Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adnál szépen csengő ázsiai...

Adnál szépen csengő ázsiai nevet a gyerekednek?

Figyelt kérdés
2011. okt. 21. 21:15
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
60%

Ha már szóba kerültek az ősmagyar nevek, rákerestem és leírok pár példát:

Rugacs, Nyalka, Tugurkán, Csellőke, Kocsobur, Szittya, Úz, Tahnu, Hali, Dizavul, Szübál, Ovola, Ung, Olgya, Árboc, Kamorka, Huliho, Dsila, Pós, Dengizék, Turán, Irnek, Regehű

A legszebbeket választottam ki... menjetek a francba az ősmagyar neveitekkel...

Nyugodtan válassz szép ázsiai nevet, nem lesz furább mint egy ősmagyar név.

2011. okt. 21. 21:58
 32/54 anonim ***** válasza:
53%
Röviden: NEM!
2011. okt. 21. 21:59
 33/54 anonim ***** válasza:

21:58 vagyok

Talán az a legjobb megoldás, ha két keresztnevet választasz. Egy magyart, és egy ázsiait. Te szólíthatod az ázsiai nevén, ő pedig választhat a kettő közül:)

2011. okt. 21. 22:00
 34/54 anonim ***** válasza:
55%

"Nem, de nem azért, mert attól félnék, hogy szekálnák érte - ezen az oldalon ez a rögeszméje egy csomó embernek, hogy aki nem Pista, azt egyből szekálják"

Az én iskolámban 10/l Biziosztáskor a kitűnőknek felolvasták a nevét. El nem tudod képzelni milyen röhögés volt. azért, mert az egyik fiúnak az volt a vezeték neve, hogy feka, a másik lánynak meg az volt a keresztneve, hogy mandula.....

2011. okt. 21. 22:02
 35/54 anonim ***** válasza:
34%

Nem csak ezek az ősmagyar nevek vannak!

És köszönöm a lepontozást! :( Viszonoztam! :)

2011. okt. 21. 22:02
 36/54 anonim ***** válasza:
54%

Ha ázsiai eredetű név, amely nálunk is meghonosodott (Pl. Leila, Delila, stb), akkor elképzelhető. Nálam nem feltétel az, hogy ősi magyar név legyen (Pl. ilyen nevet, hogy Tas, nem is adnék a gyerekemnek), az számít, hogy itthon elfogadott név legyen, és ne pecsételjem meg ezzel negatív módon a gyermekem életét.

Két kislányom van, Viktória és Anna. Egyis sem magyar név, mégis endben vannak, azt hiszem.

Olyan ázsiai nevet, amelyet csak az adott orszégban használnak, természetesen nem adnék (pl. Csing-Szu, stb).

2011. okt. 21. 22:04
 37/54 anonim ***** válasza:
Én kíváncsi vagyok nektek a családba milyen ősmagyar nevek vannak?
2011. okt. 21. 22:05
 38/54 anonim ***** válasza:
Botond és Emese
2011. okt. 21. 22:07
 39/54 anonim ***** válasza:
67%
Tudjátok ti hogy az ázsiai nem egyenlő a kínaival meg a japánnal.. Mert szinte csak ezeket soroljátok, negatív példaként.
2011. okt. 21. 22:07
 40/54 anonim ***** válasza:
23%
Nem. Magyar vagyok, így magyaros hangzású név kell. Ugyanakkor ezektől az ősmagyar divatnevektől is kiráz a hideg rendesen! (Nimród, Bendegúz, Emese, Aisa) Maradok a hagyományos neveknél.
2011. okt. 21. 22:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!