Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik megélhetési gyerek...

Létezik megélhetési gyerek vállalás?

Figyelt kérdés
Gondolok arra hogy van-e olyan amikor a juttatások miatt kell elsősorban a gyerek. Ezen kívül lehetséges hogy valaki azért szül gyereket, mert nincs munkája és így 3 évig megoldódnak ez irányú gondjai? Léteznek ezek? Ha igen akkor ez nem számít önzőségnek? (tehát hogy a gyereket használják fel anyagi okok megoldásához? Tudom sokba kerül a gyerek nevelése, de vajon ha semmilyen juttatást nem kapnának a gyerekesek, akkor vajon kevesebb gyerek születne?)
2011. okt. 12. 17:15
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Utolsóval egyet értek. A magyar embereknél is ez a trendi mostanában. Tabunak számít a kérdésem, de ez amolyan nyílt titok azt hiszem. Ugyanúgy ahogy az is, hogy hány család marad együtt csak a gyerek és az anyagiak miatt. A szeretet egyre kevésbé számít.
2011. okt. 12. 18:51
 12/41 anonim ***** válasza:
85%

oké, elolvastam a válaszodat, bocsi... Fáradt vagyok, jól írtad, ne haragudj.

Egyébként sokan vannak úgy, hogy ha nincs munka, esetleg van már 1-2 gyerek, akkor inkább bevállalja a következőt, mert különben munkanélküli lenne. Így meg otthon van 2 gyerekkel, plusz 3 évig biztosított, és ha 28.000-t, de legalább kap valamit. Adójóváírással apuka fizetése is több, 3 gyerekkel sok a kedvezmény is (tankönyv, sulis kaja), meg azért csak van ruha a nagyokról.

Viszont a "tipikus" megélhetésért szülőket elítélem én is. Sejtitek...

2011. okt. 12. 18:54
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
4 gyerekre van 65ooo FT + a gyes 28000 helyet 25000, na kb így kell számolni hogy normális gondolkodású ember ezért a pénzért vállalna -e gyereket? az ovoda is pénzbe kerül (igaz ,hogy ingyenes ,de vannak egyéb költségek na az iskoláról ne is beszéljünk) szerintem ezért a pénzért felelőtlenség gyereket vállalni!!! (nem a pénz miatt vállaltunk 4 gyereket)
2011. okt. 12. 19:06
 14/41 A kérdező kommentje:
És ha a gyerekesek semmilyen juttatást nem kapnának, mondván ők biztosítság azt amit vállaltak? Akkor vajon mi lenne a helyzet?
2011. okt. 12. 19:12
 15/41 anonim ***** válasza:
79%
Megélhetési rablás :):) (a vagy 3-al előtti)
2011. okt. 12. 19:18
 16/41 anonim ***** válasza:
85%
Hát akkor midenki meggondolná bizony hogy kellene-e egy 2. vagy 3.- ik gyerek?! Egy nagy család sok pénzbe kerül.
2011. okt. 12. 19:18
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

"És ha a gyerekesek semmilyen juttatást nem kapnának, mondván ők biztosítság azt amit vállaltak? Akkor vajon mi lenne a helyzet?"

Vagy az lenne, hogy akiknek telik rá, annak lesz gyerekük, és így több gyereknek lenne "kezdőtőkéje" felnőttkorára.

Vagy az, hogy az ember önző, és nem érdekli, milyen körülmények közé szüli a gyereket, neki kell.

2011. okt. 12. 19:30
 18/41 anonim ***** válasza:
85%
19:06 vagyok ,akkor én azt mondanám ,hogy hosszú távú be fektetés!!!!
2011. okt. 12. 19:32
 19/41 A kérdező kommentje:
Kicsit elviszem a témát: mi van azokkal az emberekkel akiknek csak mesterségesen lehet gyermekük? A beavatkozásokat állja a tb, viszont a hormonális gyógyszerek árát nem. Ez kb próbálkozásonként kemény több 100 ezer ft. Őket nem kéne jobban támogatni e téren is? A gyerekeseket a gyermektelenek is segítik mert az ő adójuk is hozzájárul a gyerekesek támogatásához. Visszafelé miért nincs így?
2011. okt. 12. 20:15
 20/41 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem nagyon gyatra a családtámogatási rendszer..

Többet kellene adniuk, mert amit adnak nem elég a gyerekekre.

Többen vállalnának gyereket, akik a biztosítanák majd a mi nyugdíjunkat.

Próbálj már meg 2 minimálbérből meg a családiból felnevelné 2 gyereket..

Nem mindenki keres 100 felett..

Biztos van aki megélhetésből csinál gyereket, de tuti csak a romák, na de ők nemis a gyerekre költik a pénzt..

Tisztelet a kivételnek.

2011. okt. 12. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!