Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom hogy alakulhat az...

Nem tudom hogy alakulhat az életem, mi lesz velem?

Figyelt kérdés
18 vagyok, szüleimmel élek egy kertes 3 szobás házban, egy kisvárosban, viszonylag jó helyen. van egy 30 éves nővérem, ő már külön él a párjával egy lakótelepi lakásban. lehet hülyeség, de egyre jobban foglalkoztat, aggaszt, hogy mi lesz velem ha anyáék meghalnak. azt hiszem úgy van hivatalosan hogy a ház felét öröklöm, értelemszerűen mert ketten vagyunk. nem tudom hogy lesz, mi lesz a házzal..én itt egyedül biztosan nem tudnék lakni, számlákat fizetni állandóan, nem kis ház, és annyi dolog van mindig vele. viszont nővéremékkel sem nagyon tudom elképzelni, neki már külön élete van, és valahogy mindig is kicsit zavaros volt a viszonyunk ha hosszabb távon együtt vagyunk. én arra gondoltam hogy talán ha pénzzé lehet tenni az örökségemet, fele házat, venni szeretnék én is egy lakótelepi lakást..ott kisebbek a számlák és talán fenn tudja tartani 1 ember is ha úgy alakul hogy egyedülálló maradok.. a ház 15-16 milliót ér kb..nem tudom később hogy lesz..ebből nem tudom megvalósítani amit gondoltam..félek, nem tudom nagyon kilátástaéannak tűnik az egész, nem akarok hajléktalan lenni:( szüleim is már 54 évesek, és sehol sem vagyok az életben, nem tudom hogy mi lesz ebből az egészből
2009. máj. 4. 11:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet hogy te gondozod majd idős szüleidet(mikor te leszel 50) és a nővéred meg lemond a részéről. Beszélhetsz a szüleiddel erről, hogy k hgy képzelik, nem illetlenség, csak felelősségérzet,.
2009. máj. 4. 12:18
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú dolog, hogy ilyeneken töröd a fejed! A szüleid még fiatalok, bár (nem akarlak elkeseríteni) sosem lehet tudni hogy mikor fognak eltávozni. Ülj le a szüleiddel erről beszélni, biztos sokat fog segíteni! Sokszor történik hogy hosszú távra tervezünk, és nem jön be a számításunk, vagy épp ellenkezőleg, és minden sokkal jobbra fordul.

De ha tényleg annyira félsz a hontalanságtól, akkor rajta! Igyekezz önálló életet kezdeni. Dolgozz szorgalmasan (persze nagyon sokat), és talán egyszer beköltözhetsz a sajátodba. Akkor valóban nem leszel hajléktalan.

2009. máj. 4. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!