Jogos volt apám levele?
Szóval ezt a levelet kaptam tőle, természetesen szóban is megkaptam a magamét.Csak én érzem túlzásnak a levelet?16/f
Kedves Xxx!
Rendkívül gyenge gimnáziumi eredményeid szégyenbe hoznak valamennyiünket. Ez az állapot nem tartható fent többé, mindenképpen javítanod kell. Nincs elnézés, nincs megértés, nincs bocsánat!
Eddig volt, csak az volt! Visszaéltél vele, illetve nem éltél azzal a különleges ajándékkal, hogy bizalmi légkörben neveltek szüleid.
Mostantól személyes sértésnek, velem szembeni tiszteletlenségnek, szeretetlenségnek tekintem azt, ha ilyen rossz jegyeket szerzel az iskolában. ELÉG!
Eredménytelenséged, folyamatos kudarcaid (kivétel nyelvvizsga) nem gyenge szellemi képességeidben keresendők. Ha Te úgy gondolod, hogy az ok az, hogy szerény képességű vagy, akkor elsősorban magadat, másodsorban minket alázol meg. A butaság enyhítő körülmény, a dolgokat megmagyarázó tény lehetne, de hál' Isten: nem igaz a Te esetedben. Nem vagy hülye, nem gyengébb a képességed, mint másnak!
A Te KÖTELESSÉGED a tanulás, tehát nem szívesség, nem holmi kegy, vagy ajándék nekünk. Én dolgozom, megpróbálom a céget eredményesen vezetni, profitot termelek, melyből eltartom a családomat és másokat, Édesanyád vezeti a háztartást, gyermeket nevel, gondoskodik itthoni kényelmünkről, te pedig TANULSZ. Ezek a szerepek, ezeket kell játszani! Fogadd el, hogy ez így van jól, mert a jövőd, a boldogulásod függ tőle, hogy mennyi tudást sikerül begyűjtened.
Segítségül, hogy jobban tudj összpontosítani a tanulásra az alábbi intézkedéseket hozom:
- Tanulási idő alatt TILOS a televíziónak bekapcsolva lennie!
- A iphodat a közlekedő üveglapjára helyezed a tanulási idő alatt, hogy nehogy kíértésbe ess és tanulás helyett a telefonodat nyomogasd.
- Számítógépes játékot még szabadidődben sem játszhatsz.
Egyéb, nem kötelező, de javallt dolgok:
- Naponta néhány mondat Biblia olvasás
- Időnként reggeli ima az iskolában
- tisztaság megőrzése (biztos érted)
- korábbi kelés, bőséges reggeli
- napi 8-9 óra alvás,
- szórakoztató könyvek olvasása
- itthoni sportolás (futógép, súlyzó, haspad)
- segédkezés a házban és ház körül
- valami értelmes időtöltés, esetleg tanfolyam, szakkör.
A fenti szigorú intézkedések mindaddig érvényben maradnak amíg kémia tantárgyból legalább 3-as jegyet nem szerzel, amíg a történelem ,nyelvtan átlagodat nem javítod, az ének átlagodat legalább 3-as szintre fel nem hozod. Mindezeket úgy kell elérned, hogy közben nem rontasz egyetlen tantárgyból sem.Ezek együttes teljesülése esetén oldódig fel a tiltás.
Ha bármelyik tiltó intézkedést megszeged, annak nagyon súlyos következményei lesznek. Ha Édesanyád jóságát kihasználva, esetleg nála megpróbálod elérni, hogy oldja fel ideiglenesen a tiltásokat, akkor nagyon sokat kockáztatsz vele, ugyanis édesanyád és az én kapcsolatomat rontod. Ha netán nagymamádat próbálod megfűzni, hogy engedje a gépezést, akkor az ő egzisztenciális helyzetét kockáztatod. Remélem érted?!
A kemély intézkedéseket kizárólag a Te érdekedben hozom. Gondolom tudod, hogy mindennél fontosabb vagy számomra Te és a testvéreid. Nem hagyom, hogy középszerű, kallódó, becstelen ember váljék belőled.
Ha az intézkedések nem válnak be és folytatódik a rossz sorozat, akkor az azt mutatja, hogy kudarccal jártam. Remélem nem lesz így, de ha mégis, akkor le fogom abból vonni a megfelelő következtetéseket.
