Adnál szépen csengő ázsiai nevet a gyerekednek?
Nem, nem adnék.
Az önmegvalósítási rohamaimat nem a gyerekemen élem ki. Csak azért, mert én szürke vagyok különleges helyett, nem cseszek ki szerencsétlen fiammal.
Na kérdező, nem írtál példákat, pedig érdekelt volna.
Most kerestem (külföldi oldalon) párat. Lány nevek között találtam néhányat, amik még tetszenek is. Íme (angol átírással):
Aiko, Imako, Keiko, Kiwa, Lien
De őszintén szólva, ezek egy magyar vezetéknévvel elég furán hangzanának, meg egyáltalán, egy magyar mondatba foglalva is.
nemcsak ilyen ázsiai nevek vannak...az orosz nevek is azok pl.
Borisz, Igor, Iván, Tatjána, Natália, Szvetlána, Léna, Irina stb.
és ezek itt simán anyakönyveztethetőek.
elképzelhető hogy ilyet adnék a gyerekemnek.
Miért azonosítja mindenki ázsiát a japánokkal, kínaiakkal, holott majdnem az egész oroszország?
Igazad van utolsó.
Nekem az orosz nevek közül a Galina tetszik nagyon.
Már én is írtam, hogy milyen butaság, csak és kizárólag ilyen kínai nevekre asszociálni, ha valaki Ázsiát említi. De hát ebből is látszik, mennyire nem gondolkodnak az emberek, csak általánosítanak.
Ázsia a legnagyobb kontinens, csomó hatalmas országgal, jelentős kultúrával.
-orosz
-arab
-japán
-kínai
-indiai
-stb
Mindenhol lehet szép neveket találni, de tény és való, hogy egy magyar névhez nem nagyon illenek.
De pl Natália sok van, és szerintem szép név is.
Volt egy ismerősöm, Shiraznak hívták, perzsa név, az is tetszett.
De ha már Kelet-Ázsiánál tartunk, nekem Spirited Away szereplőjének a neve tetszett, Chihiro.
További japán ismerőeim neve nem tetszett már annyira:
Ayumi, Satomi, Rie, Reiko.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!