Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Negyedjére is kudarc. Mit...

Negyedjére is kudarc. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

19 vagyok, jelenleg teljesen rossz az életem. Tiszta üres járat. Egyetemre járok, most passzívon vagyok. Egy évem megvan, de áttettek fizetősre. Szakot akarok váltani, de hát.... finoman szólva a szüleim nem támogatnak. Most itthon vagyok, csinálom a jogsit, tavasszal két tantárgyból tennék javítóérettségit, és a legfontosabb, hogy most voltam negyedjére írásbeli nyeévvizsgán, és nem sikerült (a szóbelim megvan). Nagyon rossz a nyelvérzékem, az iskolába is mindig olyan semmilyenek voltak a nyelvórák, ami tudást összeszedtem, azt csak itthon magamtól. És negyedjére se lett meg, és most nagyon ki vagyok borulva. A szüleim meg még jobban, folyamatosan ordítoznak velem. Mondjuk meg is értem. Már nem tudom hogy mit kezdjek az életemmel. Lehet nem kellene többet nyelvet tanulni meg nyelvvizsgázni. Meg nem is kéne egyetemre jelentkezni, hanem keresni vmi okj-s képzést. A szüleim meg húznak folyamatosan lefele. Amúgy is mindig én kapok itthon mindenért, nagyon rossz a kapcsolatunk. Mit tegyek?

19/L

2011. nov. 12. 20:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Keress munkát, mégha a leglepukkantabb is és költözz el otthonról. Ha rájössz, h mit akarsz, akkor visszamész tanulni munka mellett. A szüleidnek nem tudod megtanítani, h ne piszkáljanak, de te tehetsz érte, h megmenekülj.
2011. nov. 12. 20:06
 2/14 anonim ***** válasza:

A nyelvvizsga nem mindenkinek olyan egyszerű. Én érettségi előtt 3szor próbálkoztam, persze nem sikerült. Úgyhogy a következő nekem is a 4. lesz.

Egyetemre járok, a 7. félévemet csinálom. Most kellene diplomáznom, de 1 évet csúszok. Nyelvvizsgáznom is kell majd ugye. Most felvettem az angolt egyetemi kereten belül és most kaptam az eddigi legjobb tanárt. Imádom és ő is kedvel. Ebből próbálok erőt nyerni az angolozáshoz, mert ugye az én lelkesedésem is megcsappant 3 éve.

Az egyetemen az első 2 félév nekem is szenvedés volt... elbuktam a tantárgyaim felét, utáltam, nyűgnek éreztem. Aztán egyszer csak - nem tudom miért elgondolkodtam. Hogy ez nem kötelesség és nem én teszek szívességet vele valakinek. Ez az egész értem van. Én tanulok belőle, én leszek tőle okosabb, az én lehetőségeim bővülnek azáltal, hogy egyetemre járok (ráadásul államin).

Amióta ezt tartom szem előtt, hogy ez nekem/értem van, azóta a tanulás is könnyebben megy. Kitartóbb vagyok és lelkesebb.

Ezt tanácsolom illetve kívánom Neked is: a kitartást. Gondold át mit szeretnél és bármi is kerüljön az utadba, tarts ki a céljaid mellett. Szeresd azt, amit csinálsz, mert az mindent megkönnyít!

És a munkát (tanulást) válaszd el a magánélettől. Ha tanulni akarsz, tanulj, de 100%os erőbedobással. Ha nem akarsz, hát ne tedd. Menj el dolgozni. Bármit is választasz, azt aszerint tedd, hogy TE mit akarsz!

22/L

2011. nov. 12. 20:09
 3/14 anonim ***** válasza:
Végezz el valami olyan szakmát, ami érdekel és meg lehet belőle tisztességesen élni. Úgy tudom, ösztöndíjat is kaphatsz. Utána lesz időd eldönteni, hogy akarsz-e továbbtanulni, vagy sem. Ne élj tovább ilyen elmérgesedett légkörben, akár koliba is, de költözz el.
2011. nov. 12. 20:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igazából én tanulni szeretnék, de egyrészt most a nyelvvizsga eredménye is nagyon elvette a kedvem, másrészt pedig itthon folyamatosan azt hallgatom, hogy úgysem fog sikerülni, nem fognak felvenni, szerencsétlen vagyok, soha nem lesz nyelvvizsgám, diplomám se, barátaim se, mert szörnyű a természetem, és családom, valamint férjem se lesz. És ha ezt hallom napjában 3-4 alkalommal nagyon elmegy mindentől a kedvem. Elköltözni nincs lehetőségem, maximum ha jövőre felvesznek az egyetemre, de az is külön téma, mert tiltják, hogy oda jelentkezzek ahova szeretnék..

2011. nov. 12. 20:20
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam szinte totálisan ugyanez volt. Aztán teljesen megváltoztattam az életem. Mondjuk azt nem tudom, hogy te mit tudnál most tenni. De azt tanácsolom legyen elég kitartásod és találd ki először is,hogy mit szeretnél tanulni. Ha gondolod küldj egy skype címet, ott tudnánk többet is írni. És talán segítene neked, ha valakivel kielemezhetnéd jobban a gondjaid. Most pont ráérek.

2011. nov. 12. 20:28
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi, küldtem privátot.
2011. nov. 12. 20:40
 7/14 anonim ***** válasza:
Menj el dolgozni! Nem mindenki való egyetemre, te nem. Nem szégyen a kétkezi munka.
2011. nov. 12. 21:04
 8/14 anonim ***** válasza:
angolból nyelvvizsgázol?miylen nyelvvizsgatípust?az se mindegy.esetleg próbáld meg másfélét.vagy másik nyelvből.miylen nyelvet tudsz?esetleg járj különtanárhoz.
2011. nov. 12. 22:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Egy nagyon jó könyv CD melléklettel: Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata. Megváltoztathatsz mindent. (2600 HUF)
2011. nov. 12. 22:44
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem kell mindenkinek egyetemet végeznie, és nyelveket beszélnie.

Találj valami szakmát magadnak, amihez lenne kedved, fodrász, kozmetikus, pedikűrös, stb..

Mert azok alapján, amit írtál

-rossz érettségi eredmény

-rossz átlag az egyetemen

-gondok a nyelvtanulással

arra következtetek, hogy nincs célod, nem vagy motivált, nem látod miért is kéne leülni, és koncentrálni.

Hidd el, sok embernek vannak tanulási és koncentrációs nehézségei, senki nem szeret magolni.. De aki megteszi az azért, mert célja van vele.

Vagy találj magadnak valami célt, vagy pedig ne szakváltáson gondolkodj, hanem valami kevesebb tanulást igénylő szakmát keress.

Tényleg nem szégyen ez, sőt az is tény, hogy sok a hiányszakma, de a diplomások egyre nagyobb része munkanélküli, és vagy végez olyan munkát, amihez a tanulmányainak semmi köze.

2011. nov. 12. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!