Másokat is úgy hatalmába tartja a Halottak napi megemlékezés, temető látogatás, gyertyagyújtás, emlékezés?
Kedves Kerdezo,
Csinald tovabb is, ahogy eddig csinaltad. Lehet, hogy megvisel, de ugy nez ki szukseged van ra a formalis megemlekezesre. Hidd el, a Te szived is megkonnyebbul es valahol latnak es hallanak is az elhunyt rokonok.
Nem megyek temetőbe. Nincsenek olyan halott szeretteim, akikre érdemes emlékeznem.
1 alig ismert nagymamám, két ismeretlen nagypapám halt meg. Csak a nagymamám sírjának tudom a helyét...gyerekként anyukám minden évben kivonszolt oda magával. Gyűlöltem azt a patetikus vonulást, és nem is értettem mi szükség van rá. Felnőttként eszembe sem jut kimenni...
Ezért ezúton kérek minden gyászolót: a gyerekeiteket ne kényszerítsétek ki a temetőbe!
Engem nem érint meg ez a dolog ilyen szinten. Egyszerűen nem szeretem ezt a kötelező szomorkodást. Akik már nincsenek velünk sajnos, azok máskor is hiányoznak, nem csak ezen az egy napon.
A halottak napjáról ráadásul mindig a tömegnyomor jut eszembe, mert kb. 20 éves koromig laktam a temető mellett, ami a város egyik leglakottabb, legforgalmasabb helyén van, iszonyúan utáltam mindig, hogy ilyenkor egy hétig képtelenség volt busszal közlekedni, mert az összes tömve volt, de még kocsival is káosz volt a közlekedés (egy rohadt parkoló nincs persze a temető mellett).
Én csak azt kívánom azoknak az embereknek, akiknek ez az ünnep nyűg, h az ő szeretteinek is majd nyűg legyen az ő síremlékét rendbe teni, legalább egyszer egy évben ellátogatni. Egyszerűen felfoghatatlan, h egyetemista emberek ennyire eq-szegények.
Amúgy meg minden nevelés kérdése. Engen egész kicsi korom óta vittek temetőbe, a nagyim rendszeresen, az édesanyja sírját gondozni. Temetésen is voltam már 7 évesen. Egyáltalán nem láttam soha halottakat, szellemeket, nem álmodtam rosszat soha. Soha nem féltem a temetőtől. Szerintem azok a felnőttek irtóznak igy tőle, akiket óvtak, védtek tőle gyerekkorukban, és nem természetes dolog, hanem egyx nagy misztifikáció az egész.
"Én csak azt kívánom azoknak az embereknek, akiknek ez az ünnep nyűg, h az ő szeretteinek is majd nyűg legyen az ő síremlékét rendbe teni, legalább egyszer egy évben ellátogatni. Egyszerűen felfoghatatlan, h egyetemista emberek ennyire eq-szegények."
Nem tudsz olvasni? Írtam, hogy az évben rengetegszer meglátogatom, de most pont nem tudom összehangolni a dolgaimmal.
Számomra is felfoghatatlan, hogy egyes emberek itt a gyakorikérdéseken mennyire rosszindulatú, elkeseredett bunkók.
Üdv: az egyetemista, akit a sok értelmezésre képtelen lepontozott:) Ja, mellesleg nem csak a diploma ad tudást, de ajánlom a szövegértés 2. osztályban való gyakorlását:))
Én pedig neked ajánlom a fogalmazást, mint eszközt arra, hogy ne csak értelmesnek akarj látszani, de annak is tűnj.
Üdv: egy egyetemista.
"Én pedig neked ajánlom a fogalmazást, mint eszközt arra, hogy ne csak értelmesnek akarj látszani, de annak is tűnj."
Neked sajnos egyik sem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!