Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagynád a férjedet egy...

Elhagynád a férjedet egy bizonytalan kapcsolatért?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy megismersz egy fiút, aki még egyetemre jár, első perctől kezdve érzel valamit, amit eddig még nem éreztél, mintha valami láthatatlan kötelék lenne köztetek. Ismét összehoz vele a sors, azt mondja, hogy nem tud tőled elszakadni, te távolságtartó vagy, de benned is tudatosul szép lassan, hogy vonzódsz hozzá, viszont elhessegeted a gondolatot, mert férjnél vagy. Találkozgattok, mint barátok, közös érdeklődési körről beszélgettek, de nem lépitek át a határokat. Elrontod már az első találkozásnál, mert minél többször látod, annál inkább mond csődöt a „csak barát lesz” elmélet. Aztán megszakítod vele a kapcsolatot, nem tartotok filozofikus, kávézás melletti beszélgetéseket, nem viszed el kiállításra, nem írsz neki, nem hívod, megkéred, hogy felejtsétek el egymást, élje tovább a kötelezettségek nélküli huszonévesek életét, te pedig gyereket nevelsz és szereted a férjedet. Eltelnek hónapok, mikor egy elkeseredett sms-t kapsz tőle, amiben kifejti, hogy mindennap gondol rád és hiányzol neki. Ismét belemész, ismét találkoztok abból a célból, hogy végleg lezárjátok barátságotokat, de megcsókol, te pedig nem hátrálsz meg. Nagyon szenvedsz, mert még csak nem is egy rossz házasságból való menedéket látsz benne, hanem tiszta érzéseket. Férjed, fiad otthon van, férjed semmit sem sejt, azt hiszi, minden tökéletes, de téged belülről emészt a másik hiánya és az összezavarodás. Mit tennél, elhagynád a férjedet egy másikért, akivel érzed, hogy boldog lehetnél, vagy maradnál az eddigi életedben és nem dobnád fel egy olyan fiú miatt, aki előtt még lehetőségek tárháza áll?
2011. okt. 15. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

igen, tulképp én is ezt látom, mint a 14:09es hsz.

Egy nehéz, unott, érzelemtelen házasság esetén még csak-csak megérné bevállalni a kockázatot, -de mivel itt szó nincs erről, a hétköznapok elvinnék nagy százalékos eséllyel a kezdeti filozofálásokat, és maradna ugyan az a szürke kérdés, hogy : mit főzzek, holnap mit vigyen a gyerek magával, lesz-e pénz rezsire? stb.

2011. okt. 15. 14:14
 12/17 A kérdező kommentje:
Igazatok van, csak nagyon fáj. Bár nem vagyok még öreg 29 évesen, úgy érzem, hogy kiszeretne belőlem hamar, hiszen még csak 22 éves, hiába érett és komoly, de lehet, hogy csak egy fellángolás vagyok, nem tudja még, hogy mit akar és rájönne később, hogy még előtte állt az élet. Tudom, hogy miről beszélek, 20 évesen házasodtam, 21 évesen született a fiam, a férjem idősebb nálam 14 évvel és hiába szerettem, már csak tiszteletből vagyok vele, úgy érzem, ki kell tartanom mellette azért, amit köszönhettem neki éveken át. Kiegyensúlyozott vagyok és boldog, amiért van egy szép, okos és talpraesett fiam, de a szerelemben már rég nem találok örömöt. Viszont igazatok van, el kell engednem, én meg élem tovább az életemet és megpróbálom valami mással pótolni a hiányát, belekezdek valami olyanba, amit eddig még nem csináltam.
2011. okt. 15. 14:44
 13/17 anonim ***** válasza:
Ennyi idő után már a szerelem átalakul szeretetté,ami jóval komolyabb és többet ér.Biztos nem hagynám el a páromat egy másikért.Nekünk is van közös gyerekünk.Lehet,hogy izgi vagy neki,mert férjes nő vagy,lehet,hogy több évig lennétek együtt.Az is lehet,hogy pár nap.A férjed és a gyermeked a biztos!
2011. okt. 15. 15:51
 14/17 anonim ***** válasza:
A válaszom: nem.
2011. okt. 15. 16:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha felmerulne bennem a gondolat, hogy a ferjemet elhagyjam egy masikert akkor elhagynam. Onnantol a dolognak nincs ertelme. Jegyezd meg jol, nem epitunk varost loszre. Te elkezdtel epiteni egy hazat (alias csaladod), de rossz talajra. A haz elkezd dolni, te pedig irigyled a toled 2 km-re levot, mert nekik jo helyen van, szep kilatassal. El is kezded bontani, de mar nem csak a falak dolnek, de teto sincs es az eso is beesik. Igy tehat gyorsan visszaepited az egeszet, maradjon minden a regiben. Ennek nincs ertelme. Ha nem szereted a ferjed, ne buntesd, mert nem erdemli meg.
2011. okt. 15. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a szomszéd háza csak kívülről tűnik szépnek. Ha beköltözöl, hirtelen észreveszed, hogy repedeznek a falak, mállik a vakolat, szakad be a padló.

Jó talajra építetted a saját házad, pont ez a lényeg. Csak a festék megkopott, de az alapok stabilak. Csinosítgasd ki újra! Ha nem így lenne, már rég ráddőlt volna.

2011. okt. 15. 21:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem hagynám el a családom semi pénzért egy másik bizonytalan kapcsolatért.Ráadásul még joval fiatalabb is mint te.Gondoltálrá pl. egy pár év mulva mi lesz veletek. Ö biztos még a 22 évével nem nagyon tervez tartos kapcsolatott,egy férjes gyerekes anyával.
2011. okt. 16. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!