Halottak napján illik-e kivinni a temetőbe a kisbabánkat, aki két hónapos vagy még ahhoz kicsi?
Mihez kicsi ? Hogy felfogjon bármit a helyzetből ? Hát persze, hogy kicsi.
Szóval a gyerek miatt fölösleges, jövőre már a fények legalább érdeklik. Inkább másokkal tekintettel lévén nem kellene kivinni, ha szertartásra mentek. Egyébként pedig bármikor ki lehet vinni, egy akármekkorát a temetőbe, természetes lesz neki. Bár mint mondtam ez még nagyon korai a felfogáshoz.
A babona részről nem hallottam. De ha ti babonásak vagytok, akkor hagyd.
Valami olyasmi babonát hallottam, hogy az újszülöttek, kicsi babák nagyon fogékonyak még a szellemvilágra, és ezért nem szabad kivinni őket a temetőbe.
Az én kisfiam 2,5 hónapos volt 3 éve november elsején. Mi nem vittük Őt magunkkal, nagymama vigyázott addig rá. Nem babona miatt nem vittük, hanem mert úgy gondoltam, hogy nélküle gyorsabban tudunk mozogni, és Ő még nagyon ragaszkodott a 3 óránkénti szoptatáshoz, így arra otthon is voltunk nála.
De a következő évben már vittük magunkkal Őt is. A pici most 1/2 éves, még nem tudom, hogy visszük-e magunkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!