Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Halottak napján illik-e...

Halottak napján illik-e kivinni a temetőbe a kisbabánkat, aki két hónapos vagy még ahhoz kicsi?

Figyelt kérdés
Azért érdekel nagyon, mert különböző helyeken azt mondják, hogy BABONÁBÓL pici babát még ne vigyünk ki a temetőbe.

2011. okt. 28. 16:42
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Mihez kicsi ? Hogy felfogjon bármit a helyzetből ? Hát persze, hogy kicsi.

Szóval a gyerek miatt fölösleges, jövőre már a fények legalább érdeklik. Inkább másokkal tekintettel lévén nem kellene kivinni, ha szertartásra mentek. Egyébként pedig bármikor ki lehet vinni, egy akármekkorát a temetőbe, természetes lesz neki. Bár mint mondtam ez még nagyon korai a felfogáshoz.

A babona részről nem hallottam. De ha ti babonásak vagytok, akkor hagyd.

2011. okt. 28. 19:29
 22/32 anonim ***** válasza:

Valami olyasmi babonát hallottam, hogy az újszülöttek, kicsi babák nagyon fogékonyak még a szellemvilágra, és ezért nem szabad kivinni őket a temetőbe.

Az én kisfiam 2,5 hónapos volt 3 éve november elsején. Mi nem vittük Őt magunkkal, nagymama vigyázott addig rá. Nem babona miatt nem vittük, hanem mert úgy gondoltam, hogy nélküle gyorsabban tudunk mozogni, és Ő még nagyon ragaszkodott a 3 óránkénti szoptatáshoz, így arra otthon is voltunk nála.

De a következő évben már vittük magunkkal Őt is. A pici most 1/2 éves, még nem tudom, hogy visszük-e magunkkal.

2011. okt. 28. 22:06
 23/32 A kérdező kommentje:
Nálunk az a természetes, hogyha már akkora a gyermek és megérti, hogy miért megyünk oda és ki van ott és már előtte is nagyon sokat mesélünk róla, főleg, ha nem ismerte,képet mutatunk róla, ismerje meg, tudni fogja, hogyha valaki már nincs közöttünk, akkor is emlékezni kell rá.
2011. okt. 28. 22:35
 24/32 anonim ***** válasza:
Én nem babonából nem vinném, hanem mert két hónapos.
2011. okt. 29. 14:53
 25/32 anonim ***** válasza:
16:54 Mi sem erről beszéltünk, hogy megáll a növésben, hanem lehet, hogy ez valakit zavarna. (Személy szerint engem is zavarna ha visítana a temetőben)
2011. okt. 30. 15:24
 26/32 anonim ***** válasza:
75%
Miért gondoljátok, hogy szükségszerű, hogy a baba mindenhol visít, az én babám, ha minden rendben, pelus, kaja, és kint vagyunk, még soha nem visított.
2011. okt. 30. 15:45
 27/32 anonim ***** válasza:
Utolsó te szerencsés vagy, unokatesómékhoz 10 hónapig nem tudtunk elmenni ottalvós bulira, mert a gyerek minden éjszakát végigüvöltött, elviselhetetlen volt, így nem is mentünk, pedig semmi baja nem volt a kicsinek, egészséges volt, éhes sem volt, tiszta volt a pelenkája, a hőmérséklet is megfelelő volt.Én is ilyen baba voltam, szóval vannak akik ok nélkül visítanak. Bár anya szerint el lettem kapatva azért csináltam.
2011. okt. 30. 15:50
 28/32 anonim ***** válasza:

Na, és kiviszed?

Kolli

2011. okt. 31. 21:44
 29/32 A kérdező kommentje:
Majd a holnap dönti el./megírom, hogy döntöttem/
2011. okt. 31. 21:49
 30/32 anonim ***** válasza:
én tegnap kivittem a 9 hetes babámat, semmi baj nem volt, aludt végig
2011. nov. 1. 07:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!