Ezt elrontottam szerintetek? Mert én nem érzem úgy
Egyedül élek az 5 éves fiammal akinek sok mindent megengedek de mégis tudja hol a határ. Mindig is gyerekes voltam ami tetszik az embereknek, a feleségemnek is tetszett csak történt valami ami miatt csúnyán összevesztünk és most külön vagyunk. Hamarosan elvesztem a munkámat is de igazából kicsit örülök neki:) lenne egy másik ahol szívesen látnak és időben is jobb. Mindig mondom a fiamnak hogy ne hagyja magát senkinek hanem nyugodtan szóljon vagy üssön vissza ha úgy van. Már egyszer behívtak hogy rossz a gyerek utána meg kiderült hogy egy másik már hetek óta cseszegette az enyémet ő pedig "megverte". Lehet hogy nem kellett volna de büszke voltam rá. Szinte mindent együtt csinálunk és mindent megbeszélünk amit lehet. Elmondja nekem a szerelmi gondjait és néha segítséget kér :). A haverjaim az ő haverjai is, ők is sokmindent megtanítottak már neki. Nagyjából hagyom hogy úgy öltözzön ahogy szeretne, ő választja ki hogy milyen ruha kell neki (a legtöbb haverom "szakadt rocker" ahogy mások nevezik..ugyhogy :D).
Felkészülök arra is hogy milyen lesz ha idősebb lesz. Ha rossz lesz akkor majd kicsit keményítek. De én nem akarok olyan apa lenni mint amilyenből sok van...inkább haverja is akarok lenni akire bármikor számíthat. Az én faterom is egész jófej csak én megpróbálom úgy csinálni hogy amit nem szerettem benne azt máshogy csinálom mint ő. Még mindig számíthatok rá de lehetne jobb is a kapcsolatunk. Néha megkapom mások véleményét hogy én is egy nagy gyerek vagyok és ő is olyan hülye lesz mint én. Vannak olyanok akik kiállnak mellettem és szerintük jól csinálom. Most nem tudom eldönteni. Én nem érzem úgy hogy elrontottam. Szerintetek?
30/F
Szerintem jól csinálod és az életre neveled a gyereked, nem lesz egy kis töketlen senki, akin átlépnek mások. Abban, amit leírtál, nem látok bajt.
Ha most leírnám, hogy te A-t csinálsz és inkább csinláj Zs-t, úgysem menne, mert te ilyen vagy.
Nevelés, iránymutatás azért kell egy 5 évesnek.
6.
Miért lenne drogos? Az apja se az, anyuka ott van, hogy rászóljon. Egyébként ő is írta, hogy bekeményít később, ha kezd kanászodni.A játszótéren van egy apuka, aki tiszta fapofa, egyfolytában csak neveli a gyereket, na szerintem az a katasztrófa.
Ennyiből nem lehet eldönteni. Semmi konkrétumot nem írtál.
Nyilván a nevelési módszerednek megvan az a veszélye, hogy a gyerek a fejedre nő. Sajnos nálunk a családban láttam, hogy milyen, amikor ez történik, amikor az anya nem mer ellentmondani a gyereknek, mert az már erősebb és ha kell, megveri. Pedig ő is úgy indult kicsinek, hogy önfejű és makacs, de hát fiúgyerek, milyen legyen.
Aztán persze lehet, hogy nem így alakul. Remélem, nálatok jobb lesz a dolog eredménye.
Kérdező, most akkor az a lényeg, hogy másképp neveld a fiad, mint téged anno az apukád, vagy hogy rendes embernek neveld a fiad? Mert úgy látom, nálad inkább az a fontos, hogy másféle apuka legyél, mint a tiéd volt, viszont a gyereknevelésben az a lényeg, hogy a gyerek legyen a középpontban, hiszen róla szól az egész.
Biztos jópofa vagy, meg jó is, hogy így elvagy a fiaddal - bár mondjuk nekem fura, hogy egy 30 éves felnőtt férfi a gyereke 5 éves kis barátait tartja a saját haverjainak -, de ettől még egy gyereknek kell a megfelelő irányítás, különben nagy korában elkallódhat, elzüllhet.
Ne a saját apukádra koncentrálj, hanem a fiad valódi szükségleteire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!