Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párod és Te is végeztetek...

A párod és Te is végeztetek egyetemet? Ha valamelyikőtök nem, nem rossz érzés, hogy a barátod/férjed tanultabb, vagy fordítva?

Figyelt kérdés
2011. okt. 22. 22:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
57%
Talán egy kicsit off, de szeretném elmondani, hogy 31N vagyok. 22 évesen volt egy kapcsolatom. A srác nem volt okos, ellenben állandóan okoskodott. Egyszer valahogy szóba került Portugália, és kiderült, hogy nem tudja ami a fővárosa. Rákérdeztem mi Finnország fővárosa, de azt se tudta. Egész nap nem tértem magamhoz. Aztán nekem el kellett ugrani valahova, és mikor ahazértem ő már aludt. Konyhaasztalon a cetli: "ha hazaértél kelcs fel!". Így, cs-vel. Akkor este szakítottam vele...
2011. okt. 22. 22:17
 12/32 anonim ***** válasza:
86%
Nekem van diplomám, a párom nem végezte el a középiskolát (én vagyok a nő). Sose okozott problémát, mert a nem túl fényes látszat ellenére nagyon intelligens. jó pár volt egyetemista társam sokkal műveletlenebb a páromnál. Ami érdekli, annak nagyon utána jár, könyvtárba megy a szakirodalomért, stb. Ha valaki megtudja, hogy csak hány osztályt végzett el, nem hiszi el neki. Néha én érzem magamat butának mellette.
2011. okt. 22. 22:18
 13/32 ava87 ***** válasza:
73%
A férjem igen, nekem még folyamatban van. Nekem nem rossz érzés egyáltalán, és akkor sem zavarna, ha én magam nem járnék egyetemre.
2011. okt. 22. 22:20
 14/32 anonim ***** válasza:
78%

27 éves nő vagyok, pedagógus diplomával.Férjem 26 éves, magasépítő technikummal.

Felnézek rá, eszembe sem jut lenézni, amiért nincs diplomája!Okos, jó a kommunikációs képessége, tapraesett,jó a humora, és ha át kell alakítani a lakásunkon valamit, akkor lazán megcsinálja:)

Persze vannak dolgok, amihez én értek jobban, a fősulin tanultakat kamatoztatom a gyereknevelésben.Jól kiegészítjük egymást:)

2011. okt. 22. 22:27
 15/32 anonim ***** válasza:
45%

Nekem mindig is rossz érzés volt, hogy sokkal többet tudok a páromnál, mert így nem is tudtam tartalmasan beszélgetni velük.

Nem azért, mert hülyék voltak hozzá, hogy felfogják, hanem azért, mert unták. Engem pedig ez felháborít; hogy lehet unni a tudományokat? Nincs diplomám, de ritka, hogy egy nem diplomással jól kijövök.

Általában nem az az oka az alacsonyabb iskolázottságnak, hogy magasabb szellemi igényeit önmaga kielégíti szakirodalomból; így szerintem alapvető, hogy milyen végzettséggel rendelkezik valaki. Persze nem felsőbbrendű, mint az érzelmi intellektus és az értékrend, de jó esetben egyenrangú szempont.

2011. okt. 22. 22:31
 16/32 anonim ***** válasza:
73%

A férjem főiskolát végzett, én egyetemet+utána 2,5 év szakképzést, most GYES mellett a doktorimat csinálom. Soha nem volt nálunk gond ebből. És őszintén mondom, hiába vagyok én a tanultabb, ő ezerszer okosabb nálam! Más-más dolgokban vagyunk jók, az, hogy melyikünknek hány papírja van, nem teszi többé/kevesebbé az emberi értékeinket.

De el tudom képzelni, hogy sok férfiban rossz érzést kelt, ha a nő a tanultabb.

Bár szerintem ami igazán nagy feszültséget tud okozni, ha a nő többet keres. (És ez nem mindig függ össze a papírokkal.)

2011. okt. 22. 22:47
 17/32 anonim ***** válasza:
61%

A páromnak nincs diplomája és nem is lesz, nekem folyamatban van. Igazság szerint ez a része nem különösebben érdekes, de jelzi, kit mennyire érdekelnek a világ dolgai.

A mi kapcsolatunkban nagyon komoly probléma, hogy egy adott szint fölött egyszerűen nem érti, mit mondok. Nem érti a problémáim sem.

Neki annyi az életcélja, hogy eleget keressen ahhoz, hogy kényelmesen meg tudjon élni, én szeretnék a szakmámban elismertté válni és alkotni valamit, ami megmarad utánam. Képtelen felfogni, hogy miért nem megyek el inkább dolgozni, mert amit akarok, annak szerinte nincs értelme.

Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy le tudok-e élni egy életet egy ennyire más ember mellett, és elképzelhető, hogy nem. Abban az esetben ez a különbség lesz az oka az elválásunknak.

2011. okt. 22. 23:11
 18/32 anonim ***** válasza:
84%
Diplomás vagyok, nem tudom zavarna-e, ha a páromnak nem lenne. Szerintem nem, de sosem tudhatom, hogy mit hoz az élet. Talán ha pont lesz egy rossz tapasztalatom, akkor elkezdek általánosítani, fogalmam sincs, de jelenleg nem zavar.
2011. okt. 22. 23:17
 19/32 anonim ***** válasza:
85%

Midnketten végeztünk, ugyanazt a szakot.

Az exemmel voltak ilyen problémák. Elég buta volt, műveletlen, nehezen fogott az agya, nem tudott helyesen írni és beszélni, nem sok dolog érdekelte. Ezek zavartak, nem az, hogy nem végzett egyetemet. Sok nagyon művelt, inteligens embert ismerek, akik nem diplomásak, velük nem érzem ezt a szakadékot.

2011. okt. 23. 00:08
 20/32 anonim ***** válasza:
65%
párom már a doktori képzését csinálja, én most vagyok végzős gimnazista. Tovább szeretnék tanulni, egyetemre menni. 18/L
2011. okt. 23. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!