Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni? Teljesen...

Mit lehetne tenni? Teljesen esélytelen hogy jobbra forduljon a sorsunk?

Figyelt kérdés

üdv

1 gyerekes anya vagyok férjem dolgozik látástól vakulásig még sincs pénzünk

ma oda jutottunk hogy még a gyereknek van ennivaló nekünk már nincs

egyre rosszabb a helyzet fával fűtenénk ha lenne mivel ugyanis fa sincs

édesanyámtól már nagyon sok segítséget kaptunk ezért tőlük már nem kérhetek párom anyjától se

Miskolc külvárosában lakunk a bérlet is egy vagyon

ötlet hogy hogyan tovább? 100 ezer forintból élünk a villany a víz a rezsi ottvan hogy 50 ezer és akkor még nem ettünk nem fűtöttünk

mi legyen?félek a téltől hogy lesz megoldva főleg a fűtés most is hidegben ülök

bármilyen ötlet jöhet

2011. okt. 19. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
78%

Én kérdeztem hogy mi a szakmája a párodnak..

sajnos nem tudok segíteni külföldi munkavállalásban..

Vendéglátásba elmehetne mosogatni ausztriába kb a duplájából élnétek..

Nem szégyen a munka én mérnökként egy építkezésen dolgozom Németországban mert otthon nem tudtam érvényesülni, itt meg igaz cigány munkával de annyit keresek mint otthon egy vezérigazgató..

ga

Nem tudom hogy dohányzik e valaki köztetek.. az is drága..

2011. okt. 19. 15:07
 42/75 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem... ha keresel havi 20 ezret, + van gyes + családi pótlék, akkor csak a Te bevételed 58 ezer Ft. A párod 42 ezret keres mint autószerelő, látástól vakulásig?
2011. okt. 19. 15:09
 43/75 anonim ***** válasza:
92%
Nem vettétek észre,hogy sok-sok kérdésre nem válaszol?Pl.valójában mennyit keres a férje,neki mennyi az Ő összbevétele(kap-e gyest),nem tudna-e kismama bérletet venni,milyen intenzitással keres munkát,tudna e termesztenia kertbenstb.,stb.Különben azt én sem értem,hogy ha marad 50 ezer ft,az miért nem elég a tüzelőre és az ennivalóra(25-30 ezer ft-ból nagyon jól be lehet tárazni egész hónapra,igaz,nem a legdrágább helyen és dolgokat kell venni),és akkor még mindig marad tüzelőre.Szép és olcsó ruhákat a turiban lehet kapni(sokszor fillérekért).Én pl.a kenyeret is itthon sütöm.
2011. okt. 19. 15:18
 44/75 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem is erősen sántít itt valami. Rengeteg olyan kérdést tettünk fel, amit ha megválaszolna, világosabb lenne minden. Én se hiszem, hogy ennyi a bevételük.
2011. okt. 19. 15:19
 45/75 anonim ***** válasza:
90%
De. Pont azokra a kérdésekre, amiknél a lényegi, gyakorlati segítség tudna menni. Valószínű, hogy jobb ölébe ejtett kézzel ülni megadóan és hajtogatni, hogy milyen szegények.
2011. okt. 19. 15:20
 46/75 ava87 ***** válasza:
93%

Kedves támadó válaszolók, én csak azt az egyet nem értem, hogy szerintetek azzal mit értek el, ha oltogatjátok a kérdezőt, hogy mit kellett VOLNA csinálnia, illetve nem csinálnia? Ezzel segítetek neki? Nem. Akkor ettől nektek lesz jobb? Ez tényleg ennyire jó érzés?

Kedves kérdező! Jó lenne, ha egy picit pontosítanál, mert így nem sokat tudunk meg, és sok a találgatás. Szóval neked ugye jön a családi pótlék, meg a gyes, ezen kívül internetes munkával keresel kb. havi 20 ezret, igaz? És ezen felül jön még a férjed fizetése (ami kb. 100 ezer), vagy pedig a férjed fizetésével EGYÜTT van havi 100?

