Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Elengednétek a 14...

Szülők! Elengednétek a 14 éves lányotokat Auswitzba?

Figyelt kérdés

Nem egyedül természetesen,hanem az az iskola,ahová jövőre járna szervez egy utat a 9.-eseknek és a 10.-eseknek.

Mivel nincs ki a létszám,ezért pár gimis barátnője arra gondolt,hogy mehetne a lány velük...De emiatt hiányoznak egy hetet a suliból és szülő nem mehetne.

Ezzel az úttal fejleszthetné a nyelvtudását és megismerkedne a jövőbeli iskolatársaival is.

Ti elengednétek?

2011. nov. 1. 17:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
72%
Neked kell tudnod, lelkileg mennyire viselné meg, amit ott lát/hall. Egyébként pedig egy tanulmányi kirándulásnak fognám fel, természetesen ha a pénztárcám engedné, belemennék.
2011. nov. 1. 20:54
 22/29 anonim ***** válasza:
37%
Még hogy maradandó élmény... Meg 6 millió... Meg az emberi szappan....
2011. nov. 1. 21:00
 23/29 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem azért ez eléggé el van itt túlozva, bár tiszteletben tartom mások véleményét, de akik azt írják, hogy mennyire megrázó élmény, azok valóban voltak is ott? Azt azért nem hiszem, hogy idegronccsá válna az aki oda bemegy. Én is ált. isk. 8. osztályos voltam, mikor sportversenyre mentünk Lengyelországba, és bár nem volt előre megbeszélve, lehetőségünk volt megtekinteni Auschwitzot. Bár a suliban akkor még nem került szóba, engem nagyon érdekelt a történelem (most töri szakos vagyok) így korábban is olvastam róla, és tisztában voltam vele mit tettek ott. Nem volt kötelező bemenni, de a kíváncsiság erősebb volt bennem, és nem bántam meg hogy megnéztem 14 évesen. Igen, ott volt a rengeteg szappan, a hátrahagyott bőröndök, gazdátlan cípők, 1-2 könyv, fésű, rengeteg levágott haj, láttuk a "zárkákat", a "fürdőszobát", a gázkamrát, a szögesdróttal bevont kerítést. Tudtam mi történt ott, de ettől függetlenül normális lelkivilágom van.

Persze a lányodat te ismered, ha úgy gondolod hogy túlzottan megviselné ne engedd, de egyébként szerintem "megéri", bár lehet később is lesz rá lehetősége, felnőtt fejjel megtekinteni. (nekem például azóta nem lett volna alkalmam elmenni, pedig töri szakosként, most még több háttértudással rendelkezem már)

2011. nov. 1. 21:14
 24/29 anonim ***** válasza:
92%
Én 14 évesen voltam ott, nagyszüleimmel, és semmilyen olyan nagyobb megrázkódtatás nem ért, ami miatt ne engedném el a leendő 14 éves lányomat. Persze tudtam, mik történtek ott, de azért nem kell túldramatizálni.
2011. nov. 5. 01:39
 25/29 anonim ***** válasza:
96%

A 21:14-es vagyok

Bár én azt írtam tiszteletben tartom mások véleményét, de úgy látom ez másoknak némi problémát okoz..;)

2011. nov. 5. 17:35
 26/29 anonim ***** válasza:
18%
Bezáratnám a gázkamrába.
2011. dec. 31. 13:26
 27/29 anonim ***** válasza:
31%
Nem engedném el, nem az úti cél miatt, hanem azért, mert az iskolából hiányozna. Nem hiszem, hogy annyira sokat gyakorolhatná az angolt (Ki beszélne hozzá angolul?? Magyar az idegenvezető, magyarok a csoporttársak..), az iskolatársaival meg majd akkor megismerkedik, amikor már oda jár.
2012. márc. 19. 15:54
 28/29 anonim ***** válasza:
62%
14 éves vagyok, és én elengedném,és én is szívesen mennék.A 2.világháborúról elég hosszasan tanlunk/tunk,és megnéztük a Schindler listáját,amiben bemutatják a gázkamrákat,s hogy milyen volt a 2.világháború.Nagyon élveztem a filmet,és kíváncsivá tett.Úgy volt,hogy a családdal mi is megyünk Auswitzba ,de aztán mégsem -sajnos-.Témazárót egyébként nem írtunk,mert a tanárunk szerint nehéz tananyag,így csak két kisebb dolgozatot íratott.Megismerné a leendő iskolástársait,és gazdagodna egy nagyon jó élménnyel.Ha van rá keret,engedd el,persze a barátnői figyeljenek rá,és ne hanyagolják el abban az egy hétben!
2012. máj. 19. 18:37
 29/29 anonim ***** válasza:
76%
Hát kérdező ha nem vagy zsidó vagy roma akkor elengednélek.
2012. máj. 26. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!