Ugye nem leszek köteles eltűrni, ha? (többi lent)
Anyósoméknál élünk, készül a házunk, de nem megy minden egyszerre, úgyhogy még egy darabig itt fogunk élni. 26 hetes kismama vagyok. Nem éppen a legjobb a viszonyunk anyósékkal, nem akarták sem az esküvőt, sem a babát(nem ez miatt nem a legjobb a viszonyunk). Ha meglesz a baba nem akarom, hogy mindenki bejárkáljon a szobába, azt szeretném, hogy az első 6 hét csak a miénk legyen. Hármunké. Sőt nem szeretném, ha bárki is puszilgatná a babát, stb. A párom is ugyan így van ezzel, bár ő nem haragudna, hogyha a nagyszülők meg az ő testvére bejárkálnának, csak az idegenek nem jöhetnek be. Én viszont nem akarom, hogy bárki is bejárkáljon, főleg, hogyha majd alszik a baba stb... Meg attól is félek, hogy esetleg majd nem jöhet a családom később babázni, mert ugye nem a mi házunk...(majd a 6. hét után)
Mit tehetnék, hogy ne legyen átjáróház? Így is sokat bejárkálnak, hogyha nem vagyunk itthon, vagy ha itthon vagyunk is kopognak és be is nyitnak.. Nem akarom, hogy az legyen, hogy a baba napközben nem tud pihenni éjjel meg ordít, mert nyűgös...
Nagyon szemét vagyok ezért??
Nem akarok senkit megsérteni, hiszen én csak "vendég" vagyok itt, de azt sem akarom, hogy majd nekünk kelljen alkalmazkodni az újszülött babánkkal, fáradtan, nyűgösen. Anyukám külföldön dolgozik, így ő csak havi 1 hétvégét lehet majd a picivel. Ilyenkor szeretném, hogyha a picivel lehetne amennyit csak akar, fürdethesse, pelenkázhassa, dajkálhassa. Viszont, azt nem szeretném, hogy anyós azt érezze, hogy minden nap lehet neki is, viszont azt se, hogy anyuval "kivételezek", hiszen ő is nagymama:(
Szerintetek?
Bocsi, ha értelmetlen, de annyi minden van a fejemben ezzel kapcsolatban.
Örülj, ha foglalkoznak a babával, nem fogják elszeretni tőled! Pihenj, amennyit csak tudsz, ha vállalják, hogy babusgatják, amíg ott laktok!!
Majd ha elköltöztök, akkor állíthatsz fel szabályokat. A kisbabához a közvetlen családtagokon kívül én sem engednék oda bárkit, de anyós foglalkozhatna vele. Anyád meg szintén vendég lenne anyósnál, szóval neki is alkalmazkodnia kell, ha anyósnál vagytok, ha meg az ő otthonában, akkor meg lehet ott reggeltől estig a baba.
Előre gyártod magadnak a problémát, remélem, csak a hormonok szórakoznak veled, mert ez agyrém lehet hosszútávon.
Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki be fog járkálni, de ha mégis be fognak, akkor 1.) ráérsz akkor idegeskedni rajta, 2.) meg lehet mondani majd szépen, hogy bocs, de pihenni szeretnék, szerintem értelmes emberek és meg fogják érteni.
Az meg, hogy attól félsz, a párod nem lehet majd kettesben a saját gyerekével...a párodról van szó, nem a másik gyerekedről, ki tud állni magáért, főleg a saját családjával szemben..
De ez megint olyan probléma, ami nem is létezik, de te már ki vagy akadva tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!