogy esetleg más is szeretne mosni... Más kérdés, hogy én ilyenkor leszedem a "kedves" lakótársam ruháját.

Na meg hogy a zárat se képes becsukni... Egy plusz mozdulat az egész, semmibe nem kerül. Én sem mindig értettem egyet a főbérlőim kérésével, de sokkal könnyebb rááldozni azt a pár másodpercet, minthogy utána bosszúság legyen belőle.

Mindenkinek vannak rossz szokásai, egyet-kettőt lehet is tolerálni, sőt, kell. Meg tudni kell alkalmazkodni. De van egy határ, ami már sok. Pl. ha nem takarítana, de beszállna a közös dolgok vásárlásába, kifizetné időben a lakbért, levinné néha a szemetet, stb., gondolom nem lett volna feltéve a kérdés, mert önmagában azt még lehet tolerálni.

2011. nov. 18. 21:45
 15/15 anonim ***** válasza:

hát rakd ki.... miért kell eltűrnöd a SAJÁT lakásodban valakit, aki idegesít? h*lye vagy te, de most komolyan? mazochista? önkínzó? ez jó neked? miért?

a te lakásod, azt csinálsz, amit akarsz. ne legyél már ilyen teszetosza. rakd ki a francba.

vagy kötelező két albérlővel laknotok??? miért?

2011. nov. 19. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!