Szerintetek mi baja velem?
A családi dolgok a legnehezebbek, mert nagyon szerteágazóak lehetnek a problámák és mélyre nyúlhatnak....
Ha belegondolsz, egy szerető, odafigyelő szülő soha nem mondana a gyereknek olyat, hogy kussolj..Ez nagyon durva!
Mióta tart ez az állapot? Lehet, hogy apudnak nagyon stresszes a munkája, vagy olyat csinál, amit ő maga is utál.
Persze, ez még nem ok a viselkedésére, de sokan nem tudják kontrollálni magukat. Mi a helyzet anyuddal? Ő vele is így beszél? Milyen a kapcsolatod anyuddal?
Túl sok a kérdőjel, és nehéz így bármit is mondani, mert nem látunk a kulisszák mögé...
Látod, ha úgy végigpörgeted a dolgokat, akkor te magad is észreveszel egyet s mást. Annak örülj, hogy anyuddal jóban vagy. Vannak olyan helyzetek amin egy gyerek (mert szerintem 15-17 között lehetsz, bocsi ha tévedtem:) nem tud változtatnik csak megéli a mindennapokban. Ez nagyon nehéz.
Sokszor az is kiverheti a biztosítékot, hogy talán flegmán szólsz, felvettél egy stílust ami neki nem jön be, a szóhasználatod....Ez a tinikor jellegzetessége, és nem mindenki tudja ezt kezelni. Talán a mamád tudna rá hatni, ill. beszélni vele, vagy egy hármasan történő beszélgetés. Te egyedül tehetetlen vagy. Én azt tenném, mivel most jön a karácsony hogy amit vennék ajándékot azon úgy elgodolkozzon. Egy kedves szöveggel (ebben anyud segíthet) megírt lapot hozzá melyet azzal zársz, hogy szereted őt.
Ez nyálasan hangzik, de az esetek 99%-ban beválik, mert a szeretetre mindenkinek szüksége van. Ha nem tartod jó ötletnek én itt meghaltam:) Én ezt tenném.
Igen, 17 vagyok. Szóval megpróbálom ezt a karácsonyos dolgot nemsokára.
Hát, közös dolog az anno volt, mikor célba lőttünk, stb, vagy filmet néztünk, mert kérdezte, hogy van-e, aztán így szokássá vált, hogy ha találtam vmi jó filmet, akkor szólok neki, de mostanában inkább a munkája miatt nem ér rá. Amúgy nap közben rendes meg minden, csak, ha ilyen kioktató stílust veszek fel, akkor szól bele, bár lehet, hogy ezt senki nem bírná, ha a fia mondja a szemébe az igazat némi apróbb célzásokkal.
Okos srác vagy, és már a stílusod is egészen más, mint a kiírt legelső:)
A tinik igazságérzete nagyon nagy, de nem mindig jó. Illetve sok dolgot nem látnak, nem értenek még és hajlamosak a saját elképzelésük szerint értelmezni a dolgokat. Ez nem baj, a felnőttéválás része. Ha már észrevetted a hibáidat egy hatalmas lépést tettél a megoldás felé. Ehhez gartulálok! jó fej vagy, és tartsd ezt az irányt! Sok sikert kívánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!