Flóra, Evelin, Mirjam? Melyik a legszebb, szerinted?
Oravetz a vezetéknév, igazából tudom, hogy az Evelin illene hozzá a legjobban, csak ettől kicsit ódzkodom, mert a kisfiamnak ez lett volna a neve, ha lány lett volna, szóval olyan fura, mert az Ő lett volna, és így már nem szívesen adnám a második gyerekemnek. Tudom, furcsa elgondolás, mert sokan megtartják a nevet a második gyerkőcnek, de nekem valahogy nem fekszik.
Dorina is nagyon tetszett, csak az a vezetéknévvel együtt kimondva elég pattogós, majdhogynem katonás.
A Mirjam régi kedvencem, de a család nincs elájulva tőle, tehát a nekünk is, meg a válaszok alapján is a Flóra eddig a befutó :)
De még megfordult a fejemben a Tíria is, csak hát a párom nincs elragadtatva tőle...
Evelin -Gáspár Evelin, és nem is annyira nőies számomra.
Flóra -Flóraszept, bélflóra, meg társaik, arról nem is beszélve, hogy a biológiában mit jelent. Egy biológus halálra röhögné magát szerintem.
Mirjam -van annak magyar változata is, Mária. Na az egy tisztességes név, és szépen is hangzana: Oravetz Mária
Tíria és hasonlók -vannak normális, magyar hangzású nevek, ez már majdnem olyan, mint a Szíria, nem tudnák hova tenni a nevét felnőtt korában, ne büntesd ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!