Karácsonyi ajándék? Hogy álltok vele? Vannak már ötleteitek?
"A karácsony nem a vallásról szól. Az alapja vallásos ünnep, de mára más jelentésekkel is gazdagodott. "
Látod, itt az alapvető tévedés. Nem gazdagodott, hanem szegényedett. És antiszoc vagyok? :) Tudod inkább azoknak az érzelmi élete szánni való, aki az érzelmeit csak két pulcsival tudja kimutatni =(
Én is nagyon szeretem a karácsonyt, imádom a telet, ilyenkor esténként sokszor sétálunk párommal. Nem vagyunk vallásosak, de nem z ajándékról szól, mégis szeretek tervezgetni, kinek mit és hogyan. Általában saját kezűleg készítem el az ajándékokat, és mindig nagyon örülnek neki. Gyönyörűek a díszek, a szép házak, a hó, a csillagos ég... nagyon szeretem, ilyenkor mindenki kedvesebb mindenkivel, nincs annyi hajtás, egyfajta ünnepi hangulat jár át mindenkit, legalábbis sokakat. A lelki része a legjobb. Mondom ezt gaz hitetlenként, aki nem fogadja el Isten létét :)
Egyébként nem: ez az ünnep a téli napfordulóra vonatkozik, minden egyes pogány hiedelem megemlékezett erről, mindenki másképp. Kelták pl. nagy tüzeket gyújtottak és énekeltek, mert a napisten elaludt, így ébresztették. A skandinávok áldozatot mutattak be, embereket öltek, mert hitük szerint az istenek elrabolták a napistent, és emberáldozattal akarták őket rábírni, hogy engedjék el. A germán területeken már az ókor-középkorban is vásárokat tartottak, meg utcai játékokat. Az egyház nem tudta kiölni ezt a mély hitet senkiből, ezért erre épült Jézus születése. Tehát nem az egyházi ünnep volt először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!