Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális "anyósjelöltem"...

Normális "anyósjelöltem" viselkedése? Szóljak neki? Mégis, hogyan?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, barátom 16 éves, ő a családban a legfiatalabb gyerek, és az egyetlen fiú. Két nővére van, egy 35 és egy 27 éves. A 35 évesnek két gyereke van, egy kisfiú és egy kislány, a 27 évesnek egy kislánya. Ők így ugye együttesen a három unoka.

'Anyóspajtás' mindig sír, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz, barátomnak is sokszor mondja, hogy "utolsó pénzemen veszek neked cipőt/pulcsit/etc.". Ehhez képest így hónap legelején a három unokának összesen 10 000 Forintból vásárolgatott ajándékokat, és ahogy ismerem, fog még mellé venni mást is, csak mert talál majd "valami cukit". Ezzel még nincs is gond, az ő dolga, illetve dolguk. A probléma ott kezdődik, hogy barátom elgondolkodott rajta, hogy tavaly is kb. ugyanez volt, a három unoka elhalmozva, barátom meg kapott egy sapkát meg 3 pár zoknit, holott anyuka mindig hajtogatja, hogy "első a gyerek".

Rendben van, hogy barátom már lassan felnőtt lesz, meg nem is vár ő el nagy dolgokat, csak rosszul esik neki (és így nekem is), hogy a három unokának ki van nyalva a feneke, ő meg, mint "mindig első" gyerek, kb. le van sajnálva...

Mi tagadás, én is kiakadnék, ha ilyen lenne nálunk, de én egyke vagyok, így unoka majd csak tőlem lesz a távoli jövőben :)

Barátom most kitalálta, hogy megmondja a szüleinek, hogy ne vegyenek neki ajándékot karácsonyra, hanem a pénzt, amit rá szánnának, adják neki oda, és menjünk el belőle valahova (kajálni, szilveszterkor, vagy valami ilyesmi). Én ekkor mondtam neki, hogy gondolja, hogy annyit szánnak rá anyujáék, mikor tavaly is mi volt... Ő erre azt felelte, hogy őt nem érdekli, meg fogja mondani, hogy legyenek szívesek rá is figyelni, és tényleg első sorba venni, mint gyerek, mert azért talán megérdemli ő is (ez így is van, rengeteget segít nekik, pedig csak hétvégén van itthon a kollégium miatt).

Szerintem ebből viszont botrány lesz, és tuti, hogy akkor, mikor én is ott vagyok, és "anyósom" és barátom is néznek majd rám kérdő szemekkel, hogy melyiküknek adok igazat.

Nos, én a barátomnak adnék, de nem tudom, jól gondolom-e, és ha igen, akkor mégis hogy mondjam el ezt az anyukájának...

2011. nov. 5. 16:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Amúgy soha nem volt "tisztára nyalva a fenekem" nekem sem, sőt, még jobban nem, mint neki :)

Szüleim elváltak, anyukámmal élek, aki beteg... Az egyik nagymamám kicsi korom óta letojja a fejem, merthogy anyum lánya vagyok, és anyummal közölte is, hogy őt nem szereti (nem is hívja az anyjának már, de én sem a nagyanyámnak...).

A másik mamámmal jól elvoltam, de a fenéknyalás ott is túlzás.

No de ez tökmindegy, itt nem is rólam van szó, csak gondoltam, lereagálom ezt is :)

2011. nov. 5. 17:31
 12/16 A kérdező kommentje:

Oké, a bulizás nem hasznos - de ha egy-egy 400Ft-os hamburgert szeretnénk megenni néhanapján, akkor az azért szerintem nem nagy bűn. Amúgy meg "anyósjelölt" szokott minket piszkálni, hogy miért nem megyünk soha sehová, be fogunk penészedni, meg ilyenek... Itt csak én érzem az ellentmondást?

