Mit csináljak ha az apám alkoholista?
Figyelt kérdés
Lelki terrorban élek az apám miatt,már nagyon régóta.Tönkreteszi egész gyerekkorom,a barátaim előtt is szégyellem,nem is merek nagyon idehívni barátokat.Szinte könnyeimmel küszködök mikor meglátok egy rendes családot.Az anyám se bírja már.Elissza jóformán az összes pénzünket.Én már ezt nem bírom.Próbáltam már öngyilkos is lenni,naponta megfordul a fejemben,hogy elszökök. Éjjelente sokszor sírva alszok el.Már nem is egyszer mondtuk neki,hogy ne igyon de nem használt.Én már nem bírom.Remélem hamarosan elválnak.De bele se merek gondolni mi lesz akkor.Szerencsére nem ütött meg még egyikünket sem,de trágár szavakkal sokszor illet és ez jobban fáj mint az ütés.Mért nem lehet rendes apám?Nincs értelme semmiért sem élnem,az egész gyerekkorom elvan rontva.Mondtam anyunak is hogy segítségre lenne szükségem,vigyen el pszichológushoz,de semmi.Már beletörődtem,hogy ez így marad változni nem fog.Remélem egyszer még én is boldog leszek.2009. máj. 2. 18:21
11/13 anonim válasza:
Hasonló helyzetben nőttem fel. Most 25 éves fejjel is azt mondom, gyűlöltem gyerek lenni. De egyvalamit nagyon jól jegyezz meg: Ez a TE életed! Nem az apádé, aki elront mindent az alkoholizmusával, nem az anyádé, aki gyáva a nagy döntésekhez, és senki másé, csak a TIÉD!!!
Én csak egy kiutat látok: Tanulás! Továbbtanulni már el lehet menni másik városba, koliba. Aztán ha lesz egy olyan szakmád, amivel jól keresel, nem kell többé hazamenned! Nem leszel rájuk utalva. De sajnos addig keménynek kell lenned, ki kell bírnod, mert úgy gondolom, hogy senkit sem lehet megváltoztatni...
12/13 anonim válasza:
Próbálj segitséget kérni, valaki nem tud apukádra hatni? Hogy ha nincs más lehetőség valamilyen családsegítőnél vagy gyámügynél hátha van megoldás remélem megoldódik a problémád, ne add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!