Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kellene a felnőttként/fi...

Miért kellene a felnőttként/fiatal felnőttként otthon lakó emberkéknek beleadni a rezsibe?

Figyelt kérdés

Amíg gyerekek voltunk se adtunk bele. Most, hogy van fizetésünk, megvesszük magunknak a ruhákat, az édességet, a kis mütyüröket. De miért kellene belefizetni a rendes ebédbe meg a fűtésbe, a villanyszámlába.

Sosem értettem azokat a szülőket, akik pénzt kérnek a gyereküktől azért, hogy ott lakhassanak. Nekem semmit nem kell fizetnem azért, hogy otthon lakom. Apám ugyanúgy megveszi nekem a párizsit, mint amikor még nem volt ösztöndíjam, ugyanúgy ehetek a bablevesből és nem kapcsolták ki a szobámban a radiátort, hogy akkor "faggyá' meg kcsög." Az ösztöndíjból kollégiumot fizetek, eszem-iszom hétköznap, ruhát veszek, ha arra van szükségem.

Nem értem én ezt...

2011. nov. 17. 16:56
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
:D Igen, ez aranyos jajj. :D :) Ez jóóó. Csak sajnos a szülők inkább magukra költik, amit elkunyeráltak a gyereküktől.
2011. nov. 17. 21:02
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem te vagy akivel ez történik, akkor viszont fiatal vagy, és nem figyelsz azokra a válaszokra, amelyek esetleg adnak jó választ, de neked az nem tetszik, szóval csak lovagolsz ezen az egy dolgon.

1.,

Örülnek, hogy nem kell tovább annyira szűkösködni, mint eddig,

2., Megakarják tanítani a felnőtt de gyereküknek, hogy a pénznek értéke van,

felősségre,

3., Félrerakják a felnőtt gyereküknek, mert tudják, hogy elköltené ruhákra (több, mint ami tényleg kell) édességre, kis mütyükre...

stb.,

Mi is lenne, ha mindenki otthon maradna, mert hát úgy mégis a felnőtt, de gyereküknek, igazán jobban megéri nem ? Tudod milyen ilyesztő ez egy szülőnek ;-)

Nem mindegy az összeg, és hogy tényleg mennyit él abból fel az illető, de nem kell totálisan kiakadni, hogy elvárnak némi beszállást. SZerintem. Én is adtam, sose találtam problémának minimálbérből. Én még nem tartok ott, hogy kérjek, majd meglátjuk mi lesz.

2011. nov. 18. 01:14
 33/37 anonim ***** válasza:
89%

No,leírom a saját példámat:

Anyukám egyedül nevelt engem és öcsémet 6 éves korom óta.Nagyon szűkösen éltünk,apám sokáig nem küldött gyerektartást sem.Anyu arról mindig gondoskodott,hogy legyen tiszta ruhánk,legyen mit ennünk,és elvégezzük az iskolát.Mindezt minimálbérből és segélyből.Én 21 éves korom óta dolgozom,40.00 forintot hazaadok a havi fizetésemből.25 éves vagyok,de nem akarok elköltözni itthonról,mert itthon megvan mindenem amire szükségem van.Ha albérletbe mennék,a pénzem ugyan úgy elmenne,és még több is,mivel én is minimálbéres dolgozó lettem sajnos.Nem tudnám miből fenntartani magam.Így is túlórázok amennyit lehet,és mégis a legtöbb pénz amit kerestem 93 ezer forint volt.Anyuval ezt évekkel ezelőtt megbeszéltük, két keresetből már azért jobban megvagyunk,és végre neki sem kell annyit kuporgatnia mint régen.Internetet is már csak akkor tudtunk beköttetni,mikor elmentem dolgozni,mert addig nem engedhettük meg magunknak.Szégyellném magam,ha egy fityinget sem adnék haza,jó érzés,hogy legalább ennyivel meg tudom könnyíteni anyukám életét.És nem érzem úgy,hogy ezzel bármiben hátráltatna.25/N

2011. nov. 18. 19:35
 34/37 anonim ***** válasza:
96%

Én is leírnám a saját példámat.

22 vagyok. Apukám 5 éve meghalt, anyukám másodállást vállalt, hogy el tudjam végezni az iskolát. Azóta is 2 munkahelyen dolgozik, hogy meg tudjunk élni. Pályakezdő vagyok, nem kapok sehol munkát és nagyon rossz érzés, hogy édesanyám tart el...

Amint végre lesz munkám, lerakom neki az asztalra a fizetésem felét. Mindenem meg van itthon, és úgy érzem, hogy tartozok Édesanyámnak annyival, hogy ha lesz munkám, akkor megkönnyítem az életét, és nem kell a halálba dolgoznia magát...

2011. nov. 20. 19:16
 35/37 A kérdező kommentje:
Olyan kva szélsőséges példákat írtok... Természetesen nem a gyermekét egyedülnevelő szülőkről van szó. Hanem a rendes családi körülmények között élőkről, akik el tudták tartani a gyereküket 2010. áprilisig, de ha májusban már munkája lett, akkor le kell adni a fizetése felét, mert nem lesz villany meg fűtés meg kaja a hűtőben. Pedig semmit nem változott a család anyagi helyzete. Erről van szó. Egyértelmű, ha segítségre szorul a szülő, ha egyedül nevelt fel, ha hirtelen elbocsátották mindkettőt, blabla. Ezek okés helyzetek. Még az is okés, hogy odaadom a fizetésemből azt a részt, amit ezelőtt, mint családi pótlék kaptak értem, hiszen az a pénz most tényleg hiányozna.
2011. nov. 20. 20:11
 36/37 DarkChii ***** válasza:
Hát én sem adok haza sokat, néha a tel. számlámat sem futja ki, de anyámék még ezt sem akarják elfogadni, mindannak ellenére, hogy tudom, nekik milyen kevés a fizetésük. A vicces a helyzetben az, hogy szerintem ha ez jóindulatból történne, akkor nem lenne folyton az orrom alá dörgölve a dolog, pedig így van! Hogy nekem semmi gondom, mert én reggel 8-ra bemegyek a munkahelyre dolgozni, este 6-kor meg kijövök, és mindenem megvan amit csak akarhatok... Leszámítva a jövőmet, amit minimálbérből építeni képtelen vagyok, de hát ez valahogy úgy tűnik nem elég fontos XD nem értem a szüleimet...
2012. jan. 17. 22:27
 37/37 anonim ***** válasza:
Ha csak hétvégén mész haza akkor nekem is fura, de ha együtt laktok EVIDENS! Már nem 5 éves vagy és ha otthon laksz és pénz keresel az a minimum hogy bedobsz a közösbe. Ahogy a kaja nem szolgáltatás úgy a szülő sem ingyen szolga felnőtt emberek egy közösségen belül közösen építik vagy tartják fenn a közegüket. Ez mindenhol így megy adót is ezért fizetsz fiam ergo ha nem érted értsd meg. És akkor nem leszel teljesen ostoba :) ám én azt nem értem ha nem értesz valamit a családoddal kapcs miért nem kérdezed meg tőlük? Elég nagy para ha az ember már a saját családjában sem mer tisztázni dolgokat. Nem fognak kinyirni max elmagyarazni. és még te is elmondhatod erről a véleményedet - mindenesetre jóval nagyobbat léphetsz elore a temaban mint ha itt kerdezgetsz tiniket ;,D
2015. nov. 4. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!