Ragadd meg a lehetőséget és tanulj xxx!
Szeretettel ölel: Apa
Nem írtam nagyon semmi előzményt, szóval nem szeretnék iskOlázatlan lenni, vannak céljaim, amiket próbálok teljesíteni.
Az említett tantárgyakból kb nevetséges módon szereztem a rossz jegyeket, nem akarom ecsetelni.
Arra gondoltam, hogy jogos volt -e a levél, hogy nem lett volna kicsit békésebb megoldás pl szóban megbeszélni a dolgokat, hogy mi a baj, stb. ahelyett , hogy ezt a levelet vágja hozzám?
Te értelmes srácnak látszol :)
A családod pedig csodálatos. Ha működik még a dolgok mögé látó képességem, akkor elmondhatom,hogy édesapád és édesanyád jó házasságban élnek és a lelküket kiteszik értetek. Más a két kezét összetenné, ha negyedennyi szeretetet és törődést kapna.
Őszintén remélem, hogy nekem is ilyen fantasztikus férjem lesz egyszer, aki képes így kezelni a helyzeteket és kulturált szülői szigorral élni, valamint megértetni,hogy ezzel nem akar neked ártani.
Szóval tartsd be ezeket és adj hálát az égnek,hogy ilyen apukád van :)
22/N
Valószínűleg tényleg kiírta magából és így nyugodtam hangvételben is tudott hozzád szólni. A másik dolog pedig, hogy az írott szó jobban megmarad. Tehát, ő is jobban ki tudta dolgozni az intő "tételeit", és te is jobban felfogod, ha elolvasod, mintha áll előtted, dirigál, te pedig csak forgatod a fejedet közben.
Jó megoldás ez a levél, biztosan hatásosabb mint egy hegyibeszéd. Lehet hogy én is alkalmazom majd a gyerekeimnél :-)
Apádat imádom, az enyém amikor elege lett addig vert míg be nem pisiltem a félelemtől. Tudom, hogy az én nyomorom, de remélem érted, hogy ezért szerintem a levél BŐVEN nem túlzás :)
Álmodozom, hogy milyen lett volna, ha ilyen frankó a faterom...
Igen, ez tipikusan az a helyzet, hogy a kamaszok nem értik meg igazán a tanulás fontosságát, túlzásnak tartják a szülői tiltást..
Aztán pár év múlva, amikor már felnőnek, és vagy
-sikeresek, boldogok, azt dolgozzák/tanulják, amit akarnak,
-vagy épp hogy kettessel, hármassal leérettségiznek, max költségtérítésesre veszik fel, talán egy no name iskolába, rossz képzés, érdektelenség, bukások...
Na akkor azért jön rá az illető, hogy milyen igaza volt a szülőknek, TANULNI KELL, mert a tudás a nyitja mindennek.
Hidd el, sokezer ember bánta már meg életében, hogy gimiben csak az xbox meg a kondi ment.. Mert ezek visszacsinálhatatlan hibák.
Szerencsédre valószínű te nem leszel köztük, szüleidnek is köszönhetően :)
Én is imádom apádat, kár, hogy már nős... O.o
Tudod, manapság, amikor annyi férfi csinál gyereket jobbra-balra, majd tojik az apukájuk lenni, a nőknek meg tojik a férje lenni, minden felelősség alól kivonja magát, és ott állnak egyedül a nők az élet minden kihívásával, a gyerekek meg keresik a férfi mintákat itt-ott, többnyire a VV villában például..., hát, manapság az ilyen pasikat, mint a papád, nagyítóval kell keresni.
Semmi olyat nem ír elő, ami rossz lenne Neked, NEM BÜNTET! Minden abszolút Érted van, a Te egészségedet, boldogulásodat segíti elő. Igazán szerető, odafigyelő, JÓ apád van. Légy rá nagyon büszke...!
Tudod, az Istenről alkotott képünket általában apukánkról mintázzuk. Nos, a Te papád nagyon szépen megrajzolja a gondviselő, szerető, nem büntető, utat mutató Istenről....
És ahogy már írták, tedd el a levelet a kincsesládádba az első kiscipőd mellé...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!