Mennyire vagy elégedett a szüleid "szülőségével"?
Mennyire érzed anyukádat,apukádat jó szülőnek?
Mi az amiben úgy érzed,hogy átlagon felül teljesítettek és mi az,amiben úgy érzed,hogy alulmaradtak?
Ha neked lesznek gyereid,vagy vannak gyerekeid mi az,amiben ugyanúgy akarod nevelni,mint a szüleid téged és van e olyan,amit te sose alkalmaznál a szüleid módszeréből?
Apam, kulombseget tett kozottunk ezert nem egyezunk testverekul.
Anyam meg nem szeretett bennunket!
Ezeket nem csinalom majd a gyerekeimmel!
Most csak egy lanyom van de soha nem teszek kulonbseget koztuk amikor meg lesz a kisteso!
Én nagyon szeretem a szüleimet, és azt hiszem nagyon jó szülők. Anyukámban sosem kételkedtem és ő a legjobb barátnőm (persze van olyan dolog amiről azért nem beszélek vele :)
Apámmal más volt, kezdetben nem értettem a parancsoló stílusát. később jöttem rá, hogy mit miért tesz. De ettől függetlenül jó szülő.
Én nagyon szeretnék gyereket, de sajnos lehet hogy nem lehet.
pocsék muterék felfogása és viselkedése.
nálunk túlságosan is átlag felett teljesítenek mindig.:D
rájuk hagytam most nyáron leszek 18 így rájuk hagytam ezt az egészet.
hugommal jobban kijönnek.
nemfogom soha sem úgynevelni a leendő gyerekem/im mint ahogy engem a szüleim.
szüleim előszeretettel alkalmaztak "jópofa szigort ezalatt azt értsd h viccesen voltak szigorúak velem. de volt h bekeményítettek és amikor az egész család ment vhova akk engem nem vittek. kinézetem miatt."
nah én pontosan iet v akár hasonlót nem tennék a leendő gyerekeimmel. nemleszek szigorú. ha úgylátom h vmi nincs rendjén azt elmagyarázom az én meglátásommal.
17/F
Én szeretem a szüleimet, ettől függetlenül nem vagyok tökéletesen elégedett. Anyagilag megkaptam mindent, amire szükség volt, csak sajnos az nem elég. Az enyémek nem igazán fogadták/fogadják el, hogy különálló ember vagyok. Miért ezt és ennyit eszel? Miért most fekszel le, és most kelsz fel, miért nem így ülsz, miért tetszik az neked....
Sokszor csináltak kétszínű dolgokat is: Például megbuktam egy vizsgán, bőgtem a telefonba: semmi baj, szeretünk, előfordul mindenkivel, hazajössz megünnepeljük, hogy túl vagy az első vizsgaidőszakon. Ezt elhintették az egész famíliában, mindenki hívott, hogy ne féljek, előfordul, anyáék is szeretnek mindenki szeret stb (mintha legalább is meg akartam volna ölni magam) aztán hazamentem, nem volt ott semmilyen ünneplés, hanem rögtön kezdték az osztást, hogy én biztos nem is tanulok eleget, sőt egyetemre se járok, semmi se lesz belőlem, még egyszer előfordul mehetek butikba árulni.. Képes volt felhívni az összes barátomat, hogy tényleg tanultam-e.
Anyám tini koromban szörnyű volt, kutatott utánam, még a kukámat is kipakolta, hogy megnézze mi van benne, folyton ellenőrizgetett, és keresztkérdéseket tett fel mindenről, hátha belebukok és rajta kap valamin. Ennek köszönhetően soha sem őt avattam be a dolgaimba, a problémáimat igyekeztem egyedül megoldani, ő lett volna az utolsó, akihez megyek. Jószerével semmit sem tudott rólam, fogalma sem volt, hogy mi érdekel, mit szeretek, milyen vagyok, mire vágyok.
Most már jobban kijövünk, de még mindig nem szeretek az érzéseimről beszélni vele, nem mondom el azt sem például, hogy milyen nőgyógyászati bajom van stb stb. Pedig már különlakok, de nem megy, mintha még mindig félteném tőle az én kis életemet. Nagyon irigylem azokat, akik mindent megbeszélnek az anyukájukkal. :'(
Viszont így lettem olyan, amilyen vagyok. És szeretek ilyen lenni, csak hiányzik, hogy anyával mindent megbeszéljek.
szia!
Nekem nagyon jó anyukám van. Bár elég nagy a korkülönbség (30 felett szült) és van, amit nem egyformán látunk , de mind a mai napig számíthatok rá. Jó tanáccsal , segítséggel, szeretettel mindig tud segíteni. Faterom kicsit másabb, nem egy túl bizalmas alkat. De próbál ő is segíteni , ha más nem pl. érdeklődéssel.Mert ugye a kommunikáció minden jó viszony alapja...
27/N
Apámnak öcsém a favorit, nálam meg csak a "kötelesség", azon túl pedig lenéz és ahol tudott, ártott. Ő nem apa...
Anyu igyekszik, de ő nagyon szélsőséges, de legalább tud bocsánatot kérni, ami apám szájából sose hangzott el.
Apám anyut is lenézi és sokszor emberhez nem méltó módon viselkedik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!