Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kellene a felnőttként/fi...

Miért kellene a felnőttként/fiatal felnőttként otthon lakó emberkéknek beleadni a rezsibe?

Figyelt kérdés

Amíg gyerekek voltunk se adtunk bele. Most, hogy van fizetésünk, megvesszük magunknak a ruhákat, az édességet, a kis mütyüröket. De miért kellene belefizetni a rendes ebédbe meg a fűtésbe, a villanyszámlába.

Sosem értettem azokat a szülőket, akik pénzt kérnek a gyereküktől azért, hogy ott lakhassanak. Nekem semmit nem kell fizetnem azért, hogy otthon lakom. Apám ugyanúgy megveszi nekem a párizsit, mint amikor még nem volt ösztöndíjam, ugyanúgy ehetek a bablevesből és nem kapcsolták ki a szobámban a radiátort, hogy akkor "faggyá' meg kcsög." Az ösztöndíjból kollégiumot fizetek, eszem-iszom hétköznap, ruhát veszek, ha arra van szükségem.

Nem értem én ezt...

2011. nov. 17. 16:56
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
71%

így már világos, csak a kérdést nem így tetted fel

3.

2011. nov. 17. 17:25
 12/37 A kérdező kommentje:
Nyáron dolgoztam. Kerestem közel 80ezer forintot. De abból sem kellett hazaadnom semmit. Abból éltem itt a koleszban, majdnem 3 hónapig... Ezért írtam a fizetést, meg hát az ösztöndíjak is egyfajta jövedelmek. Szerintem.
2011. nov. 17. 17:28
 13/37 anonim ***** válasza:
82%

Na egy lényeges részlet elveszett.. Szóval nem otthon laksz, csak hétvégenként mész haza, diák vagy, munka nélkül.

Így természetes, hogy nem kell beszállnod a rezsibe.

De gondold el, ha minden nap otthon ennél, fürdenél, mosnál, és lenne havi 100-120ezer ft kereseted, se adnál bele a rezsibe? Vagy ha nem fogadják el, mondjuk vennél nekik olyan dolgokat, amikről mindig csak álmodoztak, de végül nem maradt rá pénz?

És nem nagy dolgokra gondolok, de manapság egy átlagos magyarnak már egy 5-10ezer ftos is kiadás is megterhelő.

2011. nov. 17. 17:29
 14/37 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem akkor kellene haza adni, ha dolgoznál, és ott élnél mondjuk a pároddal. Akkor nyilvánvaló, hogy közös a rezsi, bár ez függ attól is, hogy milyen anyagi helyzetben vannak a szüleid. Az én fiam most kezdett dolgozgatni, de nem veszek el tőle, mert nekem már az is segítség, hogy mostantól magának fizeti az autója járulékait, az angol óráját és a maga kis dolgait. Biztos nem lenne szívem elvenni a pénzét amíg nem muszáj, lehet, hogyha nagyon gyengén állnék anyagilag, másképp gondolnám a dolgokat, de szerintem sem kell hazaadnod, míg tanulsz!
2011. nov. 17. 17:35
 15/37 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem arról szól, hogy kihasznál a család, egyszerűen változnak a dolgok, ahogy felnősz egyre több felelősséget kell vállalnod.

Mint ahogy az idő múlásával egyre többet kellett beszállni a házimunkába. A család nem csak azt jelenti, hogy az idősebb eltartja a fiatalabbat, amíg meg nem hal. Hanem arról, hogy mindenki segíti a másikat ott és úgy ahol és ahogy tudja. Pl ha a szülők nyugdíjasok lesznek, akkor is jól tud jönni a gyerekek gondoskodása, aztán ha akárki lebetegszik a családban, akkor is a többi tagnak kell ápolnia a beteget.

És az egymásra utaltság, csak nő manapság, mert annyira kiszámíthatatlan a mai világ, hogy nyugdíjra már nem érdemes számítani nekünk... (22 éves vagyok)

Lassan visszatérhetünk dédnagyanyáink korszakába, amikor nem volt ilyen szociális ellátó rendszer, hanem a család tartotta el az időseket.

2011. nov. 17. 17:36
 16/37 anonim ***** válasza:
80%

Épp azért, mert fiatal felnőtt. Igaz a szülőnek a gyereke, de már nem gyerek. Fiatal felnőttként pedig hozzátartozik a pénz értékének megértése, megbecsülése, és azt is meg kell tanulni, tanítani a felnőtté alakuló embernek.

