Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vissza akarnak tartani, de mi...

Vissza akarnak tartani, de mi már el akarunk innen menni! Mit tegyek, hogy sértődés, harag se legyen, de mehessünk is?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve tervezzük,hogy kimegyünk külföldre,de a sulim miatt nem tudtunk eddig. Egyre nehezebben élünk meg,és más lehetőséget nem igen látunk itt már. Pár hónapja ezt elmondtuk a családnak,mivel már csak bő fél év van hátra(párom szüleinek és az én nagyszüleimnek). Párom szülei az elején mindenáron el akartak riasztani,vitatkoztunk is sokat emiatt(főleg anyukája). Mostanára már megbékéltek,de azzal még próbálkoznak,hogy majd ők adnak pénzt hogy ne kelljen kimennünk. Ez nem járható út,egyrészt mert nem várhatjuk el,másrészt mert saját erőnkből akarunk boldogulni.

Én nagyszüleim azon vannak,hogy majd mi odaköltözünk hozzájuk,és lesz Miskolcon munkánk,és ketten nyolcvanas fizetéssel milyen szépen elleszünk... De ez megint irreális(lsd borsodi helyzet) illetve nem azért költöztünk külön,hogy most összeköltözzünk a családdal. Most egy időre költözik hozzánk egy barátunk,aki szintén külföldre készül. Ezzel az a gáz,hogy egyszobás albérletben vagyunk macskával,így a személyes tér egyenlő lesz a nullával,viszont az anyagi helyzetünk lényegesen jobb lesz,tudunk félretenni,normálisan enni,nem csak tésztát tésztával.

Mindenki le akar beszélni,hogy majd így megjárjuk,úgy megjárjuk,de nem vagyunk azért ennyire hülyék. Elhatároztuk,megmásíthatatlan. De a család... Mit tegyünk?

2011. okt. 25. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én tavaly mentem ki barátnőmhöz külföldre.(Segítséggel volt részem ezekben amit leírok.)

4hetet voltam és 1hét után már tudtam is dolgozni. Egy joghurtgyárban pakolgattam dobozokba a joghurtot. 1hét alatt 255Eurót kerestem ebből lejött az adó ami 15Euró, de következő héten visszakaptam. Tehát 3hét alatt 765Eurót kerestem ami kb 214200Ft.(És ez csak a minimálbér) 8-tól 4-ig dolgoztam. Percre pontosan 8órát, 1perccel sem többet. Hétvégén 4órában tudtam volna dolgozni dupla áron. Ja és fél óra túlórát is kifizették!

Hazajöttem mert csak 4hétre szólt ez az egész. Mutattam a fizetési papírom szüleimnek és elé tettem az átváltott magyar forintot. Elkezdték mondani, hogy sehol sem jobb a helyzet ez csak időszakos volt. Jól vagyok én itthon. Mondom 90eFt-ból úgy hogy gyerekeket nevelek egyedül tulajdonképpen éhen halunk. Esténként vagy hétvégente babysitterkedést vállalok, hogy ki tudjunk jönni a pénzből. Jövő nyáron is megyek viszont akkor már 10hétre. (Az ottani főnököm meg volt elégedve a gyors és precíz munkával, ezért mondta jövőre is vár.)

Ha felajánlja a kinti főnököm, hogy felvenne állandóra, szó nélkül igen fogok mondani és kiköltözünk az egész családdal. Egyrészről jobban fogunk élni, másrészt többet tudtok tölteni a gyerekeimmel akik közel vannak az egyetem elvégzéséhez és egy kifizetődő munka igen jól jön külföldön diplomával és angol nyelvtudással! Nem tudnám végig nézni, hogy "nyomorognak" Magyarországon a gyerekeim.

Na amikor ezt említettem, teljes káosz. Felprincelte magát apukám, és mondogatja mi lesz velük nélkülünk. Elmagyaráztam neki amit fent írtam, de csak puffogott. Eldöntöttem én életem, én és a gyerekeim is megakarnak élni. Igen is a sarkamra állok és kimegyek ha tetszik ha nem! Nyugodj meg, bele fognak törődni!

Sok sikert az életetekhez és szerencsés próbát kívánok, remélem sikerül nektek a külföldi munka! :-)

(Ne haragudj egy kicsit hosszú lett.)

2011. okt. 25. 11:54
 12/13 anonim ***** válasza:
Utolsó.Melyik országban voltál?Ennyiért már megéri kimenni.Itt meg jóformán még munka sincs,nemhogy választási lehetőség:(E.
2011. okt. 25. 12:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Felnőtt emberekként azt tesztek amit akartok.

Én is csatlakozom azoknak a táborához, akik elmentek. A szüleim szintén nem örültek, napokig tartó viták előzték meg az elmenetelt. Hibáztatták a páromat is, hogy miatta megyek el, ő beszélt rá erre az őrült ötletre. Meg hogy minek megyek el, amikor van otthon biztos munkahelyem. Munkahelyem volt, de pénzem nem. Elmagyaráztam nekik, hogy valószínűleg nekik is jobb lesz, ha látják, hogy külföldön vagyok és boldogan, mint otthon de depressziósan, szomorúan és kilátástalanul.

2011. okt. 25. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!