A párod és Te is végeztetek egyetemet? Ha
valamelyikőtök nem, nem rossz érzés, hogy a
barátod/férjed tanultabb, vagy fordítva?
Nekem egyetemi diplomám van, akivel most alakul, főiskolát végzett.
Volt egy hosszú kapcsolatom, ott a barátomnak még érettségije sem volt, elvoltunk, de egyre jobban zavart, hogy olyan dolgok fontosak neki, amik nekem nem, nem tudtam vele beszélgetni, utálta, hogy én egyetemre járok, mindig mondta, hogy hagyjam abba.
Egy másik kapcsolatom karon belül volt, ott volt közös téma, érdeklődés, de mégsem működött, elég fura srác volt.
2011. okt. 23. 11:43
A mi esetünkben nekem 2 diplomám van a férjemnek meg érettségije és szakmája. Semmi gond nincs ezzel. Sokszor poénkodunk azon hogy én vagyok az eszes, ő meg a gyakorlatias. Totálisan jól kiegészítjük egymást. Pl: ha hivatalos levelet kell írni, azt én írom, de ha olajat kell cserélni a kocsiban, vagy valamit meg kell valósítani, akkor ő áll a helyzet magaslatán! Nálunk ez remekül működik hosszú évek óta! :)
2011. okt. 23. 12:44
Barátomnak nincs érettségije sem, én főiskolát végeztem. Na és? Egyáltalán nem érdekel :-P Remélem, hogy őt sem zavarja.
2012. máj. 26. 11:36
Párom jogász, én tanár, mindketten egyetemi diplomával. Akik részt vesznek/vettek a felsőoktatásban, óhatatlan, hogy inkább ezekben a körökben forognak, ebből kifolyólag pedig egymás közt teremtenek kapcsolatokat.
2012. nov. 2. 17:18
25/32 szarvas szilárd válasza:
Hallgas rám:D nem attól lesz valaki okos, hogy elvégzett egy egyetemet...Ha neked megvan a megfelelő szintü inteligenciád akkor ezért nem nézed le a párod..Illetve ő se téged:)
2012. dec. 26. 13:16
Hát szilárd, te nem végeztél. A lenézés nemmeglététől még nem működik egy párkapcsolat. Én egyébként az emberek többségét lenézem. Tufák a világhoz, saját magukhoz, az élethez. Kevesekben van meg az az árnyaltság, érzelmi mélység, gondolati magasságok - s arra igény! -, akire azt mondom, hogy igen, őrá van miért felnézni, ő a mellérendeltem lehet, akár egy sörözős estén, pajtásilag, akár társként. Persze mindezek jelenléte még mindig nem elég egy kapcsolathoz, viszont előfeltétel. Ketten is írtátok, hogy nem tudtatok elbeszélgetni volt párjaitokkal, nem is értette a másik mi is van. Pontosan ugyanez a probléma itt is. Emiatt nehéz társat találni. De olyan is van, aki eszméletileg (agyilag) rendben van, jellemben meg... Hát szóval.
2013. jan. 1. 00:39
Ha jól kijöttök,igazán szeretitek 1 mást...
Akkor 1 vacak papir nem jelent semmit.
2013. jan. 4. 14:42
28/32 anonim válasza:
A párom érettségizett és van egy szakmája, én jogász vagyok nőként. Néha elviccelődünk ezen, de soha nem okozott problémát. Az egyetemet is már "együtt" csináltuk végig. Őt minden érdekli, nagyon nyitott, sokat dolgozik azért, hogy jobb legyen, de a tanulás, a tankönyvek sosem kötötték le. Én a fordítottja.
2013. jan. 4. 15:17
29/32 atrask válasza:
A feleségem több, mint 10 évvel fiatalabb, egyetemista. Tanárnő lesz. Én szakmunkás vagyok. Én büszke vagyok a feleségemre, hogy milyen intelligens, és bár az élet dolgaihoz meg én értek jobban, így tökéletesen kiegészítjük egymást. Aki nem tud "megbékélni" a társa végzettségével, annak előbb saját magával kéne, hogy megbékéljen... :)
2014. júl. 4. 13:36
Pàrom a földtudományok doktora, én óvónő vagyok. Bàr a végzettsége magasabb, nem àll két làbbal a földön. Én vagyok a gyakorlatiasabb, ő az àlmodozó. Időnként le kell húznom a realitàsok talajàra.
Az életben a gyakorlati tudàssal többre megy az ember szerintem, és az intelligencia sem diplomafüggő. Az viszont igaz, hogy nagy jelentősége van a környezetnek, ahol az ember mozog, valamint az érdeklődési körnrk is. Manapsàg az szàmít intelligensnek véleményem szerint, aki naprakész és folyamatosan képezi magàt.
2015. dec. 13. 08:58
Kapcsolódó kérdések: