Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Karácsonyi ajándék? Hogy...

Karácsonyi ajándék? Hogy álltok vele? Vannak már ötleteitek?

Figyelt kérdés
Én eddig csak az anyukám, és párom ajándékát tudom..
2011. okt. 13. 09:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
43%

"A karácsony nem a vallásról szól. Az alapja vallásos ünnep, de mára más jelentésekkel is gazdagodott. "

Látod, itt az alapvető tévedés. Nem gazdagodott, hanem szegényedett. És antiszoc vagyok? :) Tudod inkább azoknak az érzelmi élete szánni való, aki az érzelmeit csak két pulcsival tudja kimutatni =(

2011. okt. 14. 06:09
 22/27 anonim ***** válasza:
Utolsónak.Itt nem arról van szó,hogy 2 pulcsival kimutatjuk az érzéseinket,hanem arról,hogy az eszedbe juto tt,hogy ő van neked.A figyelmességről van szó.Nem az érték számít.Csak kreativitás kell és ahhoz tudtommal nem kell pénz,még ha az alapanyagaihoz igen.Olcsóbb, mint sok hülyeség a boltban és mégis...érted?Tudod sok ember várja a karácsonyt,mert az nem a munkáról szól,hanem mindenki együtt.Mi oda megyünk ill.jönnek akik amúgy is foglalkoznak velünk!
2011. okt. 14. 07:23
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon szeretem a karácsonyt, imádom a telet, ilyenkor esténként sokszor sétálunk párommal. Nem vagyunk vallásosak, de nem z ajándékról szól, mégis szeretek tervezgetni, kinek mit és hogyan. Általában saját kezűleg készítem el az ajándékokat, és mindig nagyon örülnek neki. Gyönyörűek a díszek, a szép házak, a hó, a csillagos ég... nagyon szeretem, ilyenkor mindenki kedvesebb mindenkivel, nincs annyi hajtás, egyfajta ünnepi hangulat jár át mindenkit, legalábbis sokakat. A lelki része a legjobb. Mondom ezt gaz hitetlenként, aki nem fogadja el Isten létét :)

Egyébként nem: ez az ünnep a téli napfordulóra vonatkozik, minden egyes pogány hiedelem megemlékezett erről, mindenki másképp. Kelták pl. nagy tüzeket gyújtottak és énekeltek, mert a napisten elaludt, így ébresztették. A skandinávok áldozatot mutattak be, embereket öltek, mert hitük szerint az istenek elrabolták a napistent, és emberáldozattal akarták őket rábírni, hogy engedjék el. A germán területeken már az ókor-középkorban is vásárokat tartottak, meg utcai játékokat. Az egyház nem tudta kiölni ezt a mély hitet senkiből, ezért erre épült Jézus születése. Tehát nem az egyházi ünnep volt először.

2011. okt. 14. 09:56
 24/27 anonim válasza:
A családnak nagyjából megvannak az ötletek, még a kollégákon gondolkoztam, hogy kéne valami csekélység, de aztán kitaláltam, hogy veszek keksz válogatást a Bahlsentől. Nyereményjátékuk is van, jó lenne nyerni egy utazást, karácsonyra az lenne az igazi.
2011. nov. 3. 12:32
 25/27 anonim ***** válasza:
Öcsém kofferes pókerszettet kap, mert mostanában rákapott a barátaival, anyukámnak meg vettem egy olajsütőt, mert azt szeretett volna.
2011. nov. 5. 00:25
 26/27 anonim válasza:
Anyukám mióta az eszemet tudom Nők lapját járat. Most az ELMŰ-s kuponomat hogyan tudom érvényesíteni online? Ezt szeretném neki ajándékozni.
2012. dec. 11. 12:23
 27/27 anonim válasza:
Én már csak apumét nem tudom meg a bátyámét meg az anyukámét! Valaki nem tud? A fiú szereti a horrort!
2013. dec. 21. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!