A másik, hogy most akkor gondolom ti egy házat béreltek (lakásban nem igazán szokás fával fűteni). Van akkor kert is, ugye? Jó, azzal ilyenkor, ősz vége felé már gondolom nem sokat lehet kezdeni, ez inkább csak a későbbiekre nézve lehet jó tanács, de ott sok mindent meg lehetne termelni, ebben az önkormányzat is segít elvileg.

Nem tudom, hány négyzetméteren laktok, de próbálj meg lakásfenntartási támogatást kérni (ehhez kell a bérleti szerződés!!), nem egy nagy összeg, de havonta azért mégis csurran cseppen valami.

Ezen kívül szerintem mindenképpen próbálj meg valamit intézkedni bölcsi-ügyileg, hogy mehess dolgozni. Oké, messze van, de azért tömegközlekedés akad, és ha találsz munkát, nem hiszem, hogy az egész fizetésed rámenne a bérletre (ha így lenne, tényleg semmi értelme nem lenne).

2011. okt. 19. 15:22
 47/75 anonim ***** válasza:
13%

Úristen, de felhúztam magam ezen a sok idióta rosszindulatú gyökér válaszolón... Ti minek jártok ide ? Köpködni ? Vagy saját magatokat fényezni, mert per pill épp jobban megy ???

Undorítóak vagytok.

Egyébként pedig mi is hárman vagyunk, a villanyunk simán van havi 10, mert a bojler is arról megy, és szoktunk fürdeni, mosogatni, takarítani. A víz kéthavonta min. 14, ebből 10 a "csatornadíj" azon qvára nem lehet mit spórolni... Ja és mindez Bp. belvárosa, a szomszédaink jó részénél már ki van kapcsolva a gáz, mert nem bírták fizetni. Családok CHF hitellel, idős emberek nyugdíjjal. Mi még bírjuk valahogy, pedig a lakást béreljük.

Remélem sikerült egy cseppet felvilágosítani ezt a sok nagyokos ősbunkót, aki egyből csak támadni tudja a másikat, mert vérszemet kap azon, ha valaki segítséget próbál kérni. Ja és hogy nincs tüzelő ? Mert nem mindenkinek természetes az, hogy elmegyünk oszt lopunk fát.

Kedves Kérdező, ahogy már a normálisabbja leírta előttem, te is tudnád ügyesebben csinálni, csak rázd meg magad, és kétségbeesés helyett keress megoldásokat. Ha nagyon kell, el tudod vinni a picit bölcsibe, és vállalhatsz teljes állást. Ne légy olyan, aki csak ül a sarokban és a körülményeket okolja mindenért. Elkezdeni a legnehezebb! Miket szoktál főzni? Azon tényleg rengeteget lehet fogni! Nálunk pl itt áll egy 30kg zsák krumpli, 1500 Ft volt a piacon. Jó ránézni, mert tudom, hogy ha tényleg sz.rban vagyunk, akkor 500 Ft ráfordítással ehetünk két napig (krumplis tészta, káposztasaláta).

2011. okt. 19. 15:24
 48/75 A kérdező kommentje:

szóval

igen a gyes illetve nekem a munka ami kb 25 ezer forint

a párom igen annyit keres vagyis hogy pontosítsak 70 ezer környékén így kijön havonta kb 110e forint

kert van igen de abba most már nem lehet semmit csinálni

megfogadom az eddigi tanácsokat megpróbálok intézkedni mint munka mint pedig bölcsi ügyben

köszönöm a normális válaszokat

2011. okt. 19. 15:26
 49/75 anonim ***** válasza:
90%

víz+villany 50k fűtés nélkül?

ezt hogyan csináljátok?

Nekünk családi házban, úgy, h nem takarékoskodunk, 10.000 körül van a villany havonta, a víz meg mondjuk 5000...

Az egész havi rezsink fűtéssel, internettel kb 50k Forint.

spóroljatok jobban! Keress munkát!

2011. okt. 19. 15:27
 50/75 anonim ***** válasza:

Na, most megint nem értem.

Párod keres 70 ezret. Neked Gyes + családi = 38 ezer + keresel 25 ezret.

Ez akárhogy számolom, nem 100 ezer, és még csak nem is 110 ezer.

MOST AKKOR MI VAN?!!

2011. okt. 19. 15:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!