20 évesen végre felnőttként fognak kezelni?
Tisztelt 10:07!
Köszönöm, az orvosival nem kell felvágni, nehéz valóban, de hidegen hagy!
Hadonászhatnék vele hogy ELTE-n végeztem, igaz informatikai pályán sok-sok éve, de ez mindenkit hidegen fog hagyni!
Kollégista voltam a Nándorfejérvári Úti Kollégiumban, és tudom miről beszélek, én is a szüleim által éldegéltem (plusz ösztöndíjból), de igazán nincs ezen mit tisztelni!
A következőket lehet tisztelni:
- ha van állásod és kereseted
- ha te veszed meg a kenyeret amit megeszel
- ha nem élősködsz a szüleiden hanem még segíted is őket anyagilag ha szükséges
- ha gondoskodsz valakiről (itt család értendő)
- ha felelősségteljes vagy
Amíg ezek nincsenek meg, lehetsz te akárhány éves is, hidd el, nem azon múlik.
Nem az a komoly aki egyedülálló ("kolis"), hanem aki valamit le tud tenni az asztalra, és tudja azt mondani:
"ma rajta segítettem"
Amíg pedig másokon "élősködsz" ne akard hogy komolyan vegyelek.
Az egyetem és a kollégium csak addig nagy szó, amíg ott vagy (én is annak tartottam), de ha kikerülsz a való életbe, meglátod, mindez nem tett igazán semmit!
A nagyság nem a korból fakad, nem is abból hogy nem a szüleiddel élsz, hanem a tetteidből!
Először is, Nagyon Boldog SzületésNapot! :)
Másodszor: semmi nem fog változni. 20 évesen dolgozni kezdtem, aztán elköltöztem otthonról, azóta is eltartom magam, nem szorulok a szüleimre. A kollégáim mégis gyereknek néznek, mert "ők már érett harmincasok". Nem iszom le magam minden hétvégén, nem az a legnagyobb gondom, hogy melyik pasival menjek ágyba, szerintem felelősségteljesen gondolkodom, és mégis.
De ne foglalkozz vele, mert nem számít.
23L
dejóó :) még egy ember, akivel egy napon születtem. :)
nyugi, holnap 24 leszek, és sok helyen még mindig nem vesznek elég komolyan. pedig felnőttesen viselkedem, a nyelvhasználatom sem tinis, volt már pár komolyabb munkahelyem, és ennek ellenére sokszor csak legyintettek, hogy kislány vagyok még.
majd talán 25 után változni fog a dolog, de igazából annyira nem zavar, legalább nem nézek ki kiélt 30asnak :)
Anyósom mondta régen a következőt:
"az ember 30-tól kezdődik"
de már betöltöttem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!