Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 évesen végre felnőttként...

20 évesen végre felnőttként fognak kezelni?

Figyelt kérdés
Holnap lesz a 20. szülinapom. Én ezt különlegesebbnek érzem mint a 18at, de volt aki leszólt, hogy áh nem változik semmi. :) Szerintem változik, hiszen eddig belesoroltak a tinédzser kategóriába, sok hivatalos helyen komolyan sem vettek, csak mert tizen-nel kezdődött a korom. Most nem a valódi felnőttségre gondolok, tudom hogy az az önnállóssággal, viselkedéssel kezdődik főleg. Hanem arra hogy ti, ha meghalljátok hogy valaki 19 éves, vagy ha azt halljátok hogy 20, akkor tesztek különbséget, komolyabban veszitek a 20 évest?
2011. okt. 18. 09:40
1 2
 11/15 anonim válasza:
53%

Tisztelt 10:07!

Köszönöm, az orvosival nem kell felvágni, nehéz valóban, de hidegen hagy!

Hadonászhatnék vele hogy ELTE-n végeztem, igaz informatikai pályán sok-sok éve, de ez mindenkit hidegen fog hagyni!

Kollégista voltam a Nándorfejérvári Úti Kollégiumban, és tudom miről beszélek, én is a szüleim által éldegéltem (plusz ösztöndíjból), de igazán nincs ezen mit tisztelni!

A következőket lehet tisztelni:

- ha van állásod és kereseted

- ha te veszed meg a kenyeret amit megeszel

- ha nem élősködsz a szüleiden hanem még segíted is őket anyagilag ha szükséges

- ha gondoskodsz valakiről (itt család értendő)

- ha felelősségteljes vagy

Amíg ezek nincsenek meg, lehetsz te akárhány éves is, hidd el, nem azon múlik.

Nem az a komoly aki egyedülálló ("kolis"), hanem aki valamit le tud tenni az asztalra, és tudja azt mondani:

"ma rajta segítettem"

Amíg pedig másokon "élősködsz" ne akard hogy komolyan vegyelek.

Az egyetem és a kollégium csak addig nagy szó, amíg ott vagy (én is annak tartottam), de ha kikerülsz a való életbe, meglátod, mindez nem tett igazán semmit!

A nagyság nem a korból fakad, nem is abból hogy nem a szüleiddel élsz, hanem a tetteidből!

2011. okt. 18. 10:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Először is, Nagyon Boldog SzületésNapot! :)

Másodszor: semmi nem fog változni. 20 évesen dolgozni kezdtem, aztán elköltöztem otthonról, azóta is eltartom magam, nem szorulok a szüleimre. A kollégáim mégis gyereknek néznek, mert "ők már érett harmincasok". Nem iszom le magam minden hétvégén, nem az a legnagyobb gondom, hogy melyik pasival menjek ágyba, szerintem felelősségteljesen gondolkodom, és mégis.

De ne foglalkozz vele, mert nem számít.

23L

2011. okt. 18. 10:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem sem változik semmi. Én is annyi idős vagyok, mint te, de így sem vesznek komolyabban, 20 évesen sem fognak. Majd talán olyan 23-4 táján elkezdenek kicsit odafigyelni ránk is... de még akkor is lesznek olyan klimaxos, féltékeny nők, akik csak csitrizni fognak minket (anyám példájából tudom, ő mindenkit leszól, aki fiatalabb és szebb nála). Én is szeretnék pl komoly karriert, közgazdásznak tanulok, így üzleti téren szeretnék minél többet elérni, talán egy kis politika is érdekelne komolyabban is, de semmibe nem merek egyelőre belevágni, hisz egy alig 20 éves, 52kg-s "kiscsajt" ki vesz komolyan? A család barátaival való beszélgetésekben (ahol az átlagéletkor 50 év), komolyan bizonyítanom kell abban a néhány másodpercben, míg végre meghallgatnak, mert ha nem bizonyítom a társaság előtt, hogy én is vagyok olyan értelmes, mint ami ott köztük elvárt, ha ezt nem látják, akkor le vagyok ejtve, mintha nem is léteznék kb. Max a szüleim elkezdenek engem kifigurázni meg szidni a többiek előtt, akkor meg jön a kamaszos kioktatás és úgy beszélnek velem, rólam, mintha óvodás lennék és nem lenne saját akaratom, saját véleményem, saját világképem. Szóval a mi korunkban keményen bizonyítani kell, talán akkor elkezdenek felfigyelni ránk. Pasiként ez némivel könnyebb, egy pasinak alapból nagyobb a tekintélye általában. De csajként keményen bizonyítani kell, szerintem törekedj te is erre, és pár év múlva már biztosan nem fognak hülye kis csitrinek nézni. :)
2011. okt. 18. 10:47
 14/15 anonim ***** válasza:

dejóó :) még egy ember, akivel egy napon születtem. :)

nyugi, holnap 24 leszek, és sok helyen még mindig nem vesznek elég komolyan. pedig felnőttesen viselkedem, a nyelvhasználatom sem tinis, volt már pár komolyabb munkahelyem, és ennek ellenére sokszor csak legyintettek, hogy kislány vagyok még.

majd talán 25 után változni fog a dolog, de igazából annyira nem zavar, legalább nem nézek ki kiélt 30asnak :)

2011. okt. 18. 13:37
 15/15 anonim válasza:

Anyósom mondta régen a következőt:

"az ember 30-tól kezdődik"

de már betöltöttem

2011. okt. 18. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!