Mit csináljak ha az apám alkoholista?
Hát teljesen együtt érzek, ebböl kimászni csak ugy lehet, ha elválnak szüleid, van már rá esély???
Mindenképp ez a megoldás, anyudnak is jobb lesz neked is, és ne féljetek töle! a biroság elválaszt, van esélyetek máshova költözni töle válás után ???
Nagyon sajnállak sajna nekem is ilyen volt a családom, anyám nem mert válni, fél töle, nem mert lépni, mikor elvált már majdnem késö volt mi kikerültünk hamarabb a családból, mindenki utálta már apámat, most vagyok 40 és 37 éves voltam mikor anyu beadta a válopert, azota most ö 63 éves kivirult érsd szo szerint, hamarabb kellett volna lépni, hát jobb késön mint soha, és drukkolok neked!!!
Szia!Teljesen átérzem a helyzeted én is ugyanebben a cipőben járok!17éves lány vagyok a gyerekkoromat már teljesen elcseszte az alkoholista apám(ugyanaz a helyzet mint nálatok),de én már rájöttem kár ezen siránkozni,attól nem lesz jobb!Én már megtanultam kizárni a külvilágot!Ha rájön a balhé elhúzodok,és felhangositom a zenét ,hogy ne halljam a hangját,esetleg ha nagyon durva a helyzet átmegyek valamelyik barátomhoz!Egy szánalmas lelkileg gyenge ember nem fogja elrontani az életem!Tanulok és azon vagyok ,hogy minél hamarabb a saját lábamra álljak és saját normális életem legyen,és saját családom!Akkor tudom ,hogy igazán túlfogok lépni ezeken a rossz emlékeken!és tudom ,hogy a gyerekeim Soha de soha nem fognak ilyeneket átélni!
de ne hagyd ,hogy a halálba kergessen,meg idő elött elüldözzön itthonról,mert esetleg azt veszed észre ,hogy tényleg elrontotta az életed :nem lesz belöled az aki szeretnél lenni,vagy olyan ember mellett kötsz ki aki mellett nem kénne !Tudom ,hogy nehéz de ilyenkor a végcél lebegjen a szemed elött :egyszer elkerülsz onnan ha eljön az ideje és onnantól fogva többé sose kell látnod!Én is csak erre gondolok!Kitartás =)
Szia,
először is ne ti menjetek el, hanem ő. Ő az alkoholista, ő a bántalmazó (verbálisan mindenképp). Édesanyád minél sürgősebben el kellene váljon tőle, neked pedig pszichológus, védőnő. Kérj segítséget tőlük. Jogod van hozzá. Nagyon drukkolok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!