Tényleg butaság hitelből kezdeni a közös életet?
Szia!
Pár példát fogok felhozni.
Unokatesómék 1. Elmentek nagyvárosba ketten kis albérletbe évekig gyűjtögettek jól kerestek 50-70 e ft-ot tudtak félre tenni havonta ,majd felköltöztek csepelre vettek kp-ra egy panelt tovább folytatták ezt a gyűjtögetést most vettek pár éve egy szentendrei házat .de azt már hitelre viszont a csepelit kiadták albérletbe kicsi ráfizetéssel tudják fizetni a hitelt.(gyerek nincs lassan 40 évesek)
Unokatesóm 2.
Ő odaköltözött a menyasszonyához,régi rossz kis parasztházra vettek föl 5 mill ft hitelt felújították eltelt pár év megromlott a viszonyuk elváltak a hitel és költségei egekbe szökött még 26! évig kell fizetniük havi 50 e ft-ot(nem vicc)
Saját példa.
Együtt voltam a párommal kettőnk keresete nyugodtan fedezett egy 22 e ft-os hitelt 2006 ban vettem a kocsimat közben a mi (13 éves) viszonyunk is megromlott hitel rajtam maradt most 35-40 e fizetek.
tanácsom az ne hitelt vegyetek föl hanem menjetek együtt külföldre ,nagyvárosba lakni ,dolgozni ,gyűjtögessetek együtt legyen egy jó alapja a közös életkezdésnek ,ha eleve mínusszal kezdetek rányomja bélyegét a mindennapjaitokra .Kiszámíthatatlanok a bankok a pénzmozgások .
Nem tudod mi lesz veletek 10 év múlva nem vagyok szkeptikus csak realista
hát én tuti nem vennék fel hitelt,semmilyet...9/12,nagyon szerencsés vagy a 30ezres lakáshiteleddel,de mennyi volt az önrészed,mennyit vettél fel,és mennyit fogtok visszafizetni?Mert nagyon sokaknak nem 30ezer ft a törlesztője..
Ellenben,albérletben 30-at sem fizetünk,rezsit persze fizetjük,de a saját házét is fizetném,ha elromlik valami a főbérlő KÖTELESSÉGE megjavíttatni(tudod,szerződés..)
Emellett pedig 50ezret félreteszünk havonta,esküvőnkre is kaptunk egy nagyobb összeget,majd évek múlva TALÁN veszünk sasját házat kp-ra...Ha nem,hát nem,semmi bajunk nem lezs belőle,ha nem mondhatom el,h saját házam van...legalább nem leszek röghöz kötött,mint nagyon sokan.
szóval szerintem igen nagy marhaság hitellel kezdeni az életet..(akár diákhitel,akár lakáshitel,akár bármilyen hitel..)
Mi is fel fogunk venni hitelt, jelenleg albérletben élünk, amennyit ráköltünk albérletre, azt a pénzt jobb lenne, ha hitel törlesztőrészletre tudnánk költeni. Csak hát szinte mindenhol sok önerő kell, azt meg össze kell gyűjtőgetni.
(És mielőtt valaki belekötni, hogy mivan akkor, ha valami történik, van mögöttünk 4 szülő, akik anyagiakban bármikor segítenek, ha baj van)
Nézd, én anno (1 évvel ezelőtt) osztottam, szoroztam, és arra jutottam:
Jelenleg, kettőnknek (hármunknak lassan 1 babával) untig elég 1,5 szoba. Ez albérletben 45 ezer forintba kerül, plusz 20-25 körül van a rezsink átlagosan (szóval összesen 65-70 körül jövünk ki havonta). Egy hasonló lakás törlesztőrészlete (mint ahol most lakunk) hála a jó kis hitelválságnak 80 ezer forint körül van, plusz a rezsi ugyan úgy, és ott tartunk, hogy 100 ezer/hó...
PLUSZ!!! Néhány év múlva 1,5 szoba nagyon kevés lesz (3 gyereket tervezünk), és hogyha tényleg vennénk hasonló lakást, az minimum 15 évre eladósítana minket, szóval oda lenne a "szabad mozgásterünk" is.
Amit jelenleg csinálunk: Mindkettőnk nevén fut a lakástakarék, amit a lakáshitelen "megspórolunk" azt ide fizetjük be, ez kamatozik, plusz kapunk rá állami támogatást. Ezt 4 év után elkölthetjük lakáscélra.
Persze 4 én után ugyanúgy ott fogunk tartani, hogy hitel, de mégsem nulla önerőre, amúgy meg 4 év sok idő (már csak 3 :) történhet bármi, szerezhetünk nagyon jó állást, örökölhetünk pénzt, nyerhetünk a lottón, stb.
Talán így ésszerűbb...
Igen, a dupláját fogjuk visszafizetni. És? Manapság (sajnos) mindenki így tud lakást/házat venni. A fiataloknak nem igazán van annyi jövedelmük, hogy egy egész lakást kp-ban fizessenek ki. De ha mégis tudsz egy olyan törvényes, gyors pénzkereseti lehetőséget, amiből már jövőre visszafizethetem a hitelt, szívesen meghallgatom!!!!
Természetesen belekalkuláltuk ezeket a dolgokat is, nem úgy ugrottunk bele egy több milliós adósságba, hogy na hopppp...milliószor átszámoltunk mindent, azt is, hogy mi lenne, ha csak 57000 Ft-t kapunk (fejenként 28500), azaz a munkanélkülit. A szüleink hál' Istennek tudnak segíteni, ha megszorulunk, de még nem kellett pénzt kérni tőlük. Hehehehe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!