Miért változnak meg egyes férfiak a gyerekük születése után?
Amíg nem volt a pici életvidám társasági embereke voltunk. akartuk a babát,hamar össze is jött, álomszerű minden. Megszületett, és mintha az apja kalitkába láncolt volna. Én a baba mellett itthon melozok. 24 órában 4fal, gyerek, család, munka. és akkor ezeket kapom:én már ne bulizzak ( 2-3 havonta max 1 alkalom lenne), ha el akarok menni egy délután csavarogni mert épp a barátnőm is ráér ( ez is nagyon ritkán van havonat 2havonta 1szer) akkor miért megyek, inkább odamegyek minthogy velük legyek....
Imádom a családomat, miért nem lehet megérteni hogy nekem is szükségem van egy kis kikapcsolódásra?
Megkérte a kezem.igent mondtam.
de azóta ezek a dolgai egyre jobban kezdenek előjönni. Én társasági ember vagyok. szükségem van a baráti kapcsolataimra.biztos hogy jó házasság lenne ebből?
Lányunk még csak 4 hónapos, de én közöltem már terhesség alatt a férjemnek, hogy van 3 éved, hogy eljárj a haverokkal, mulass.. utána én jövök!
Mivel alapból mind a ketten társasági emberek vagyunk, így megtudunk egyezni, de én mondtam neki, hogy azt már előre felejtse el, hogy én szülés pillanatától 0-24-ben a gyerekem mellett fogok ülni, amíg nem lesz normál gondolkodása az élettől, stb..
Múlthéten a legjobb ötlete az volt, hogy ne menjek vissza dolgozni, ha a gyerek 2 éves lesz. Én kiröhögtem ... mondtam neki, hogy imádom a lányom, mindent megtennék érte, de szeretnék élni és élni az életem normális keretek között..
Különben is, jót tesz a gyereknek a közösség!
Ő jár valahova néha a barátaival vagy csak munka és család?
Ha jár, akkor nyert ügyed van, közlöd vele, hogy neki is jól esik a kikapcsolódás és mivel te sem gép vagy hanem ember, ugyanúgy szükséged van rá időnként, h feltöltődj.
A gyerekhez is nagyobb az ember türelme, ha nem befásul és csak a "kényszert" látja, hanem van magára is egy kis ideje.
Ha viszont nem jár ő se sehova, akkor 2 dolgot tudok elképzelni:
1: Mivel ő ezt nem teszi meg, valamilyen szinten irigy, h te igen.(Csúnyán fogalmazva, tudod, ha nekem sz@r, dögöljön meg a szomszéd lova is)
2: Képtelen egyedül mit kezdeni a gyerekkel, míg te picit lazítasz és nehogymár neki kelljen valamit is csinálnia.(Ez elég gáz, hosszú távon borzasztó lesz vele, ha ez van).
Első esetben van még reményed, kérdezd meg tőle, h neki nem hiányzik-e néha egy kis kikapcsolódás, sörözés a haverokkal, horgászás, bármi egy kicsit amivel kikapcsol.Ha igen a válasz, adj neki lehetőséget, h időnként ő is kikapcsolódjon.
De az is lehet, h mióta megvan a picur, nem tudtatok még nyugodtan lenni kettesben és azt hiányolja h a munka és gyereknevelés mellett ha van egy kis szabadidőd/időtök azt töltsétek együtt és ne az legyen h a szabadidődet, azt a keveset is ami van mással töltöd, mikor ő is igényelné ezt.
Sajnos a férfiak nem látnak bele, hogy milyen érzés évekig beszorulni a 4 fal közé és nem lehet egy értelmes mondatot váltani egy felnőtt emberrel, na meg fogalmuk sincs, h mennyi munka és fáradozás van otthon a gyerekkel, háztartással, h neki mire hazajön munkából már csak élveznie kelljen a pihenést, a vasalt ruhát felvennie reggel, az ebédet elfogyasztani és ágyba bújni az asszonykával.
Ha időnként cserélne veled egy-egy napot úgy, h mindent, de tényleg mindent megcsinál egész nap amit te, lehet rádöbbenne, h igenis kell az a feltöltődés egy anyának is.
Nálunk szerencsére ezzel nincs baj, 2 kisfiam van, járok edzőterembe, boxolni, futni, időnként sétálok egyet a barátaimmal, és itthon minden rendben van, a gyerekeimmel is sokat foglalkozok.
Viszont ha nem lenne időm magamra, nos akkor biztosra veszem, h sokkal türelmetlenebb lennék velük is.
Beszéljétek meg ezt egy nyugodt pillanatotokban.Ha semmi eredmény, akkor várj még azzal az esküvővel, mert egy életre elcseszheted a dolgokat.
Én egy percig se hittem h ez nálad mindennapos:)
Viszont ez nem normális ahogy hozzááll.
Elmeséli mikről maradtál le?Menjen a fenébe.Te vele vagy az időd nagy részében, inkább te mesélhetnél, ő miről maradt le.
Lehet a munka miatt kevés időt tölt vele és eszébe se jut h az az 1-2 óra amit kettesben töltenek néha neked egész napos műsor általában:)
ÉN azt bírom mikor a férjem itthon van és mittudomén a gyerkőcök aranyos pózban alszanak és meglátja, percenként ugráltat, h nézzem meg:))) Ilyenkor mindig mondom neki, h szívem, én ilyeneket látok egész nap :) De jókat mosolygunk rajta.Neki ez ritka és szép látvány, nekem meg már szinte természetes, de erre időnként figyelmeztetni kell, hisz eszébe se jut magától:)
miért talán nem az a normális? HA a gyerek azt fogja látni hogy a mami elmegy a barátnőkkel és éjjel 1 korjön haza és nincs ott lefektetésnél az bizony berögződik az agyába ;)
Nem tudom elképzelni mit nem tud kitalálni egy kisgyerek ha valami nem úgy történik ahogy megszokta.
Amúgy is a család az család. Nem arról szól, hogy elmész (még ha ritkán is) és bebaszol, vagy egész nap traccsolsz másokról a barátnőiddel mert az a trendi :)
3. sor
Nem tudod*
úgy értem, hogy ha ezt látja majd akkor mi lesz belőle nagykorában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!