Szülők! Elengednétek a 14 éves lányotokat Auswitzba?
Nem egyedül természetesen,hanem az az iskola,ahová jövőre járna szervez egy utat a 9.-eseknek és a 10.-eseknek.
Mivel nincs ki a létszám,ezért pár gimis barátnője arra gondolt,hogy mehetne a lány velük...De emiatt hiányoznak egy hetet a suliból és szülő nem mehetne.
Ezzel az úttal fejleszthetné a nyelvtudását és megismerkedne a jövőbeli iskolatársaival is.
Ti elengednétek?
Szerintem azért ez eléggé el van itt túlozva, bár tiszteletben tartom mások véleményét, de akik azt írják, hogy mennyire megrázó élmény, azok valóban voltak is ott? Azt azért nem hiszem, hogy idegronccsá válna az aki oda bemegy. Én is ált. isk. 8. osztályos voltam, mikor sportversenyre mentünk Lengyelországba, és bár nem volt előre megbeszélve, lehetőségünk volt megtekinteni Auschwitzot. Bár a suliban akkor még nem került szóba, engem nagyon érdekelt a történelem (most töri szakos vagyok) így korábban is olvastam róla, és tisztában voltam vele mit tettek ott. Nem volt kötelező bemenni, de a kíváncsiság erősebb volt bennem, és nem bántam meg hogy megnéztem 14 évesen. Igen, ott volt a rengeteg szappan, a hátrahagyott bőröndök, gazdátlan cípők, 1-2 könyv, fésű, rengeteg levágott haj, láttuk a "zárkákat", a "fürdőszobát", a gázkamrát, a szögesdróttal bevont kerítést. Tudtam mi történt ott, de ettől függetlenül normális lelkivilágom van.
Persze a lányodat te ismered, ha úgy gondolod hogy túlzottan megviselné ne engedd, de egyébként szerintem "megéri", bár lehet később is lesz rá lehetősége, felnőtt fejjel megtekinteni. (nekem például azóta nem lett volna alkalmam elmenni, pedig töri szakosként, most még több háttértudással rendelkezem már)
A 21:14-es vagyok
Bár én azt írtam tiszteletben tartom mások véleményét, de úgy látom ez másoknak némi problémát okoz..;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!