Segítek egy házaspárnak a mindennapokban, de a férfi túlságosan elkezdett kötődni hozzám, hagyjam ott őket?
én sajnálom a feleségét, hogy ott van mellette betegen, fizet neki egy "gondozót" mire a férj olyan kijelentéseket tesz, hogy több pozitívumot hozott az életébe a kérdező, mint a felesége.
én nagy ívben kerülném az ilyen aljas embert, nem bizonytalankodnék semmin.
Csak úgy árad a sívárság egyes kommentekből. "Csajozás".."aljas".."gyík"..
Istenem..Vannak az életben többszörösen is árnyalt, bonyolult helyzetek és - szerencsére - bonyolult, árnyalt..lények. Emberi! lények. Összecsúszhatnak síkok (egészség/betegség, reménykedés/lemondás, oldás/kötés); lehetnek szituációk, amelyekben egy erkölcsös, de gondolkodó-érző ember borotvaélen táncol, küszködik, tépelődik..vállal, elutasít, vonz és taszít - és lehet, hogy egyszerre éli mindezt mielőtt - így vagy úgy - de választ.
Végül is..nem jobb annak, aki nem bíbelődik holmi árnyalatokkal? "Csajozik" - pikk. "Az a gyík.." - pakk.
Sancta simplicitas.
szóval szerinted ez árnyalt összecsúszás? :D
te kis naiv
13.59 és 20.28-cal értek egyet (aki szerintem ugyanaz) és nagyon jól kimondja a lényeget.
Az emberi kapcsolatok annyira sokfélék, és mi magunkat is annyira sokfélének tapasztaljuk egy-egy kapcsolatban.
Ne ijedj meg ettől az embertől. Úgy olvasom ki a soraidból, hogy intellektuálisan is, érzelmileg is nagyon is értitek egymást, van dolgotok egymással.
Minden kapcsolatot tanulni kell. Neked is, neki is. Aszimmetrikus a viszony, ő van kiszolgáltatott helyzetben, fizikailag is, és ez által lelkileg is, hiszen beteg. Ez a helyzet nagyon sebezhetővé teszi. Ezen felül ők fizetnek, neked ez munka. Ezen felül ő érett férfi, te fiatal nő vagy. De mindketten most is tanuljátok az életet...
Ezt a kapcsolatot te is alakítod. Ha valami már kényelmetlen neked, jelezd, légy őszinte vele. Megérdemli az őszinteségedet. Tiszteletben fogja tartani. Ki kell alakítanotok a helyzetet úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Ha túlságosan kötődik is, vagy kicsit máshogyan, dolgozhat rajta, az érzelmek és kötődések is annyira sokrétűek, és élők, tehát változnak, fejlődnek. Annyi olyan kapcsolat van, amibe mindenféle vegyül, de ha fontos nekünk, nem lépünk ki, ha kellemetlenné válik, hanem dolgozunk rajta, érleljük, nyessük, tisztítjuk... Nem baj, ha néha van rajta vadhajtás, ez is az élet része, ezt is jó megtapasztalni...
Ez egy olyan kapcsolat így az életed elején, ami nagyon sokat jelenthet neked a későbbi életed során is. Szép, őszinte, mély kapcsolat egy beteg ember és egy fiatal lány között. Olyan, mint egy kicsit szomorú, de mélyen megmozgató és felemelő film. Olyan film, aminek minden képkockájában érezzük, hogy az életből táplálkozik, hogy nem megcsócsálja és kiköpi az életet, hanem ízlelni, tiszteli, és mélységesen szereti az életet, annak minden édes és keserű ízével...
35/N
hozzá tenném, minden férfit izgat egy ápoló kéz....
(lásd katonaságnál, minden háborúban ezrek szerettek bele az ápolóba, vagy kórházban, egyfolytában az átlátszó köpenyen vizslatnak a ffiak, és nem tudom hány szerpjáték épül erre a neten)
a törődés nem a férfi szívének tesz jót, hanem lentebb kezd el hatni...
Feliza..szép volt, köszönöm. Jó volt olvasni téged. Igen: a 13:59 a 20:28-assal azonos. Mindkettő én vagyok.
Másként - higgadtabban, letisztultabban - mondtad ugyanazt. Háttértanulmányokat érzek emögött, - de csak a kettőnk nyelve más. Ugyanazt érzékeljük, ugyanúgy. Lehet, hogy éltünk is meg..ugyanazt.
Amikor a fiatal kérdező sorait elolvastam, olyan hullámok keltek bennem, amelyek talán átáramoltak az írásomba. Szeretném. Talán..Ebben a helyzetben lüktetés van, gomolygás, elmosódások, persze: projekció - és sok más, ami kiemel a fekete/fehérből. Így látom én - te pedig formát adtál ennek, "racionalizáltad" is, de a különös "mágiája" megmaradt. Egészen mélyen olyan érzésem van, hogy a kérdező fiatal lány megért majd mindkettőnket, mert megfelelő alkat. Nem tudom máshogy mondani: tűnődöm érte.
Te meg ma jó, hogy ide jöttél. Mégegyszer köszönöm. Aláírásként írhatnám, hogy INfeliza - de nem. A fosztóképző nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!