Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt elrontottam szerintetek?...

Ezt elrontottam szerintetek? Mert én nem érzem úgy

Figyelt kérdés

Egyedül élek az 5 éves fiammal akinek sok mindent megengedek de mégis tudja hol a határ. Mindig is gyerekes voltam ami tetszik az embereknek, a feleségemnek is tetszett csak történt valami ami miatt csúnyán összevesztünk és most külön vagyunk. Hamarosan elvesztem a munkámat is de igazából kicsit örülök neki:) lenne egy másik ahol szívesen látnak és időben is jobb. Mindig mondom a fiamnak hogy ne hagyja magát senkinek hanem nyugodtan szóljon vagy üssön vissza ha úgy van. Már egyszer behívtak hogy rossz a gyerek utána meg kiderült hogy egy másik már hetek óta cseszegette az enyémet ő pedig "megverte". Lehet hogy nem kellett volna de büszke voltam rá. Szinte mindent együtt csinálunk és mindent megbeszélünk amit lehet. Elmondja nekem a szerelmi gondjait és néha segítséget kér :). A haverjaim az ő haverjai is, ők is sokmindent megtanítottak már neki. Nagyjából hagyom hogy úgy öltözzön ahogy szeretne, ő választja ki hogy milyen ruha kell neki (a legtöbb haverom "szakadt rocker" ahogy mások nevezik..ugyhogy :D).

Felkészülök arra is hogy milyen lesz ha idősebb lesz. Ha rossz lesz akkor majd kicsit keményítek. De én nem akarok olyan apa lenni mint amilyenből sok van...inkább haverja is akarok lenni akire bármikor számíthat. Az én faterom is egész jófej csak én megpróbálom úgy csinálni hogy amit nem szerettem benne azt máshogy csinálom mint ő. Még mindig számíthatok rá de lehetne jobb is a kapcsolatunk. Néha megkapom mások véleményét hogy én is egy nagy gyerek vagyok és ő is olyan hülye lesz mint én. Vannak olyanok akik kiállnak mellettem és szerintük jól csinálom. Most nem tudom eldönteni. Én nem érzem úgy hogy elrontottam. Szerintetek?

30/F

2011. nov. 14. 18:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát... én 3 gyerekes rocker anyuka vagyok, elég laza, de mégsem értek veled egyet. Én is eljárok motorostalálkozókra, rockkoncertekre (nagyobbik fiamat most is elvittem a Judas-ra, meg a Scorpionsra is), néha eljutok bulikba, sörözőkbe a haverokkal stb...

De mégsem lazulok otthon egy üveg sörrel terpeszkedve, punkfrizurával, lógó cigivel a számban a gyerekeim előtt. A kicsiknek csak anya vagyok, az apa meg apa.

Más dolog a haveri körben haver lenni. S más dolog felelős szülőnek lenni. Nem képmutatás, de egy kicsit külön kell kezelni a két világot. Szülőként szerintem köteles vagy a fiad korosztályához mérten viselkedni. Neki nem barátra van szüksége (abból lehet neki több) hanem apára, amiből ugye csak te vagy neki. Az apára jó esetben felnéznek a gyerekek. Tisztelik őt és példát vesznek tőle. Sőt, biztonságot kell jelentsél neki. Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy komor, kockafejű idiótának kell lenned. Lehetsz ettől még jófej. De azért maradj inkább szerintem az apja, mint a barátja. S számít ebben a korban még az alá-fölérendeltség. Az ő lelki fejlődése érdekében. Előbb-utóbb fel kell nőni az apaszerepre is, hidd el. Nem miattad, miatta!

2011. nov. 14. 19:16
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem magyarázd el neki, hogy anyánál is apánál is mások a szabályok. Ennyi. Nem egy kisbaba, már fel tudja fogni azt, hogy máshol van!
2011. nov. 15. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!