Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szakmunkás-diplomás! Ha ez...

Szakmunkás-diplomás! Ha ez felmerül akkor minden veszve?

Figyelt kérdés

Mindig támadtam azokat, akik a tanultságbeli különbségeket mutató kapcsolatok ellen szóltak. Mert igenis nem a diploma adja az intelligenciát. Aztán én is ilyen kapcsolatba kerültem, immár 4 éve és nagyon jól megvagyunk. Nagyon szeretem benne az Embert, (direkt a nagy kezdőbetű, mert ilyen becsületes, őszinte, egyenes embert ritkán találni), az érdeklődési körünk hasonló, zenei irányultságunk stb úgyszintén. Neki nem volt lehetősége továbbtanulni, mert félárván nőtt fel 3 testvérével együtt, és az iskolapadból egyenesen a megélhetésért való küzdelembe kellett szaladjon. Nekem megadatott a továbbtanulás lehetősége, most szereztem meg az egyetemi diplomát. Viszont az tudom, hogyha együtt végeztünk volna ő sokkal jobb eredményeket ért volna el, gyorsabban tanul, jobb a felfogóképessége stb.

A környezetemben elég sokan megítélik ezt a kapcsolatot, főleg az én rokonságomban (beleértve főként édesapámat), mert szerintük jobbat kaphatnék nála, egy doktort, ügyvédet stb. Merthogy teljesen más körökben mozgunk stb stb. Azt hangsúlyozom, hogy mint embert nagyon megbecsülik és elismerik, viszont a szálka a szemükben az, hogy 8 általánosa van.

A minap én is elgondolkodtam azon, hogy vajon lesz-e a későbbiekben emiatt gond, és hogy azért rossz, hogy nem tudunk elbeszélgetni egy könyvről vagy hasonlók. De ez csak egy percig merült fel bennem, aztán el is vetettem.

Halálra van ítélve ez a kapcsolat? Akinek van tapasztalata írjon kérem!

2011. okt. 28. 19:55
1 2
 11/14 anonim válasza:

Már miért lenne minden veszve? Én is egy ilyen kapcsolatban, sőt, most már házasságban élek. Elsőéves voltam az egyetemen, amikor megismertem a páromat, aki akkor már 7 éve asztalosként dolgozott. És sosem találkoztam nála okosabb, intelligensebb, kedvesebb, tisztelettudóbb, figyelmesebb emberrel. Szerelem volt első látásra. És a családom is egyetértett a választásommal, olyan férfit akartak mellém, aki mindenhez ért, aki dolgos és szorgalmas, és a párom pont ilyen. A két kezével hegyeket képes megmozgatni. Én mindig ámulva nézem, ahogy kovácsoltvas kerítés, konyha-vagy szobabútor készül a keze alatt, vagy parkettát, járólapot rak, villanyt, vizet és gázt szerel, tetőt fed, betont önt vagy térkövet rak, vagy éppen autót szerel. És mindezt úgy, mintha ezek a világon a legtermészetesebb dolgok lennének. Rengeteget tanultam tőle, ő sokkal jobban megérdemelte volna a diplomát, mint én. Igazi matek-és fizikazseni is, de nem volt lehetősége továbbtanulni, mivel a szülei betegsége arra kényszerítette, hogy 17 évesen családfenntartó legyen. 6 éve vagyunk együtt, egy éve a férjem. Amikor megismertem, még alkalmazott volt egy cégnél, azóta a kitartó és kifogástalan munkájának na meg az intelligenciájának köszönhetően egy vasipari cég igazgatóhelyettese. Így most egyszerre végez komoly szellemi és fizikai munkát, fontos ember, diploma nélkül, stabil anyagi helyzettel, olyannal, amire már most bátran lehet alapozni. Nekem sosem voltak előítéleteim a szakmunkásokkal szemben, mivel én is olyan családban nőttem fel, ahol bizony mindenki a két keze munkájával kereste meg a kenyerét. És mindig a hasonló emberek társaságát kerestem tudat alatt is. Lassan megkapom a második egyetemi diplomámat is, és büszke vagyok rá, mert megdolgoztam érte, de tudom, hogy a családom nélkül SOHA nem sikerült volna. És amíg élek, nem felejtem ezt el, én mindig az leszek, aki voltam, egyszerű lány, aki munka után melegítőbe bújik és beleveti magát a házimunkába, vagy épp gumicsizmát húz és ás, kapál, öntöz és gyomlál a kertben, vagy a párjával traktort és teherautót vezet,mert az jóóóó. :) De lehet, hogy csak én vagyok ennyire rosszul összerakva. Mindenesetre imádok így élni, és ezt akkor is megérte elmesélni, ha csak egy valaki véleményét változtatja meg a diplomások-ill. szakmunkások kapcsolatának negatív megítéléséről. És ne haragudjatok, hogy hosszú lettem, csak úgy dőlt belőlem, ma vmiért nem tudok aludni.

23/L

2011. okt. 30. 01:22
 12/14 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Kedves kérdező, még annyit, hogy a környezeted véleményével ne foglalkozz! Mi garantálja, hogy egy ügyvéd, vagy bárki, akinek ott van a neve előtt a "doktor" jelző jobban szeretne és megbecsülne téged, mint a mostani párod? Nem a "rang" a fontos, hanem a boldogság, amit te megtaláltál, ne hagyd, hogy bárki is elbizonytalanítson. Hülye egy világ ez, sokaknak csak az a fontos, ki kinek a kicsodája, meg milyen "papírjai" vannak... De úgy látom, te még többekkel együtt a kivételek táborát erősíted. Maradjon ez így. A leírtakból látom, hogy szereted a párodat. Engem az elején a barátnőim cikiztek, én meg megkérdeztem tőlük, hogy ők velem együtt kicsodák, hogy ilyen nagyra vannak magukkal, ugyanis, bár egyetemre jártunk, papírunk hivatalosan csak az érettségiről volt. Sz....os diákok voltunk, nem többek. :)Az alig 5 évvel idősebb párom meg akkor már évek óta komolyan és keményen dolgozó férfi. Most viszont már irigykednek a lányok, hogy ilyen hamar révbe értem, ők még keresik az igazit, bár talán nem sokáig. :)
2011. okt. 30. 01:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Nah mázlista étterem vezető, legalább tudnák ilyen szöveget fogalmazni. De engem már kinyírt ez az egész, nem a diploma nem, hanem az értékrend. ******* az egészbe.. :(☠☠☣☢
2011. okt. 30. 11:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Humánszakos főiskola = szocionista agymosoda

Nem mind, de a többség igen. Általánosítsunk, hogy az a buta, aki hagyja az agyát mosni? ugyene :DD

Különben mi van, ha érettségije, és technikusi azaz középfokú szakvégzettsége van vkinek?

Ezt is szakmunkásnak hívják a hétköznapi köznyelven.

2013. febr. 5. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!