Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ne lenne értékesebb az...

Miért ne lenne értékesebb az az ember, aki tanult ÉS gazdag?

Figyelt kérdés
Az "és" kötőszó fontos a kérdésemben. A 'gazdag' önmagában nem játszik.
2011. nov. 12. 22:36
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
nem mindenki születik arra, hogy tnauljon, szerintem az az értéktelen, aki önhibájából hagyja elveszni a képességeit és lehetőségeit. akik dolgoznak tanulnak rendesen, és nem csak úgy tessék-lássék, azok értékesek.
2011. nov. 12. 23:50
 32/45 anonim ***** válasza:
76%

Mitől lenne értékesebb?

Attól még lehet egy utolsó senkiházi, aki bunkó módon bánik másokkal. Ez nem pénz és diploma mellé kijáró érték.

2011. nov. 12. 23:52
 33/45 anonim ***** válasza:
35%

Érdekesek a válaszok. Már nekem is feltűnt, hogy itt ha valaki gazdag, akkor teljesen mindegy, hogy amúgy mit tett le az asztalra, azt lehordják a sárga földig.

Érdekes, hogy a legtöbb válaszoló úgy értelmezte, hogy aki tanult és gazdag, annak a szülei elintézték, hogy kapjon egy kommunikáció diplomát, aki pedig tanult és nem gazdag, az rögtön kutató, aki az emberiségért cselekszik.

Függetlenül attól, hogy mi a helyzet kinn a valóságban, itt a gyk kis világában ha két ember ugyanannyit tett le az asztalra, de az egyik szegény, a másik gazdag, akkor az elsőt magasztalják (kis túlzással), a másikat lehordják. Ez egyértelműen az emberi irigységből fakad, ami anonim módon sokkal jobban a felszínre kerül.

Alapvetően nem zavarna ez a sok baromság, ami itt folyik, csak sajna kezd kimenni a mindennapi életbe. Az öcsém fejét sikerült az ilyen embereknek telebeszélni, hogy ne akarjon továbbtanulni, mert szakmunkásként jobb lesz neki. Az senkit nem zavar, hogy szakmunkásként soha nem fog egyről a kettőre jutni és kétszer akkora esélye van arra, hogy munkanélküli lesz, mintha elvégez egy testhezálló egyetemet és ott dolgozik tovább. Hihetetlen agya van a matekhoz, komolyan én nyertem egy csomó versenyt, de elképedek rajta mindig. De másban nem olyan jó, például nem látja azt, mikor beszélik tele a fejét butaságból olyanok, akiknek semmi közük hozzá. És elhiszi. Borzasztó, hogy az emberek butaságból és irigységből micsoda károkat tudnak okozni minden rosszindulat nélkül..

2011. nov. 13. 00:53
 34/45 anonim ***** válasza:
74%

Nem olvastam a válaszokat.

Nem feltétlen érdékesebb bizony. Nem a vagyon és a tanultság tesz valakit értékessé. Legfeljebb gazdaggá.

Azért mert attól még lehet egy alpári szemétláda.

Viszont vannak szegény nem magas iskolázott személyek, akik nagyon is jól informáltak, és hasznosak a társadalomnak, családnak, rendes segítőkész, szeretetreméltó emberek, ezek az igazi értékek.

A tanult gazdag is lehet ilyen is. Akkor viszont mindkettő értékes ember. Ilyenkor a fogalmat kell átvariálni ha muszály összehasonlítgatni. Az egyik gazdagabb, míg a másik kevésbé, de emberi értékeik egyformák. Emberi érték és vagyon két téma.

2011. nov. 13. 01:12
 35/45 anonim ***** válasza:
30%

"Nem olvastam a válaszokat."

Tudod mit, ha nem veszed a fáradságot,hogy elolvasd a válaszokat,akkor ne is szólj hozzá .

Mert amit elég zavarosan sikerült megfogalmazz, elmondták előtted már vagy 20an.Egyesek sokkal jobban.

Csak én vagyok kiakadva attól amikor sokan nagyjából ugyanazt irják le sorba ,az időnket rabolva.

...és még ki is irja,hogy nem olvasta el a válaszokat:D

2011. nov. 13. 01:22
 36/45 anonim ***** válasza:
34%

Milyen jogon ítélkeztek? Attól, hogy valaki tanult szart sem ér. Az nem jelent semmit. A személyisége a fontos! Nem a pénze, meg a diplomája. Kitörölheti vele a fenekét! Ami belül van, az a fontos. Hova jutunk, hogy a pénz és a diploma alapján ítélnek... Nekem érettségim van és egy szakmám. Akkor már szar embernek számítok? Nem hiszem, mert van párom, családom, barátaim, akikkel mind jó a viszonyom.

Viszont van olyan ember, akinek van vagy három diplomája és tök egyedül van.

Szánalmasok vagytok, tényleg, hogy ez a fokmérője az emberi értékességnek.

2011. nov. 13. 07:06
 37/45 anonim ***** válasza:
54%

ma 01:22

Már ne haragudj, de milyen jogon szólsz be másnak? Ez az ő saját véleménye. Itt mindenki a véleményét írja le.

2011. nov. 13. 07:09
 38/45 anonim ***** válasza:

Az érték nem ott kezdődik, hogy valaki tanult-e és diplomája van, legalábbis számomra.

Én mindig az embert néztem és nézem is, hogy milyen. Ezzel nem akarom lehordani a tanult és gazdag embereket, de egyáltalán nem biztos, hogy minden tanult és gazdag ember értékes.

Mesélhetnék párom öccséről, tanult és még nem gazdag, de iszonyú jól fizető állása van, emberileg mégis egy nagy rakás nulla! Szüleivel bunkón beszél, ha csak meg merik kérdezni, hogy mit tervez mondjuk hétvégére már kiakad, hogy mi közük hozzá (ordibál, undorítóan beszél), lenéz engem és párom, engem a szakmunkásságom miatt, őt azért, mert mackós, ha eszik utána mindent az asztalon hagy, a wc-t, ha betegség miatt lefossa/hányja úgy hagyja, üvöltözve beszél, csapkod, mindent szerte szét hagy, ha lever valamit az ott maradt, ha kiönti a kávét a földre ott marad, mindig csak követelőzik, de semmit nem segít, á, ezt átélni kell, sok embernek ez a normális...

Szóval nekem ő nem értékes ember, hiába van pénze és tanult ember, mert emberileg semmit nem ér!

2011. nov. 13. 07:46
 39/45 anonim ***** válasza:
12%
"értékesebb"?? mi az hogy egyik ember a másiktól értékesebb?? ilyen NEM LÉTEZIK! mindegy hogy tanult vagy tanulatlan, gazdag-e vagy szegény....egyikünk sem "értékesebb" vagy különb, vagy több a másiknál!!
2011. nov. 13. 07:48
 40/45 anonim ***** válasza:

sajnos az emberek szemében tényleg nem létezik megkülönböztetés két ember között a fenti alapján

példa

nekem ugyan csak diplomám van, nem vagyok gazdag.

de a párom megcsalt egy prostituálttal, miután azt mondta, hogy még ő is többet ér mint én...

2011. nov. 13. 14:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!