Szerintetek bunkóság lenne ujra felhivni anyósék figyelmét arra hogy mit kérünk a lányunknak karácsonyra?
Tavaly szóltunk nekik,a férjem az ő szüleinek,én a sajátomnak.Egy kikötésünk van,mindenképp játékot kapjon.
Nem tudom most megint kellene e szólni vagy megértették.a párom elzárkózik attól hogy ujra beszéljen a szüleivel.Nekem kellene beszélnem anyóssal?
Szeretném elkerülni azt hogy meglepetés érjem azon a szép napon,csak nem tudom hogy hozzam fel a témát,tavaly igy el lett nekik magyarázva mit miért,igy kicsit gáz lenne megint elmagyarázni ugyanezt.
Jóban vagyok velük,de a szülőkkel kapcsolatos dolgokat a férjem intézi,én meg a sajátjaimmal,de most ő azt mondja tavaly megbeszéltük.
Azt csak halkan jegyzem meg hogy 9éve egy cukorral iszom a kávét de anyósóm a mai napig megkérdezi hogy tegyen e bele cukrot,én mindig mondom hogy igen,ő beleteszi nincs ebből gond.
Mi lenne, ha azt mondanád, hogy pl.: a jövő héten elkezdesz körülnézni az üzletekben ajándék után a kislánynak
Na ez nem is rosz ötlet,hétvégén jönnek,valószinü előjövök a témával.
Szülinapra ideadták a pénzt,összedobtuk és egy nagyobb ajándékot kapott tőlünk és a mamáéktól közösen,szóval lehet benne lenének abban hogy én megvegyem és ők odarakják a fa alá.
Szerintem pedig baj, ha ilyen ügyet csináltok abból, hogy a gyerek mit kapjon karácsonyra.
Ez nagyon felszínes.
Az én meglátásomban - bár nem ünneplem - a karácsony a szeretet (többek közt) és nem az ajándékozás ünnepe. Én a helyetekben a nagyszülőkre hagynám, hogy adnak-e ajándékot és ha adnak, akkor mit.
Utolsónak tuti nincs gyereke :)
Egyébként megértem a problémát, a mi családunkban az a szokás, hogy soha nem adunk pénzt, az ajándék az ajándék, legyen benne az, hogy az ajándékozó azon gondolkozott, minek örülne az ajándékozott, ne intézze el annyival, hogy csak elugrik a bankautomatához. Ez megalázó.
Kérdező, mindenképpen kérdezz rá, akár az is lehet, hogy ha van valami nagyobb ajándék, amit megvennél, de drága, akkor kérdezd meg őket, hogy nincs-e kedvük beszállni és közösen adni ajándékot.
Az én meglátásomban - bár nem ünneplem - a karácsony a szeretet (többek közt) és nem az ajándékozás ünnepe.
Te nem voltál gyerek?
szerintem,magamból és a tapasztaltakból kiindulva a karácsony egy gyerek szemében annyi hogy ajándékot kap.Később ha már nagyobb el lehet neki magyarázni mi is valójában ez az ünnep és mire szolgál.
Sztem nem bunkóság, főleg hogy tényleg kisgyerekről van szó, akiknek a karácsony nem is annyira az ajándék értékétől függ, hanem az a lényeg, hogy vannak színes csomagok, amiket ki lehet csomagolni, és játszani a benne levővel. És akkor találjanak a fa alatt egy darab papírt, amiről lehet, azt sem tudja, mi az, és nem is lehet vele normálisan játszani (mert nem hagyják), mert lehet, hogy széttépi, és akkor már értéke sem lesz...
én még 22 évesen sem örülnék annak, ha pénz lenne a fa alatt, erőltesse már meg magát az ajándékozó, hogy lássam, hogy vmit gondolkodott az ajándékomon, és tényleg vett annyi energiát, hogy elment nekem venni vmit...
Én is inkább úgy csinálnám, hogy akkor ti válasszatok ki előre egy játékot (anyósék anyagi helyzetéhez mérten), és mondjátok azt, hogy ennek nagyon örülne a leányzó, hogy csak segíteni szeretnétek egy tippel :).
"Egy gyertya vagy zokni is nagyobb öröm mint bármilyen vastag boríték."
Ezt nem hiszem el, és szerintem nem komoly. Bármilyen vastag? Mondjuk találsz a fa alatt egy millát, akkor elbőgöd magad, hogy zoknit akarsz?
A gyerek miatt való érvelést teljesen megértem, én is voltam gyerek, de szerintem nincs olyan felnőtt (ha csak nem milliárdos), aki egy zokninak jobban örülne, mint a pénznek.
Hány éves a lányod?
Ha nagyobbacska, akkor bizony bunkóság, de nem csak az, mert te akarsz dönteni a gyerek helyett is, meg a nagyi helyett is. Miféle öröm lesz az olyanból, amikor ennyire nyögvenyelős az ajándékozás? Hadd döntse el a nagyi, hogy vesz-e vagy sem és hogy mit az unokájának, és hadd döntse el a gyerek, hogy Ő mit szeretne kapni - hiszen az ő ajándéka lesz, nem a tied.
Igen, bunkóság. Nem is kicsit. Be akarsz túrni két olyan ember közé, olyan viszonylatba, ahol semmi keresnivalód. A nagyszülő és az unokája kapcsolatra gondolok.
Ez csak akkor nem az, ha a gyerek nagyon-nagyon kicsike. De még akkor is agresszió a nagyszülő felé - azért minősül agresziónak, mert nem hagyod meg a nagyi saját akaratát, hogy ő maga döntse el, hogy mit tesz vagy mit nem. Azaz: mit vesz, ha vesz egyáltalán valamit is.
Igaza van a férjednek, ha távol akar ettől maradni, mert ő valószínűleg érzi, hogy ez nem az ő kompetenciája.
Hát nem tudom a zoknit te állítottad az egy milla mellé. Elanyagiaskodtunk. Ébresztő!!! A karácsony nem erről kellene, hogy szóljon, annak sem aki megteheti.
De nem is ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!