Jogos volt apám levele?
Szóval ezt a levelet kaptam tőle, természetesen szóban is megkaptam a magamét.Csak én érzem túlzásnak a levelet?16/f
Kedves Xxx!
Rendkívül gyenge gimnáziumi eredményeid szégyenbe hoznak valamennyiünket. Ez az állapot nem tartható fent többé, mindenképpen javítanod kell. Nincs elnézés, nincs megértés, nincs bocsánat!
Eddig volt, csak az volt! Visszaéltél vele, illetve nem éltél azzal a különleges ajándékkal, hogy bizalmi légkörben neveltek szüleid.
Mostantól személyes sértésnek, velem szembeni tiszteletlenségnek, szeretetlenségnek tekintem azt, ha ilyen rossz jegyeket szerzel az iskolában. ELÉG!
Eredménytelenséged, folyamatos kudarcaid (kivétel nyelvvizsga) nem gyenge szellemi képességeidben keresendők. Ha Te úgy gondolod, hogy az ok az, hogy szerény képességű vagy, akkor elsősorban magadat, másodsorban minket alázol meg. A butaság enyhítő körülmény, a dolgokat megmagyarázó tény lehetne, de hál' Isten: nem igaz a Te esetedben. Nem vagy hülye, nem gyengébb a képességed, mint másnak!
A Te KÖTELESSÉGED a tanulás, tehát nem szívesség, nem holmi kegy, vagy ajándék nekünk. Én dolgozom, megpróbálom a céget eredményesen vezetni, profitot termelek, melyből eltartom a családomat és másokat, Édesanyád vezeti a háztartást, gyermeket nevel, gondoskodik itthoni kényelmünkről, te pedig TANULSZ. Ezek a szerepek, ezeket kell játszani! Fogadd el, hogy ez így van jól, mert a jövőd, a boldogulásod függ tőle, hogy mennyi tudást sikerül begyűjtened.
Segítségül, hogy jobban tudj összpontosítani a tanulásra az alábbi intézkedéseket hozom:
- Tanulási idő alatt TILOS a televíziónak bekapcsolva lennie!
- A iphodat a közlekedő üveglapjára helyezed a tanulási idő alatt, hogy nehogy kíértésbe ess és tanulás helyett a telefonodat nyomogasd.
- Számítógépes játékot még szabadidődben sem játszhatsz.
Egyéb, nem kötelező, de javallt dolgok:
- Naponta néhány mondat Biblia olvasás
- Időnként reggeli ima az iskolában
- tisztaság megőrzése (biztos érted)
- korábbi kelés, bőséges reggeli
- napi 8-9 óra alvás,
- szórakoztató könyvek olvasása
- itthoni sportolás (futógép, súlyzó, haspad)
- segédkezés a házban és ház körül
- valami értelmes időtöltés, esetleg tanfolyam, szakkör.
A fenti szigorú intézkedések mindaddig érvényben maradnak amíg kémia tantárgyból legalább 3-as jegyet nem szerzel, amíg a történelem ,nyelvtan átlagodat nem javítod, az ének átlagodat legalább 3-as szintre fel nem hozod. Mindezeket úgy kell elérned, hogy közben nem rontasz egyetlen tantárgyból sem.Ezek együttes teljesülése esetén oldódig fel a tiltás.
Ha bármelyik tiltó intézkedést megszeged, annak nagyon súlyos következményei lesznek. Ha Édesanyád jóságát kihasználva, esetleg nála megpróbálod elérni, hogy oldja fel ideiglenesen a tiltásokat, akkor nagyon sokat kockáztatsz vele, ugyanis édesanyád és az én kapcsolatomat rontod. Ha netán nagymamádat próbálod megfűzni, hogy engedje a gépezést, akkor az ő egzisztenciális helyzetét kockáztatod. Remélem érted?!
A kemély intézkedéseket kizárólag a Te érdekedben hozom. Gondolom tudod, hogy mindennél fontosabb vagy számomra Te és a testvéreid. Nem hagyom, hogy középszerű, kallódó, becstelen ember váljék belőled.
Ha az intézkedések nem válnak be és folytatódik a rossz sorozat, akkor az azt mutatja, hogy kudarccal jártam. Remélem nem lesz így, de ha mégis, akkor le fogom abból vonni a megfelelő következtetéseket.
Ragadd meg a lehetőséget és tanulj xxx!
Szeretettel ölel: Apa
faterod teljesen normális,korrekt volt veled ezzel a levéllel.ha jól értem,még egy nyamvadt hármast sem tudsz összeszedni,mi lesz így belőled? Teljesen jogos volt,és látszik az írásán,hogy egy intelligens ,tanult ember.Örülj neki,hogy nem veréssel vagy értelmetlen tiltásokkal akar tanulásra bírni,hanem észérvekkel .
Azt javaslom,hogy nézz kicsit magadba még ha a 16 évesek körében menő hülyének és iskolázatlannak lenni,később nagyon meg fogod bánni,mert ilyen jegyekkel nem fogsz bekerülni semmilyen felsőoktatásba,nem lesz normális szakmád/diplomád ,ezáltal normális munkád sem..tudod te mit lehet ma érettségivel dolgozni?
-bolti eladó vagy árufeltöltő(ez is már cska részben igaz,legtöbb helyre kereskedelmi végzettség kell) havi 80-90 ezer forintért
-kőműves segéd ,ezt szeritnem nem kell ecsetelnem,tisztességes munka és nem nézem le aki ezt cisnálja ,de nem álmaid melója gondolom
-utcaseprés,szemétszedés
Itt ki is merült,körülbelül. Arra meg ne is számits,hogy majd apuci pénzel életed végéig,vagy verheted majd a bránert a cégénél,mert már msot meg mondom,hogy apád nem az afajta ember aki ezt engedni fogja.
Kemény fickó az öreged... de igaza van, tanulj, károd nem származik belőle.
Az én apám leszärta, hogy mi van velem. Egy elvárása volt velem szemben: nem követeli, hogy kitűnő legyek, de az 5ös átlagot hozzam (remélem érted). Az hogy mennyi tanulással érem el, nem érdekelte, csak a végeredmény. És neki akartam bizonyítani, károm nem származott belőle. Egyetemet végezte, most járom a második szakomat és mellette külföldön dolgozom. Hidd el megéri ha tanulsz!!!
De nem éltek együtt, hogy levélbe küldte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!