Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Negyedjére is kudarc. Mit...

Negyedjére is kudarc. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

19 vagyok, jelenleg teljesen rossz az életem. Tiszta üres járat. Egyetemre járok, most passzívon vagyok. Egy évem megvan, de áttettek fizetősre. Szakot akarok váltani, de hát.... finoman szólva a szüleim nem támogatnak. Most itthon vagyok, csinálom a jogsit, tavasszal két tantárgyból tennék javítóérettségit, és a legfontosabb, hogy most voltam negyedjére írásbeli nyeévvizsgán, és nem sikerült (a szóbelim megvan). Nagyon rossz a nyelvérzékem, az iskolába is mindig olyan semmilyenek voltak a nyelvórák, ami tudást összeszedtem, azt csak itthon magamtól. És negyedjére se lett meg, és most nagyon ki vagyok borulva. A szüleim meg még jobban, folyamatosan ordítoznak velem. Mondjuk meg is értem. Már nem tudom hogy mit kezdjek az életemmel. Lehet nem kellene többet nyelvet tanulni meg nyelvvizsgázni. Meg nem is kéne egyetemre jelentkezni, hanem keresni vmi okj-s képzést. A szüleim meg húznak folyamatosan lefele. Amúgy is mindig én kapok itthon mindenért, nagyon rossz a kapcsolatunk. Mit tegyek?

19/L

2011. nov. 12. 20:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, amit a többiek. Nem kell mindenkinek egyetemre járnia. Ez csak a pénzéhes tanügy által irányított média súlykolja belénk. Persze, aki akar és tud, az tanuljon, de nem kell mindenkinek. Kellenek fodrészok, szakácsok, pincérek, eladónők is. Gondolkozz, el, hogy mit szeretnél csinálni és abban indulj el. Ahogy látom, tényleg nem neked való a továbbtanulás, ha már az elején gondok vannak. Ha nagynehezen el is végeznéd a sulit, valószínűleg nem kapnál állást, mert hihetetlen munkanélküliség van a diplomások körében és csak a legjobbaknak van esélyük munkát találni szakmájukon belül(meg persze, azoknak akiknek ismerettségük vagy sok pénzük van, de ez más kérdés)
2011. nov. 12. 23:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Első válaszadó vagyok és nagyon egyetértek az utóbbi két hozzászólóval, meg egy valakivel, aki előbb volt.

Én is elmentem főiskolára, de nem is értettem miért. Nem szerettem. Ottahgytam, amiből otthon balhé volt. Elmentem egy buta kis okj-sre, de csak időhúzásból és dolgoztam is. Akkor fogalmazüdott meg bennem mit szeretnék. Elmentem utána egészségügyibe és imádtam, kitűnő voltam és, aki addig azt hittem, h hülye mindenhez. Pedig elég kemény tantárgyaink, tanáraink voltak. Szakvizsgára már úgy mentem, h nem is tanultam semmit, mert tudtam, h tudom. 3 év tanulás nem múlhatott el nyom nélkül.

Engem nem érdekel, h nem lettem diplomás. Nővérem, aki az mindig irigyel, mert amit én csinálok, az sokkal érdekesebb.

2011. nov. 13. 09:30
 13/14 anonim ***** válasza:

"Elmentem utána egészségügyibe és imádtam, kitűnő voltam és, aki addig azt hittem, h hülye mindenhez."

Bocsi: kitűnő voltam én, aki azt hittem, h hülye vok mindenhez.

2011. nov. 13. 09:32
 14/14 anonim ***** válasza:
De jó lenne tudni hogy a kérdzönek hogy alakult az élete
2022. aug. 30. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!