Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni? Teljesen...

Mit lehetne tenni? Teljesen esélytelen hogy jobbra forduljon a sorsunk?

Figyelt kérdés

üdv

1 gyerekes anya vagyok férjem dolgozik látástól vakulásig még sincs pénzünk

ma oda jutottunk hogy még a gyereknek van ennivaló nekünk már nincs

egyre rosszabb a helyzet fával fűtenénk ha lenne mivel ugyanis fa sincs

édesanyámtól már nagyon sok segítséget kaptunk ezért tőlük már nem kérhetek párom anyjától se

Miskolc külvárosában lakunk a bérlet is egy vagyon

ötlet hogy hogyan tovább? 100 ezer forintból élünk a villany a víz a rezsi ottvan hogy 50 ezer és akkor még nem ettünk nem fűtöttünk

mi legyen?félek a téltől hogy lesz megoldva főleg a fűtés most is hidegben ülök

bármilyen ötlet jöhet

2011. okt. 19. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
78%
Azoknak, akik támadják azokat a válaszokat, amelyek a felelősségteljes családtervezést hiányolják: tipikusan nem azok szoktak ilyen fórumokon sírni, akiknek a gyerek születésekor még minden jó volt, normális körülményekkel...Mert aki felelősségteljesen vállal gyereket, az nem itt kér tanácsokat, amit aztán csípőből elutasít, hanem feltalálja magát. Például sosem értettem, hogy hogy a fenébe lehet kertes háznál éhezni (állattartás és növénytermesztés lehetősége mellett).
2011. okt. 19. 14:54
 32/75 anonim ***** válasza:
84%

Akkor vissza kell menni anyukához, kiadni albérletbe, amibe költöztetek (ha a tiétek), gyerkőcnek bölcsi, neked munkahely.

Hm?

2011. okt. 19. 14:54
 33/75 anonim ***** válasza:
68%
Ja, látom már, bérlitek...
2011. okt. 19. 14:55
 34/75 anonim ***** válasza:
78%

Vállalj internetes munkát, esetleg valamelyik ismerősödnél dolgozhatnál. Milyen bérletre megy el a pénz? Ha az édesapja munkahelyéhez kell, és abban a városban van a bölcsi is, akkor elvihetné nyugodtan, vagy, ha találsz melót, kapsz buszhoz bérletet, és Te is elviheted a babót.

Ha nem jönne össze, spóroljatok: ne dobjatok ki feleslegesen pénzt, mindent gondoljatok át többször,gazdálkodj abból, amiből lehet. Ha van télire elrakott lekvár, gyyümölcs, zöldség, abból egyetek. Kenyérre és tejre mindennap kell, ezek mellé pont annyit vásároljatok, amennyire szükség van. Javaslom, hogy minden hónap végén a megtakarított pénz felét vagy egészét rakjátok el egy kis borítékba a legszükségesebb időkre. Hitelt NE VEGYETEK FEL, mert az tönkretesz.

A villannyal is, vízzel is lehet spórolni, mégpedig: kevesebbet ülsz a gépnél, kevesebbet mosol - ezzel a vízt is megtakarítjátok, semmilyen felesleges dolog ne legyen bekapcsolva a házban.

Biztosan jobb lesz! Összefoglalva: keress otthoni melót (net, reklámozás neten, dobozhajtogatás, csomagolás, stb..), spóroljatok és ne görcsöljetek a pénzen, hanem legyetek boldogok, vidd el a picúrt játszótérre, olvass neki mesét, legyél a pároddal... :)

Sok sikert!

2011. okt. 19. 14:57
 35/75 anonim ***** válasza:
95%

Kertet nem tudtátok/tudnátok művelni?

Tényleg a bölcsi lenne a jó megoldás, nálatok is bizti van multi (Tesco), oda majdnem mindig keresnek árufeltöltőt.

2011. okt. 19. 14:57
 36/75 anonim ***** válasza:
57%

Na igen. Itt kezdődik a dolog, hogy amíg albérlet van, addig nem szülök, de ez megint más kérdésekhez visz vissza.

Marad a munkavállalás. 2 évesnek már van biciklire gyerekülés.

2011. okt. 19. 14:58
 37/75 anonim ***** válasza:
95%

Hogy a rákban lehet egy háromtagú család víz+villanya 25 ezer?! Díszkivilágítás van meg napi két fürdés? A férjed beszél idegen nyelvet? Kimehetne egy szezont dolgozni, rögtön összeszednétek magatokat anyagilag. Vannak helyek, ahol nem is követelik meg a nyelvtudást (Ausztria, síszezon, rengeteg hely).

Mi négyen vagyunk, két kicsi, hirtelen zuhantunk a béka feneke alá (bár amúgy se voltunk eleresztve anyagilag), ugyanígy voltunk, mint ti. Se fa, se kaja. A férjem most kint dolgozik, én egyedül a kicsikkel, és bár rohadt kemény, végre látni a kiutat. Sok sikert!

2011. okt. 19. 14:59
 38/75 anonim ***** válasza:
95%

és amig anyudnál laktatok nem tudtál félretenni? vagy amig dolgoztál? én tuti visszamennék anyukámhoz,nem hagynám h fagyoskodjon a lányom. a férjed bárhonnan tud melózni, az én férjem másfél órát buszozik a város másik végébe,mert ott a munkahelye,nem esik le a gyűrű az ujjáról. én itthon kézimunka dolgokat csinálok,avonozok, stb. a kicsi mellett mert őt meg nem vették fel a bölcsibe. nagy már ovis.

menjetek anyukádhoz vissza. ez a megoldás. kidobtok 26ezret egy albérletre? minek??? majd léesz másik lakás ha dolgozol te is. amugy meg h h csak 100 a bevétel? gyes 25,családi 13, ez már 38, a férjed csak 60-at keres mint autószerelő??

2011. okt. 19. 15:00
 39/75 anonim ***** válasza:
96%

Dolgozni márpedig muszáj lesz. Innen senki nem fog pénzt költeni. A felelősségteljes gyerekvállalásról már szóltak eleget, én ezt most kihagyom, most már úgyis mindegy.

Dolgozni, dolgozni, dolgozni. Anyukád addig tud a gyerekre vigyázni, ha bölcsibe valamiért nem tudod beadni, vagy messze van. Nem tudom, mi a szakmád/végzettséged, de általában mindehová keresnek takarítót, iskolába, cégekhez, stb. Ez még mindig több mint a semmi, ha esetleg a saját szakmádban nem tudsz találni semmit.

Áramon rengeteget lehet spórolni. Ugyebár, villany lekapcs, ha nem tartózkodunk a helységben. Energiatakarékos izzó. Ugyanígy a TV, számítógép. Ha nem nézitek, nem használjátok, kikapcs.

2011. okt. 19. 15:03
 40/75 anonim ***** válasza:
93%
Pardon, "pénzt küldeni"
2011. okt. 19. 15:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!