És nem a karácsonyfa alatt "vágná be a hisztit", még november eleje van, most szeretne beszélni az anyjával. Az meg szerintem normális, ha valaki megharagszik, vagy legalábbis csalódik, ha az, akit szeret, nem áll ki mellette. Ő is kiállt már mellettem anyukámmal szemben nem egyszer, akkor én miért ne tegyem? Nem leugatni akarom az anyukáját, csak nem tudom, hogy ha rákérdez a véleményemre,mégis hogy mondjam meg neki normális stílusban.

Az meg, hogy "egy gombra valót sem kerestünk életünkben", nem igaz. Én rendszeresen járok gyakorlatra, ott van egy kis összegű ösztöndíjnak becézett fizetésem, de ebből anyumnak is adok, és amúgy sem elég mindenre. Ő meg nagyritkán el-el tud kapni valami alkalmi munkát olyanoknál, akiket a szülei ismernek, és így engedik menni, mert legálisan, mint írtam már, nem kell sehová, feketén meg nem engedik neki.

Egyébként rossz stílusban tettem fel a kérdést? Vagy miért kell így nekemtámadnia néhány válaszolónak?

Vagy lehet, hogy a kort nem kellett volna kiírnom?

2011. nov. 5. 17:43
 13/16 anonim ***** válasza:
64%
Most a jelek szerint egyedül leszek a véleményemmel, de szerintem nem igazságos, amit az anyuka csinál. A 16 éves is "gyerek", vannak álmai, vágyai, ugyanúgy mint az unokáknak, legfeljebb nem ugyanazok. Nem mindenkinek van lehetősége suli mellett dolgozni, akkor ez azt jelenti, hogy ne is vágyjon semmire? Itt nem arról van szó, hogy nem jut, hanem hogy nem jár, mert az unokák fontosabbak. Szerintem ha nem is forintra pontosan kiszámolva és nem minden hónapban, de nagy átlagban igenis egyformán kéne hogy jusson a gyerekére és az unokáira. Ez nem irigység, hanem - véleményem szerint jogosan érzett - mellőzöttség. Attól, hogy valaki nagy, még igényelheti azt, hogy ugyanolyan fontos legyen mint a kicsi. Más a helyzet, ha az unokák nélkülöznek, de a leírás szerint itt nem ez a helyzet, csak a cuki unokák megkapják a nekik örömet okozó cukiságokat. Akkor a nagy miért nem? Nekem még ugyan nincs unokám, de az egyik fiam 18, a másik 11 éves. A nagyobbik vágyaira ugyanúgy odafigyelek mint a kicsiére. A kicsi versenyrollerre vágyik, a nagy új telefonra. Egyiknek ez a fontos, a másiknak az. Nekem meg mind a kettő.
2011. nov. 5. 19:17
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha a véleményedet kérik egyszerüen ne áll ki egyik mellet sem.Ez az o meccsük majd lejátszák egymás közt,nem kell neked ebbe beleszolnod.
2011. nov. 6. 13:39
 15/16 anonim ***** válasza:
88%
A gyerek az első...és ez pl látszik is az anyósod viselkedésén, mert a gyerekholmik baromira drágák, és feltételezem, hogy ha az unokára költ, akkor azzal is pl a saját gyerekét segíti...:) A barátod a szüleivel él, az unokák nem, mert gondolom külön laknak ők már, tehát jól jön nekik a segítség. Nem hiszem, hogy ha a barátod külön élne, őt ne segítenék. Nem olyan egyszerű ez a probléma ahogy ti látjátok.
2011. nov. 14. 09:32
 16/16 anonim ***** válasza:
szerintem eltúlozzátok a problémát.10000 ft-ot nem nehéz elkölteni kisgyerekekre.alig vesz rajta valamit az ember olyan drágák.nyilván azert mondják hogy kevés a pénz meg utolsó fillér stb hogy legyen tisztában azzal a barátod hogy nem fán terem a pénz.
2012. nov. 15. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!