Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nem leszek köteles...

Ugye nem leszek köteles eltűrni, ha? (többi lent)

Figyelt kérdés

Anyósoméknál élünk, készül a házunk, de nem megy minden egyszerre, úgyhogy még egy darabig itt fogunk élni. 26 hetes kismama vagyok. Nem éppen a legjobb a viszonyunk anyósékkal, nem akarták sem az esküvőt, sem a babát(nem ez miatt nem a legjobb a viszonyunk). Ha meglesz a baba nem akarom, hogy mindenki bejárkáljon a szobába, azt szeretném, hogy az első 6 hét csak a miénk legyen. Hármunké. Sőt nem szeretném, ha bárki is puszilgatná a babát, stb. A párom is ugyan így van ezzel, bár ő nem haragudna, hogyha a nagyszülők meg az ő testvére bejárkálnának, csak az idegenek nem jöhetnek be. Én viszont nem akarom, hogy bárki is bejárkáljon, főleg, hogyha majd alszik a baba stb... Meg attól is félek, hogy esetleg majd nem jöhet a családom később babázni, mert ugye nem a mi házunk...(majd a 6. hét után)

Mit tehetnék, hogy ne legyen átjáróház? Így is sokat bejárkálnak, hogyha nem vagyunk itthon, vagy ha itthon vagyunk is kopognak és be is nyitnak.. Nem akarom, hogy az legyen, hogy a baba napközben nem tud pihenni éjjel meg ordít, mert nyűgös...

Nagyon szemét vagyok ezért??

Nem akarok senkit megsérteni, hiszen én csak "vendég" vagyok itt, de azt sem akarom, hogy majd nekünk kelljen alkalmazkodni az újszülött babánkkal, fáradtan, nyűgösen. Anyukám külföldön dolgozik, így ő csak havi 1 hétvégét lehet majd a picivel. Ilyenkor szeretném, hogyha a picivel lehetne amennyit csak akar, fürdethesse, pelenkázhassa, dajkálhassa. Viszont, azt nem szeretném, hogy anyós azt érezze, hogy minden nap lehet neki is, viszont azt se, hogy anyuval "kivételezek", hiszen ő is nagymama:(

Szerintetek?

Bocsi, ha értelmetlen, de annyi minden van a fejemben ezzel kapcsolatban.

2011. okt. 18. 13:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Örülj, ha foglalkoznak a babával, nem fogják elszeretni tőled! Pihenj, amennyit csak tudsz, ha vállalják, hogy babusgatják, amíg ott laktok!!

Majd ha elköltöztök, akkor állíthatsz fel szabályokat. A kisbabához a közvetlen családtagokon kívül én sem engednék oda bárkit, de anyós foglalkozhatna vele. Anyád meg szintén vendég lenne anyósnál, szóval neki is alkalmazkodnia kell, ha anyósnál vagytok, ha meg az ő otthonában, akkor meg lehet ott reggeltől estig a baba.

2011. okt. 18. 13:56
 12/26 A kérdező kommentje:
Magyarul el kell viselnem, hogy ha megjöttem a kórházból és örülök, hogy élek, hogy mindenki bejárkál....
2011. okt. 18. 13:58
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért, annyira bunkók, hogyha látják, hogy lóg a beled, akkor nem hagynak békén?
2011. okt. 18. 13:59
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Előre gyártod magadnak a problémát, remélem, csak a hormonok szórakoznak veled, mert ez agyrém lehet hosszútávon.

Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki be fog járkálni, de ha mégis be fognak, akkor 1.) ráérsz akkor idegeskedni rajta, 2.) meg lehet mondani majd szépen, hogy bocs, de pihenni szeretnék, szerintem értelmes emberek és meg fogják érteni.

Az meg, hogy attól félsz, a párod nem lehet majd kettesben a saját gyerekével...a párodról van szó, nem a másik gyerekedről, ki tud állni magáért, főleg a saját családjával szemben..

De ez megint olyan probléma, ami nem is létezik, de te már ki vagy akadva tőle.

2011. okt. 18. 14:01
 15/26 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs. De a terhesség első 12 hetét végighánytam. Ha épp nem hánytam, aludtam, mert szédültem. Akkor újítottuk fel a szobát, új bútort vettünk stb. Anyóshoz jött vendég, iszonyúan voltam aznap, aludtam. Nyugodtan bejöttek és tök hangosan beszélgettek, felébredtem, ki akartam menni, rosszul lettem, hánynom kellett, kifutottam, hánytam, visszajöttem, megjegyezték, hogy "végre felkeltem.."
2011. okt. 18. 14:02
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, nincs saját szobátok? Miért megy be oda vendég? És ha pucér vagy?
2011. okt. 18. 14:07
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Tele vagy félelemmel és félsz nem úgy lesz nevelve a gyerek ahogy szeretnéd, hanem anyós majd tudja! 1. Ha alszik tegyél a kilincsre sálat, (vagy ha magányra vágytok,szoptatsz stb.) tiszteletben tartják és nem mennek be. 2. Ezt mondd is el nekik. 3. Járványos időszak következik ezt pláne meg kell érteniük. 4. Ha nagyon ellentkezik nyomul anyós h mit miért nem úgy csinálsz ahogy mondja, mondd h mert Te vagy az anyja tied afelelősség! 5. Engedd had büfiztesse, pelusozza, hátha közelebb kerültök. 6. Ha anyukád jön anyós elvileg érteni fogja, h ő kimarad a napi büfiztetésből stb. És teret fog engedni! 7. No para! Tombolnak a hormonjaid! Jó babázást!
 18/26 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nagy a képzelőerőm, de nem lepődnék meg semmin.. Itthon az van, hogy a párom öccsének mindent lehet, nem akar suliba menni, nem kell mennie, 3. szakmáját kezdni és minden meg van neki engedve, de ha a párom nem szakad 4 felé az utolsó rohadt szemét kb... Úgyhogy semmi nem meglepő....
 19/26 A kérdező kommentje:
De van saját szobánk, de nyugodtan bejönnek(kopognak és be is nyitnak..). Após és a párom egy helyen cégnél dolgoznak, minden reggel beszól apósom és felkelek rá, nem tudom mi lesz ha meg lesz a baba.
2011. okt. 18. 14:09
 20/26 A kérdező kommentje:
Van kulcs, ha csak ketten akarunk lenni, bezárjuk az ajtót, bekopognak, nem tudnak bejönni így szokták mondani a páromnak, hogy "Gyere ki.."
2011. okt. 18. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!