Karácsonyi ajándékvásálási őrület - de minek? Egyáltalán nem az ajándék a fontos. Ennek az egésznek már teljesen üzlet-jellege van.
Nálunk is jelképes dolgok vannak, pedig mi is megtehetnénk, hogy mindenki drága és sok ajándékot kapjon. De ezeket megvesszük magunknak (nem ajándék gyanánt) bármikor, az ünnepünk pedig nem erről szól. Én úgy látom amúgy, minél "szegényebb" egy család, annál inkább meg akarja mutatni, hogy "kivagyokénvagyok". :( És ez szomorú. :( Ekkor jön az adósság, majd az adósságspirál.
Nekem soha nem jutna eszembe karácsonyi ajándékokra hitelt felvenni. Inkább akkor kapna mindenki egy doboz bonbont egy kedves képeslappal és viszlát Ünnep.
Nem az ajándék a fontos, mi ilyenkor mindig úgy adunk egymásnak ajándékot, hogy mindenki olyat kapjon, amire vágyik, aminek örül, ami hasznos. Apróságok is vannak, nem kell nagy dolgokra gondolni.
A lényeg tényleg az, hogy együtt vagyunk.
Teljesen egyetértek veled.
Ráadásul nálunk nagy a család, sokfelé "kell" az ajándék. Utálom, amikor semmi ötlet, csak azért veszünk valamit, hogy végre ki legyen pipálva az is.
A saját családommal már megbeszéltük, hogy a felnőtteknek csak jelképes ajándékok legyenek, de a férjem szülei, jobban mondva az anyósom ajándékozás terén megalomán. Isten tudja mennyi pénzt költ el karácsony előtt, de fűnek fának veszi az ajándékokat (persze semmi kreativitása hozzá, pl. van aki a 10. vázát kapja...)
Szerintem annyira kellemetlen az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!