Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság lenne...

Szerintetek bunkóság lenne ujra felhivni anyósék figyelmét arra hogy mit kérünk a lányunknak karácsonyra?

Figyelt kérdés

Tavaly szóltunk nekik,a férjem az ő szüleinek,én a sajátomnak.Egy kikötésünk van,mindenképp játékot kapjon.

Nem tudom most megint kellene e szólni vagy megértették.a párom elzárkózik attól hogy ujra beszéljen a szüleivel.Nekem kellene beszélnem anyóssal?

2011. nov. 10. 10:33
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

13:36

Már leirtam 2éves lesz a lányom.A férjem nem azért nem szól mert nem érzi helyesnek hanem azért mert már szóltunk tavaly,és ő bizik benne hogy emlékeznek rá,ebben nem vagyok biztos,hisz elég jól ismerem őket.Nagyon jó emberek csak néha olyan mintha nem emlékeznek arra mit kértünk tőlük,de ha figyelmeztetjük akkor általában hajlanak arra amit mondunk.

Nekem az a fontos hogy a gyerekem örüljön,mindegy mit kap,mivel mindennek örül ami játékszerű,nem kellenek drága ajándékok,elég az hogy valami olyat kap amin látszik hogy gyereknek való.

2011. nov. 10. 13:58
 22/23 anonim ***** válasza:

Az az igazság szerintem, hogy idén még ha ki is hagyjátok a szólást, és mégis pénzt kapna, abból nem kell nagy ügyet csinálni, és jövőre amikor már tényleg jobban megérti (mert kérdezzük csak meg magunktól mit is kaptunk 2. karácsonyunkra )bár még arra sem fog emlékezni, még az is elég kicsi, de már lehet kezdeni éreztetni vele az ajándékozás örömét - szóval akkor már apuka láthatja, hogy jó lesz szólni, és azt majd jövő karácsony előtt tegyétek meg, ne a mostani után.

Ha pedig ahogy mondod jó a kapcsolat, akkor ezen ne idegeld magad magad miatt, hidd el a gyereknek ettől még lehet jó karácsonya, és neked az a fontosabb. Remélem.

Vagy, amikor együtt vagytok egyszer karácsonyig, előhozod a témát, hogy beszélgettél barátnőiddel, és a kisfia sírt tavaly karácsonykor, mert a kishaverja sokmindent kapott, ő meg alig, és itt beszúrod, te sem akarsz sokat költeni, de azt próbálod látványosra csinálni a gyerek miatt. Hátha leesik nekik. Valahogy így.

2011. nov. 15. 02:39
 23/23 anonim ***** válasza:

"Te nem voltál gyerek?

szerintem,magamból és a tapasztaltakból kiindulva a karácsony egy gyerek szemében annyi hogy ajándékot kap.Később ha már nagyobb el lehet neki magyarázni mi is valójában ez az ünnep és mire szolgál."

Igaz, az én lányom már 4 éves volt, amikor a kistesója megszületett és sajnos tovább bent kellett maradnunk a kórházban, így karácsonykor nem lehettünk otthon. A lányom, aki imádta az ajándékokat, legyen az akár egy üveggolyó, azt mondta, hogy majd akkor lesz karácsony és akkor bontjuk az ajándékokat, ha anyáék is itthon lesznek. Napokig ott álltak a fa alatt a becsomagolt ajándékok, de egyet sem bontott ki.

Egy gyerek is érezheti, tudhatja, hogy a karácsony főképp a szeretet ünnepe és csak másodlagosan az ajándékoké.

Ha jól értem, a lányod nem maradna ajándékok nélkül: tőletek is kap, a te szüleidtől is. Nem lenne akkora lelki megrázkódtatás, ha a másik nagyiéktól pénzt kapna.

"Szeretném elkerülni azt hogy meglepetés érjem azon a szép napon,csak nem tudom hogy hozzam fel a témát,tavaly igy el lett nekik magyarázva mit miért,igy kicsit gáz lenne megint elmagyarázni ugyanezt.

Jóban vagyok velük,de a szülőkkel kapcsolatos dolgokat a férjem intézi,én meg a sajátjaimmal,de most ő azt mondja tavaly megbeszéltük."

El lett nekik magyarázva: talán inkább kérni kellett volna, nem elmagyarázni.

Jóban vagyok velük: akkor megkérheted őket, hogy idén is inkább játék legyen, mintsem pénz, vagy ruhanemű (mellesleg unokatesóm 2 éves kislánya inkább a ruhaneműt részesíti előnyben, meg a csatokat, masnikat)

"Azt csak halkan jegyzem meg hogy 9éve egy cukorral iszom a kávét de anyósóm a mai napig megkérdezi hogy tegyen e bele cukrot,én mindig mondom hogy igen,ő beleteszi nincs ebből gond."

15 éve 3 cukorral iszom a kávém, de apukám mindig megkérdi mennyi cukrot tegyen bele.

2011. nov. 17. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!