Miért kellene a felnőttként/fiatal felnőttként otthon lakó emberkéknek beleadni a rezsibe?
Amíg gyerekek voltunk se adtunk bele. Most, hogy van fizetésünk, megvesszük magunknak a ruhákat, az édességet, a kis mütyüröket. De miért kellene belefizetni a rendes ebédbe meg a fűtésbe, a villanyszámlába.
Sosem értettem azokat a szülőket, akik pénzt kérnek a gyereküktől azért, hogy ott lakhassanak. Nekem semmit nem kell fizetnem azért, hogy otthon lakom. Apám ugyanúgy megveszi nekem a párizsit, mint amikor még nem volt ösztöndíjam, ugyanúgy ehetek a bablevesből és nem kapcsolták ki a szobámban a radiátort, hogy akkor "faggyá' meg kcsög." Az ösztöndíjból kollégiumot fizetek, eszem-iszom hétköznap, ruhát veszek, ha arra van szükségem.
Nem értem én ezt...
Szia!
Nekem is az a véleményem, mint többeknek itt. Te még tanulsz, nincs saját kereseted.
Az teljesen más, amikor már dolgozik a gyerek, nap mint nap otthon van, akkor minimális összeget elkérhet a szülő.
Sajnos, van olyan eset, amikor a szülők bevétele annyira minimális, hogy nem tudnák fenntartani a lakást, ezért szükségük van a gyerekük támogatására.
Van olyan is, akinek nem lenne szüksége rá, de mégis elvárja, hogy a gyerek adjon bele mindenbe.
Ezt tényleg szülő válogatja.
Abban egyetértek, hogyha nagyon sokat ad haza a gyerek, akkor viszont sosem lesz lehetősége a saját talpára állni.
Viszont van olyan is, amikor nem számíthat a családra egyáltalán, és kénytelen fiatal korától önálló lenni, talpra állni ahogy tud. Albérletben élni, mert nincs hol lakjon...
Igen, de tudod azt nem értem, hogy mondjuk 18 évig fenn tudták tartani a lakást. Aztán elkezdett dolgozni a gyereke és most már nem megy? Nem hinném, hogy többet enne 19évesen, mint 18 évesen. Addig okénak érzem most már én is, hogy a kieső családi pótlékot azt odaadom, mert akkor tényleg mínuszban vagyunk mondjuk 13ezer forinttal vagy mennyivel. De mondjuk, ha keresek 78ezer ft-ot, mert annyi a minimálbér (ha jól néztem a google-n, bocsi, ha nem)és annak a felét haza kell adnom... :S
(Ezek ilyen királyi egyesek meg többesek, természetesen nem rólam van szó, én nem keresek, általánosságban beszélek inkább, csak így könnyebb fogalmazni.)
Igen, ebben igazad van, hogy ez nem így működik: hogy egyik nap még fenn tudják tartani a lakást, utána meg hirtelen nem.
Olyanra gondolok,hogyha a szülők fokozatosan "lecsúsztak a lejtőn" ( lehet amíg a gyerek tanult, addig nem terhelték azzal, hogy elmondják neki, hogy nem tudják fizetni a rezsit)vagy ha pl. egyik elveszítette a munkáját, ne adj Isten meghalt.
Saját példám leírom: 18 éves koromtól önálló vagyok, mert anyám + nevelőapám ittak, veszekedtek.(apukám meghalt kiskoromban) Nem bírtam.
Talpra álltam, elvégeztem egy fősulit magamtól. Igaz még nem tudtam benne elhelyezkedni, s más munkát csinálok, de dolgozok, albérletet fizettem.
Most páromhoz költöztem (szüleivel lakik), s beszállunk a rezsibe. Muszáj. Apukája fizetése : 90 ezer (ebből -40 ezer a hitel, marad 50 ezer) Anyukája:nincs bejelentve, főnöke hol ad pénzt neki hol nem.Keres másik munkahelyet, de 52 évesen nem egyszerű.
Magyarul ketten nem tudnák fenntartani a lakást.
Viszont olvass híreket, tájékozódj.
Nagyon sokan megéltek valahogy az utóbbi években, de a válság, munka elvesztése, bedőlt hitelek... stb.. hatására ma már nem képesek olyan jól élni.
Biztosan te is érzékeled, hogy az árak emelkednek, a fizetések pedig nem.
Szóval ha nem is mindenki, de sajnos sokan vannak, akik eddig eltudták tartani a gyereket, most meg már nem tudják, vagy nem olyan színvonalon, mint eddig.
Egyébként meg természetesen ebben a témában is vannak szélsőségek, mint a válaszoló esete, aki 5 ezer forintot tud félretenni, a másik oldalon meg a 30 évesek, akik otthon laknak, és a fizetésüket sörre, bulira költik. Mert ilyen is van.
Persze, hogy egyik sem jó, de azért szerencsére nem ez az általános helyzet, és nem minden szülő akar kicseszni a gyerekével.
Azt én sem értem, hogy akkor miért változnak meg. :)
Lehet, hogy nem is rezsire kell nekik a pénz, hanem a gyereküknek teszik félre. Keresztapukám mindig elkért x összeget, s aamikor a fia elköltözött albérletbe (munkahely miatt jobb volt bejárni), akkor odaadta neki az apukája a pénzt, s vett autót belőle (vagy kipótolta s úgy vett, azt nem tudom). Csak itt az volt a lényeg, hogy nagyon jó ötlet volt elkérni havonta összeget, mert a gyerek később hasznát vette. Lehet ha nem ad haza, akkor magától nem rak félre.
Ez a példa a jobbik eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!