Ugyanúgy a gyereke, vállalta, szereti, áldozott érte, sokan azért már örülnek, ha eltudja magát is látni az a felnőtt gyerek, hiszen az a normális, és a szülőnek is ad egy kis szünetet anyagiak terén.

A te eseted más, ha alig jársz haza, az igazán nem nagy költség, de ha kérnek, akkor sem azért, hogy elvegyék a tiedet, hanem, vagy hogy éreztessék, tanítsanak, a pénz értékére, vagy tényleg szükséges nekik, hogy beszállj.

Különben testvérem is azt hitte, hogy milyen könnyű is a nagybetűs külön élés (az már az volt) csak anyukám ellátta őket kajával és sokmindennel, míg ő telefonálásra költötte a saját fizijüket, és mily büszkék voltak, hgy megtudnak élni. Ja, aztán anyum rájött, hogy ez hülyeség, nem segít tovább lássák meg mire is kell a pénz, egyből nem jutott annyi telefonálásra. Csakis gyakorlatban tanulja meg az ember.

2011. nov. 17. 17:38
 17/37 anonim ***** válasza:
78%

Én csak azt nem értem,ha amig 17 éves voltam tanultam meg minden,el tudtak látni ugyh h csak a családit kapták rám,12 ezer ft-ot,akkor mikor betöltöttem a 18at és dolgozni kezdem miért várják el h rendesen szálljak be a költségekbe ami a rámeső rész fizessem ki? Keresek kb 70 ezer ft-ot,abból amit itthon leadok: 40.000ezer ft-ot,plussz egy 10est rá kell dobnom a kajára. Alig marad pénzem. Félretenni jó ha 5000Ft-ot tudok. Pedig azt hittem ha elmegyek dolgozni,elég lesz az ha a családipótlékrészt-ami már kiesik,meg még egy kcsit,mondjuk összvissz egy 20 ezret adok.

A szüleim azt mondják ez azért van h életre neveljenek,mert semmi nincs ingyen.Sztem meg csak el lehetetlenítik az életem... Nem értem mi véltozott ahoz képest h míg 17 voltam vígan eltartottak,most meg dolgozm már nem tudnak. nem eszek,fürdök többet 18 évesen mint 17 évesen.

2011. nov. 17. 17:39
 18/37 A kérdező kommentje:

Na az ilyenek miatt, mint az utolsó is, tettem fel a kérdést.

Nem azért megyek el dolgozni, hogy a jövőmet építsem? És amíg esetleg nem jön össze, annyi pénz, hogy eltudok menni egy albérletbe vagy saját házba, vagy összebútorozhatnék nyugodt szívvel a párommal vagy a haverjaimmal, addig dolgozok, elteszek belőle és magamra költök(ruha, édesség, izémizé, telefonszámla ilyesmik)és otthon lakom. De amit a család kap egybe, mondjuk ebéd, abba miért kellene beleadnom? Még esetleg igen, úgy oké, hogy odaadom azt a pénzt, amit addig kaptak értem. (Nekem ezt sem kell...) De, hogy annak az összegnek a 2-3szorosát is hazaadjam. Addig se kaptak többet "tőlem", mégis még tudtunk élni ugyanúgy.

Amúgy meg, ha mindig haza kell adogatni, akkor sose jön össze pénz külön lakásra.

2011. nov. 17. 17:59
 19/37 anonim ***** válasza:
94%

Nem olvastam végig a válaszokat, lehet, hogy ismétlek valakit.

A Te eseted kicsit azért más, mint egy otthon élő, felnőtt, dolgozó emberé! Te még nem vagy az, tanulsz, ösztöndíjat kapsz, amiből fizeted a saját költségeidet. Ha jól értem, nem is élsz otthon, csak hétvégente mész haza. Természetes, hogy nem adsz be a vasárnapi húslevesbe.

De, aki otthon él 30 évesen, dolgozik, az igenis segítsen be a számlák rendezésébe, az élelmiszer megvásárlásába. Már nem gyerek, nem tanul.

Én csak nem értem, tőled valaki kérte, hogy adjál be a rezsibe? Vagy honnan jött ez a probléma?

Én amíg a gyerekem tanul eltartom, de utána álljon meg a saját lábán!

2011. nov. 17. 18:19
 20/37 anonim ***** válasza:
88%
ezért mivel a szülők elkérik a zsét, ezért még tovább a nyakukon lesznek a fiatal felnőtt gyerekeik, mert nem tudnak gűjteni
2011. nov. 17. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!