Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elválalnátok egy 3 műszakos...

Elválalnátok egy 3 műszakos állást A gyerekeitek érdekében?

Figyelt kérdés

Anyukám munkanélküli.Apa tanár egy általános iskolában,nagyon keveset keres.Az ő fizetéséből kell megélnünk(4-en vagyunk).Anyának lehetne állása egy gabonakutató intézetben női laborensként.De ő nem akarja elvállalni mert hogy az milyen fárasztó meg stb.Nagyon nehezen élünk meg,miért nem tudja megérteni hogy most nem válogathat???????????????Apa tudna ránk vigyázni míg ő dolgozik.Osztálytársam anyukája is 3 műszakban dolgozik pedig ő megtehetné hogy egész nap otthon üljön,mivel gazdagok.Emellett anya egész nap itthon ül és zabál.Amikor apa ad neki pénzt rögtön elszórja kólára és csokira és azt mondja hogy apának kéne többet dolgoznia hogy legyen pénzünk.De apa így is egész nap dolgozik.Ti mit csinálnátok,hogyan vennétek rá hogy menjen már el dolgozni????

Ja és persze én szívnám meg az ő lustaságát.pl. nem tudok angol tanárhoz járni,nem járhatok abba a gimnáziumba ahova szeretnék.

2009. ápr. 30. 16:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ajaj, ha jól írod, nincs könnyű dolgotok. Bizony muszáj volna anyukádnak is munkába állnia! És nem is hangzik rosszul az a laboránsi állás, felénk még a 3 műszakos munkahelyekért is sorbanállás van.

Beszéljétek meg vele apukáddal közösen.

2009. ápr. 30. 16:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én 3 gyerekes anya vagyok és bizony elmegyek dolgozni a megélhetésünk miatt. Nálunk is csak a férjem dolgozik és sajna nem elég a pénzünk. Igaz én csak fél napokra tudok menni különböző okok miatt de elmegyek. De ha volna a környéken 3 műszakos jól fizető állás azt is el vállalnám a gyerekek érdekében.

2009. ápr. 30. 16:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ötvenöt évesen bevállaltam a három műszakot karbantartóként, mert nincs igazából válogatási lehetőségem. Nem túl kényelmes, de most ez van. Amúgy van egy gépészmérnöki diplomám, nyelvvizsgám, és eddig mindig a saját ágyamban aludtam éjszaka.
2009. ápr. 30. 17:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Bevállalnám, ha rákényszerülnék. Főleg, ha a másik fél pedagógus, anyukám is pedagógus, egyedül az ő fizetéséből nem tudnánk megélni 4-en a család.
2009. ápr. 30. 17:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha így áll hozzá anyukád szerintem elég nehéz lesz meggyőzni,ha nem lehetetlen...

Nekem még ugyan pici a kisfiam (7 hónapos) de az biztos,hogy ha oda kerül a sor,hogy vissza kell mennem dolgozni,azt fogom elvállalni ami többet fizet. A mai világban nem lehet válogatós az ember.

2009. ápr. 30. 17:09
 6/13 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondtam de ő hajthatatlan.Apukámank már a szüleitől kell pénzt kérnie és persze abból a pénzből kell költenünk ami az én taníttatásomra lett félrerakva.
2009. ápr. 30. 17:15
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hol éltek, városban, falun? Melyik régióban? (amúgy ha szeretnéd, akkor interneten ingyen is tudok korrepetálást vállalni, már csináltam hasonlót) Anyukád nagyon furcsán áll hozzá a dolgokhoz, baj lesz ebből, később, ha elég idős leszel diákmunkához, mindenképpen keress lehetőséget.
2009. ápr. 30. 17:33
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én annyi munkát vállalnék, amennyit csak lehetséges egy ilyen helyzetben. Szerintem anyukád kifogásokat keres és lusta dolgozni. Itt csak az őszinteség segít. Meg kell neki mondani, ha a szép szóból nem ért, hogy ez így nem megy tovább és menjen el dolgozni mielőtt végleg úgy elkényelmesedik, hogy sosem fog többé munkába állni. Talán az segítene, ha ideiglenesen a szüleid külön kasszára mennének. Ha anyukád nem kapna pénzt apukádtól, neki kellene megkeresni.
2009. ápr. 30. 17:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én történetem csak annyi,hogy az én férjem virág üzletben dolgozik/kevés pénzért/,én pedig 3 szakban CNC operátor vagyok.Nem nőnek való munka,de muszáj.Anyukád elkényelmesedett,tényleg jó ötlet a különkassza.A mai világban már az"boldog" embernek számít,akinek van munkahelye,pláne a tudat,hogy így könnyebb a gyerekeknek is.
2009. ápr. 30. 18:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

nekem nincs gyerekem, és négy műszakban dolgoztam két évig.

Éjszaka is melóztam, meg hétvégén is, itt összevissza volt mniden.

2009. ápr. 30. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!