Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nem leszek köteles...

Ugye nem leszek köteles eltűrni, ha? (többi lent)

Figyelt kérdés

Anyósoméknál élünk, készül a házunk, de nem megy minden egyszerre, úgyhogy még egy darabig itt fogunk élni. 26 hetes kismama vagyok. Nem éppen a legjobb a viszonyunk anyósékkal, nem akarták sem az esküvőt, sem a babát(nem ez miatt nem a legjobb a viszonyunk). Ha meglesz a baba nem akarom, hogy mindenki bejárkáljon a szobába, azt szeretném, hogy az első 6 hét csak a miénk legyen. Hármunké. Sőt nem szeretném, ha bárki is puszilgatná a babát, stb. A párom is ugyan így van ezzel, bár ő nem haragudna, hogyha a nagyszülők meg az ő testvére bejárkálnának, csak az idegenek nem jöhetnek be. Én viszont nem akarom, hogy bárki is bejárkáljon, főleg, hogyha majd alszik a baba stb... Meg attól is félek, hogy esetleg majd nem jöhet a családom később babázni, mert ugye nem a mi házunk...(majd a 6. hét után)

Mit tehetnék, hogy ne legyen átjáróház? Így is sokat bejárkálnak, hogyha nem vagyunk itthon, vagy ha itthon vagyunk is kopognak és be is nyitnak.. Nem akarom, hogy az legyen, hogy a baba napközben nem tud pihenni éjjel meg ordít, mert nyűgös...

Nagyon szemét vagyok ezért??

Nem akarok senkit megsérteni, hiszen én csak "vendég" vagyok itt, de azt sem akarom, hogy majd nekünk kelljen alkalmazkodni az újszülött babánkkal, fáradtan, nyűgösen. Anyukám külföldön dolgozik, így ő csak havi 1 hétvégét lehet majd a picivel. Ilyenkor szeretném, hogyha a picivel lehetne amennyit csak akar, fürdethesse, pelenkázhassa, dajkálhassa. Viszont, azt nem szeretném, hogy anyós azt érezze, hogy minden nap lehet neki is, viszont azt se, hogy anyuval "kivételezek", hiszen ő is nagymama:(

Szerintetek?

Bocsi, ha értelmetlen, de annyi minden van a fejemben ezzel kapcsolatban.

2011. okt. 18. 13:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a sálat már terhesen vezesd be!
2011. okt. 18. 14:11
 22/26 anonim ***** válasza:
A baba fog tudni aludni, az újszülöttek ált. úgy alszanak, hogy semmire sem ébrednek fel, ami kinti zaj. Nálunk csöngetés, fúrás, minden volt, a gyerek meg szunnyadt. De ez, hogy simán bemennek, ez tényleg bunkóság. Mondd meg a férjednek, hogy szóljon a szülőknek, mindenkinek, hogy nemcsak ő lakik ott, hanem te is, és tiszteljenek már annyira, hogy ha be van csukva az ajtó, akkor ne nyissanak be, mert ez olyan, mintha csak éppen megtűrnének. Vagy te is benyitogatsz anyóshoz-apóshoz, ha alszik?
2011. okt. 18. 14:12
 23/26 anonim ***** válasza:
Ha kiteszel a kilincsre sálat akkor bekopogni sem fognak! Megbeszélés kérdése!
2011. okt. 18. 14:14
 24/26 A kérdező kommentje:
Nem mentem be még hozzájuk soha kopogás nélkül és meg is vártam amíg kiszólnak..
2011. okt. 18. 14:14
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
anyósomékkal laktam a terhességem alatt, meg a pici 4 hónapos koráig. Eleinte én sem szerettem, ha bejönnek, de elfogattam, hogy joguk van hozzá, első unoka. Ha pihentem a picivel, volt olyan, hogy arra keltem fel, hogy nincs a pici a kiságyban. Rohantam ki a szobából, hát anyósomék vitték ki. Mikor rákérdeztem miért, az volt a válasz, hogy felkelt és hagytak, had pihenjem ki magam. Ők meg tökéletesen uralták a helyzetet. Tisztába tették, játszottak vele, nekem már csak etetnem kellett. Hidd el, óriási segítség volt nekem az a plusz 20 perc alvás.
2011. okt. 18. 14:56
 26/26 A kérdező kommentje:
Persze tudom, hogy jól fog jönni, hogy segítenek. De mégis csak van egy határ, nem? Ezt a határt viszont had én húzzam meg, hogyha már kialakult valamiféle napirendünk a picivel.
2011. okt. 19. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!