Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Levetetheti a képet? Facebook-...

Levetetheti a képet? Facebook-omon van kinn a tesóm gyerekéről kép (csak ő egyedól, eg amin én is rajt vagyok). Tesóm le akarja velem veteteni.

Figyelt kérdés
Az unokaöcsém szülei nincsenek együtt. tesóm a gyerekkel hazaköltözött. Az apát nem zavarja h van nálam kinn pár kép,de tesómat igen. Nála egy db sincs kinn. neki csaka bulis,meg a barátnős képei vannak kinn. Több ismerőse azt sem tudja h van gyereke,sztem azért is akarja levetetni. Azt mondta ha nem veszem le magamtól akkor beperel.
2011. nov. 10. 12:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem értek egyet tesód hozzáállásával, én azt mondom, vedd le a képet, mert -akár beperel, akár nem- neked sem tetszene, ha az akaratod ellenére használnák fel a gyereked képeit.
2011. nov. 10. 12:52
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Levetetheti. De különben is, minek ezen vitatkozni? Kettővel kevesebb képed lesz fenn, na bumm :)
2011. nov. 10. 12:53
 3/17 A kérdező kommentje:
igazából sajnálom levenni őket,mert én büszkle vagyok unokaöcsimre. Szép gyerek,és azok a képek mind a velem töltött közös hétvégén készültek. Szeretem csak ugy megnézni is ket mikor fenn vagyok. csak én járok vele játszótérre,meg mindenhova. Tesómon mulna kise vinni a levegőre. Ő ha nem bulizik,és poihen mert másnapos a facebookot bujja
2011. nov. 10. 12:55
 4/17 anonim ***** válasza:
55%
Elozoleg mar feltetted ezt a kerdest. ott megmondtak, hogy legalisan mindket szulonek engedelyt kell adni, hogy nyilvanos helyen mutaghasd a gyerekek kepeit. Te vagy a nagyneni, akit batyad, az apa eltiltott a gyerekektol, nem?
2011. nov. 10. 12:56
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

Érthető, de ne felejtsd el, hogy bármit csinál, mégis a tesód a gyerek anyja. Akkor is, ha tojik a gyerekre, jogában áll megszabni, mit tehetsz a gyerek fényképeivel.

Azt is megteheted, hogy a képet priváttá teszed, hogy csak te lásd, abba a tesód nem tud beleszólni.

2011. nov. 10. 12:58
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem láttam hasonló kérdést. Az én unokaöcsém velünk él az anyjával (tesómmal) együtt. Őt zavarják a képek. A gyerek apját nem zavarja,nála is vannak kinn képek a gyerőcről,ráadásul olyanok amik nálam is kinn vannak. Tesóm fenyeget h be perel ha nem szedem le. mert van sok közös ismerösünk,és elég sok nem tudja h neki van gyereke.
2011. nov. 10. 12:59
 7/17 anonim ***** válasza:
85%

Olyan eszméletlen nehéz megérteni, hogy az a gyerek nem a tied, hanem a szüleié, és ha a szülők azt mondják, nem lehet kint róla kép, akkor nem lesz, és kész????

Én sem tettem ki képet a gyerekről a Facebookra, a szüleimet és a tesómat is megkértem, hogy ők se tegyék, és valahogy tudomásul bírták venni. És nem azért, mert az ismerőseim ne tudnák, hogy van gyerekem.

2011. nov. 10. 13:02
 8/17 anonim ***** válasza:
87%

Az a baj, hogy mindenki csak a saját jogaival van elfoglalva, a kedves kérdező is. Másokról készült fényképpel sem jogilag, sem etikailag nem rendelkezünk. Ez nem olyan, hogy "mi baja lehet belőle", hanem egyszerűen nem és kész.

Tök mindegy, hogy az anyjuk miért nem akarja. Mindenkinek joga van azt az arcát megmutatni magáról, amit akar. Lehet, hogy félti a gyerekeit, lehet hogy szégyelli. Nem a te dolgod.

A te dolgod: levenni a képeket.

2011. nov. 10. 13:04
 9/17 anonim ***** válasza:
38%
Ez egy agybeteg dolog más képét feltenni!Egyszerűen értelmetlen, és nem szabad!
2011. nov. 10. 13:06
 10/17 bánomisén ***** válasza:
88%

Kérdező, majd a saját gyerekedről annyi képet raksz ki, amennyit akarsz. A tesód gyereke nem a tiéd, a testvéred dönti el, hogy az ő gyereke képei láthatóak legyenek-e az interneten, vagy sem. Ha arra kér, hogy vedd le, akkor vedd le, mi van ebben olyan nehéz? Majd ha lesz neked is saját gyereked, vele teletapétázhatod az egész francbukkot.

Légyszíves, ne értetlenkedj ennyit. Megér néhány fotó egy testvéri összeveszést? Ráadásul teljesen igaza van a tesódnak, az ő családi képeiről ő dönt, nem te.

2011. nov. 10. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!