Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elválalnátok egy 3 műszakos...

Elválalnátok egy 3 műszakos állást A gyerekeitek érdekében?

Figyelt kérdés

Anyukám munkanélküli.Apa tanár egy általános iskolában,nagyon keveset keres.Az ő fizetéséből kell megélnünk(4-en vagyunk).Anyának lehetne állása egy gabonakutató intézetben női laborensként.De ő nem akarja elvállalni mert hogy az milyen fárasztó meg stb.Nagyon nehezen élünk meg,miért nem tudja megérteni hogy most nem válogathat???????????????Apa tudna ránk vigyázni míg ő dolgozik.Osztálytársam anyukája is 3 műszakban dolgozik pedig ő megtehetné hogy egész nap otthon üljön,mivel gazdagok.Emellett anya egész nap itthon ül és zabál.Amikor apa ad neki pénzt rögtön elszórja kólára és csokira és azt mondja hogy apának kéne többet dolgoznia hogy legyen pénzünk.De apa így is egész nap dolgozik.Ti mit csinálnátok,hogyan vennétek rá hogy menjen már el dolgozni????

Ja és persze én szívnám meg az ő lustaságát.pl. nem tudok angol tanárhoz járni,nem járhatok abba a gimnáziumba ahova szeretnék.

2009. ápr. 30. 16:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Elvállalnék, hiszen manapság senki nincs abban a helyzetben, hogy válogasson!Még Wc-t is takarítanék, ha fizet!Lehet hogy anyukádnál esetleg valami pszichológiai probléma is lehet? (a csoki, és a kólázás sokszor valami probléma leplezője) Mindenképp beszéljetek vele, hátha kiderül mi a probléma! Ha nincs ilyen gond, akkor meg igenis tessék elmenni dolgozni, a kedélye is jobb lenne tőle, és pénzetek is lenne!Apukád álljon a sarkára, és mondja azt, hogy Ő dolgozik keményen, de neki is segíteni kell, ha nem hajlandó, akkor...Tudom ez kemény, de lehet hogy segít!Így csak elkényelmesedik! Azonkívül meg kell értetni vele, hogy az ő érdeke is, hogyha vállalt két gyermeket, akkor kutya kötelessége neki is az ő taníttatásuk, és jobb helyzetükké tétele!Attól, hogy elvállal egy 3 műszakos nehéz munkát, még nem kell abban megöregednie, keresgélhet közben, és ha talál, akkor továbblép!De ideiglenesen minden jó, abból is addig is pénz van!!!!
2009. máj. 1. 00:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Arra nem gondoltál esetleg,hogy ha már elég idős vagy te is elvállalhatnál vmi munkát?Én is dolgoztam suli mellett,még érettségi előtti napon s hordtam az újságot és azért ha csak hétvégén is kellett,de 3 óra 40fokban vag épp minusz 20ban,kitéve annak,hogy bármelyik percben elüthet a kocsi vagy megharaphat egy kutya hát nem vmi jó,de dolgoztam mert nem a szüleim pénzén akartam élni.

Anyud is elmehetne persze,nekem sincs mst munkám és nehezen jövünk ki mert én bp-en albérletben vagyok(suli miatt) és nem találok munkát,mert ugye nem vesznek fel ha levleezős vagy és folyton rohangálnod kell ie oda vizsgák stb,diákmunkát meg nem kapo mert lelvelezős bárki lehet.

Szóval anyud bevállalhatná.Én is 12 óráztam nyáron,volt,hogy 3-4 napot egymás után,de muszáj volt

2009. máj. 1. 10:59
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Diákmunkával csak egy gond van, korhatáros, ha a kérdező nem érte még el azt az életkort, akkor még nem dolgozhat, egyébként természetesen ez is egy megoldás. Attól viszont még az anyuka lusta marad, és ez szörnyű. Ismerek amúgy ilyen nőt, már túl van a 40-en, no comment.
2009. máj. 1. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!