Akinek már van egy gyereke, az rá hivatkozva semmilyen ígéretet nem kell betartson?
A párommal 3 éve vagyunk együtt, van egy kisgyereke. Mindig össze vissza hozta el, de heti 3 napra minimum, plusz néha még egyre, de ami a lényeg, hogy nem volt sosem rendszer, mire hazaértem, tudtam meg, hogy akkor lesz a gyerekes nap/ok, akár hétköznap is. Mivel mindketten úgy gondoltuk, hogy közös jövőt szeretnénk, mondtam, hogy én ezt a rendszertelenséget, hogy nem tudom mikor lehetünk kettesben, hogy a programokat lemondja, amiket előre lefoglaltunk, mert az anyuka épp úgy kéri, hogy akkor vigyük el a gyereket nem bírom. Mondtam, hogy nem állok kettejük közé, én elmegyek, mert ezt nem bírom, minden harag nélkül váljunk el. Mondta én fontos vagyok neki, szeretné együtt nevelni velem a majdani közös gyerekeket, ilyesmi. Mondta kéthetente hétvégére hozza el. Erre most 3 hete megint az van, hogy össze vissza jön a gyerek, most tudtam meg hogy megint este elhozza, hétfőig (már terveztünk egyébként mást). Meg volt itt hétköznap is két napot, erre azt mondja a párom, hogy azt hitte a hétköznap nem számít bele a napokba. Erre mondtam, hogy nyugodtan elhozhatja, csak ugye tudja, hogy akkor engem nagyon átvert, mert már rég lehetnék 2 hónapja máshol...
Valószínűleg ez is, meg az is kell neki, de értse meg hogy kompromisszumok nélkül nem megy.
Vélemények?
Ja 27L és 34F
Kisgyerekes anyuka vagyok,és abszolút megértelek.
Igenis megterhelő gyerekezni, főleg úgy, hogy ha az a gyerek neked nem a saját. Van-e otthon ruha, elég kaja, egyáltalán amíg ti dolgoztok, mit csinál, oviba/suliba hogy viszitek stb.
Este nem az van, hogy nyugodtan elfekszel a tv előtt, hanem vacsoráztatás, fürdetés, esti mese. Esetleg éjjeli műszak (szomjas vagyok/pisilni kell/ félek egyedül)Egyébként ha nálatok van a gyerek, mi a napirendetek?tényleg az apjával van ilyenkor?
Én imádom a kisfiamat, múltkor anyámnál aludt. MEglepődtem, hogy este órákkal korábban le tudtuk tenni a fenekünket a férjemmel a szokásosnál.
Véleményem, hogy ez a pasi hülyének néz, sosem fogja megérteni,mi a bajod. Hagyd a francba, és ne kezdj többet gyerekes pasival.
Én is megértelek, bár nem vagyok anya.
Mert látszik, hogy nem a gyerekkel van gondod, meg az idővel, amit nálatok tölt, hanem azzal, hogy nem tudsz minderre felkészülni, mert nincs mihez igazodni.
Gondolom ebből az jön le neked, hogy te nem vagy elég fontos neki. Szóval én megmondanám neki konkrétan, hogy te nem a gyerek ellen vagy, mert szereted, és örülsz, ha jön, de tudnod kell előre, hogy úgy szervezhesd a dolgokat. A gyerek érdeke is lenne valami rendszer. Ha nem tudja ezt a gyerek anyjával megbeszélni, és kialakítani, akkor te sajnos nem látod a közös életeteket együtt.
Nos valóban ha jön a gyerek, nekem kell gondoskodni a rendről, ételről, mosásról, sőt én ülök vele 1 órát az ebédnél, mert ez a tempója, én szervezem le a programokat...
Anyuka nem volt feleség, sima barátnő volt, egy rossz kapcsolatuk volt, a gyermek csak azért született, mert talán attól együtt maradtak volna, az anyuka szerint, de ha már nem, akkor neki a gyerek teher. Kb 1,5-2,5 éves kora között a gyerek jó ha 10-13 napot volt az anyjával, többit velünk, meg a párom anyjánál. De már én is belefáradtam, mert végül is az anyja vállalta ezt a gyereket. Ha elhozzuk a gyerek koszos, konkrétan, a füléből csüng a zsír, koszos a körme. Eddig a párom itthon dolgozott, egy ideje munkahelyen, már amúgysem tudnánk hétköznap elhozni.
És igen, sajnálom a gyereket, de van neki anyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!