Levetetheti a képet? Facebook-omon van kinn a tesóm gyerekéről kép (csak ő egyedól, eg amin én is rajt vagyok). Tesóm le akarja velem veteteni.
Érthető, de ne felejtsd el, hogy bármit csinál, mégis a tesód a gyerek anyja. Akkor is, ha tojik a gyerekre, jogában áll megszabni, mit tehetsz a gyerek fényképeivel.
Azt is megteheted, hogy a képet priváttá teszed, hogy csak te lásd, abba a tesód nem tud beleszólni.
Olyan eszméletlen nehéz megérteni, hogy az a gyerek nem a tied, hanem a szüleié, és ha a szülők azt mondják, nem lehet kint róla kép, akkor nem lesz, és kész????
Én sem tettem ki képet a gyerekről a Facebookra, a szüleimet és a tesómat is megkértem, hogy ők se tegyék, és valahogy tudomásul bírták venni. És nem azért, mert az ismerőseim ne tudnák, hogy van gyerekem.
Az a baj, hogy mindenki csak a saját jogaival van elfoglalva, a kedves kérdező is. Másokról készült fényképpel sem jogilag, sem etikailag nem rendelkezünk. Ez nem olyan, hogy "mi baja lehet belőle", hanem egyszerűen nem és kész.
Tök mindegy, hogy az anyjuk miért nem akarja. Mindenkinek joga van azt az arcát megmutatni magáról, amit akar. Lehet, hogy félti a gyerekeit, lehet hogy szégyelli. Nem a te dolgod.
A te dolgod: levenni a képeket.
Kérdező, majd a saját gyerekedről annyi képet raksz ki, amennyit akarsz. A tesód gyereke nem a tiéd, a testvéred dönti el, hogy az ő gyereke képei láthatóak legyenek-e az interneten, vagy sem. Ha arra kér, hogy vedd le, akkor vedd le, mi van ebben olyan nehéz? Majd ha lesz neked is saját gyereked, vele teletapétázhatod az egész francbukkot.
Légyszíves, ne értetlenkedj ennyit. Megér néhány fotó egy testvéri összeveszést? Ráadásul teljesen igaza van a tesódnak, az ő családi képeiről ő dönt, nem te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!