Halottak napján illik-e kivinni a temetőbe a kisbabánkat, aki két hónapos vagy még ahhoz kicsi?
Figyelt kérdés
Azért érdekel nagyon, mert különböző helyeken azt mondják, hogy BABONÁBÓL pici babát még ne vigyünk ki a temetőbe.2011. okt. 28. 16:42
11/32 anonim válasza:
de ez nem temetés, hanem gyertya gyújtás
12/32 anonim válasza:
Halottak napján szerintem is csak sírlátogatás van, oda vidd magaddal nyugodtan. (Temetésre én sem vinném.)
A babonát én sem hallottam még.
13/32 A kérdező kommentje:
Egyébként az idősek szokták mondani, hogy ilyen szomorú alkalommal ne sétálgassanak babákkal,hanem csendben mindenki emlékezzen meg szerettei sírjánál.Ezt én is csak így hallottam, gondoltam mielőtt megemlékeznénk,azért utána járok, merre mi a szokás.Tényleg csak a csend megzavarása miatt mondják vagy egyáltalán,mert még ahhoz kicsi?
2011. okt. 28. 17:08
14/32 anonim válasza:
Erről a babonáról még nem hallottam, de én nem is hiszek benne. Én is úgy gondolom, hogy ha meg tudod oldani, bízd addig másra. A babasírás ilyenkor tényleg nagyon zavaró tud lenni. Egyébként nem csak öregasszonyok járnak ilyenkor ki a temetőbe, hanem egész családok.
15/32 anonim válasza:
Én sem vinném! Nem a babona miatt, hanem nekem pusztán "nem való" egy picibaba a temetőbe. Ha meg tudom oldani,nem viszem. Ha nem tudom megoldani, akkor igen, de ügyelek rá,ha felsír, akkor azonnal induljunk haza!
16/32 anonim válasza:
Úgy gondolom fontos az , hogy megtanítsuk a gyerekeknek hogyan kell viselkedni a temetőben. Tisztelni és emlékezni kell az elhunyt szeretteinkre. Ezt lehet egy pár hónapos kisgyereknél nem lehet megtenni de egy 4-5 éves gyereket már ki lehet vinni nyugodtan. Elmondani mi történt a rokonaival. Megtanítani neki ki voltak az ősei. Ez szerintem fontos. Legyen tisztába vele honnan jön és a temetőben, hogy kell viselkedni.
17/32 anonim válasza:
Nem illendő csecsemőt vinni temetőbe olyankor, amikor sokan látogatnak ki... Lehet, hogy téged nem zavarna, ha sírna, de másokat igenis zavar. Úgyhogy ha meg tudod oldani, ne vidd ki. És nem babonából, hanem figyelmességből.
18/32 anonim válasza:
Mellesleg halottak napja 2-a, azaz szerda... mivel az már munkanap, kétlem, hogy aznapra gondolsz :) 1-je mindenszentek.
19/32 anonim válasza:
Nem vinném. Nem babonából, hanem mert senkinek nem hiányzik a gyereksírás.
Felmerült a gyereksírás,na oda főleg nem vinném. Sajnálom, akinél tönkretette a megemlékezést :(
20/32 anonim válasza:
Illetve felmerült a temetés, bocsánat, elírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!