Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent az ha valaki...

Mit jelent az ha valaki főállású édesanya?

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 15:48
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdésem célja, hogy valakit megsértsek.
2011. okt. 11. 16:16
 12/34 anonim ***** válasza:
38%
Te nem sértettél meg senkit, csak néhány tizenéves válaszoló. max.13 éves
2011. okt. 11. 16:19
 13/34 anonim ***** válasza:
87%

"Sokan azt hiszik hogy ez semmi... pedig jobban el lehet faradni mint sok mas munkatol."

Nem tekintem semminek, viszont úgy gondolom, a család minden tagjának előnyösebb, ha nem marad otthon. Jobban elfárad? Más anyák ellátják munka mellett is az otthoni feladataikat. De közben nem érzik magukat kevesebbnek, mert ők is hozzájárulnak a családi kasszához, van társasági életük, mivel a munkahelyen vannak kollégák is. A gyerekeikkel valóban nem lehetnek annyit, mint a főállású anya, de a gyerekük sokkal jobban szocializálódik, nem nő az anyja szoknyájához. Az első pár évben fontos az anya közelsége, de utána a gyereknek az a legjobb, ha közösségbe jár, erősödik az immunrendszere is, jobb, mintha egész nap anyukával kuksolna odahaza, és legfeljebb a játszótéren látna gyerekeket.

Nem állítom, hogy nem működhet a főállású anyaság, de az igen egyedi... Legtöbbször meg kényszerből alakul ki a helyzet, ahol vagy az egyik fél, vagy mindkettő nehezményezi a helyzetet. Nálunk anyám évekig volt főállású anya. Nem szépítem: derogált neki a tudásához képest kisebb rangú munkát vállalni, válogatott és inkább otthon lébecolt. Hát tisztaság sem mindig volt, se rendes kaja... Apám joggal volt ideges, hogy egyedüli eltartója 3 gyereknek, anyámat szintén tudat alatt frusztrálta, hogy "semmit sem csinál", így az ivásba menekült... Azóta tudja, nagyobb marhaság nincs ennél, mint háztartásbelinek lenni. Most vannak kollégái, társasága, igaz, a mérnöki diplomájához képest lealacsonyító munkát végez, de így is ellátja a háztartást, még talán jobban, mint mikor egész nap otthon volt. Mert az egész napos otthoni takarítás nem eredményes... Eltelik a nap, az ember meg sehova sem jutott... 1 óra alatt nagyobb rendet lehet rakni, ha az ember tudja, hogy tényleg annyi ideje van csak. Tapasztalat!

2011. okt. 11. 16:31
 14/34 anonim ***** válasza:
83%

Azért a durva válaszokat a főállású édesanyák nevében kikérem magamnak! Két kisgyerekkel (3 és 1 évesek) vagyok itthon és ismét babát várunk. Remélhetőleg, még nem az utólsót. :-)

Dipolmás vagyok, nyelvet beszélek, versenysportoló voltam, a gyerekek előtt dolgoztam, nem érzem úgy, hogy ne tettem volna le az asztalra mindent, ami lehetséges.

Most a főfoglalkozásom, hogy nevelem a gyerekeinket, vezetem a háztartást, sütök-főzök, igyekszem meleg családi otthont teremteni, ahová a férjem is szívesen jön haza nap mint nap. Ugyan még egy ideig gyeden leszek, de ha már a legkisebb gyerekünk is betölti a 3. életévét, főállású anyaként 28 ezer Ft-ra leszek jogosult, ami, azért lássuk be, nem sok mindenre elég.

Miért választottuk mégis közösen a férjemmel azt, hogy itthon maradjak? Egyszerűen azért, mert a gyerekeknek igenis kell, hogy otthon legyen az édesanyjuk, a család szempontjából nagyon fontos az anya, aki ha jól belegondolunk egy személyben pedagógus, házvezetőnő, szakácsnő, cukrász, varrónő, élelmezésvezető, titkárnő, két lábon járó kalendárium, ápolónő és logisztikus, csak hogy a legfontosabbakat említsem.

Keményen dolgozom, nem henyélni vagyok itthon, értelme és célja van annak, amit csinálok, nem érzem magam alsóbbrendű állampolgárnak azért, mert nincs munkahelyem.

2011. okt. 11. 16:35
 15/34 anonim ***** válasza:
44%

"Te nem sértettél meg senkit, csak néhány tizenéves válaszoló. max.13 éves"

Drágám, azért, mert más többre vitte az életben, mint te, még nem kell tizenévesezni.

2011. okt. 11. 16:40
 16/34 anonim válasza:
35%

Értem én a lepontozást, kemény meló.

Szépen is nézne ki egy önéletrajzban :

2 évig GYESen majd további 6 évig a főállású anya pozícióját töltöttem be. Végül is szebb, mint 6 év munkanélküliség.

Mit csinál egy főállású anya? Netezik naphosszat? Jó néha leszidja a gyereket ha elrágja a netkábelt.

2011. okt. 11. 16:42
 17/34 anonim ***** válasza:
61%
Most nem védeni akarom a válaszolót, de mi az, hogy többre vitte. Szerintem 3 gyereket felnevelni úgy, hogy azok tanultak, tisztességesek legyenek, az is valami.
2011. okt. 11. 16:43
 18/34 anonim ***** válasza:
59%

Kedves 16:40

44 éves vagok, 3 egyetemista gyerek anyja, több diplomával, nyelvvizsgával, és valószínűleg négyszer annyyit keresek mint te. És pontosan tudom milyen kiskorú gyerekek anyjának lenni

A véleményed igenis 13 éves szinvonal.

2011. okt. 11. 16:45
 19/34 anonim ***** válasza:
79%

56% szerint egy nőnek sem kell gyereket szülni, hanem csak karriert építeni...egyszer csak kipusztulunk, végülis ez sem baj, majd jön okosabb faj...

Engem nem zavarnak a karrierista nők sem, mert én felnézek rájuk, de a háztartásbeliek sem zavarnak, mert a gyerekeknek külön jó, ha az anyjukkal vannak! De azért más háztartásbelinek lenni jó gazdag férj mellett vagy egy kilátástalan csóróságban putriban, nehéz körülmények között!

Ha az 56% igáslónak nézi a nőket, akkor elég ostoba lehet, mert a nő nem igáslónak született erre a földre, nyugodtan megmozgathatja a pici seggét a férj is, nem esik le a gatyája!

2011. okt. 11. 16:49
 20/34 anonim ***** válasza:
88%
Én a gyerek előtt szinte a munkámnak éltem, komolyan nem fáradtam el az egész napi munkától, mint a kis lurkómtól, pedig csak 1 van.3 gyerek mellett, ha a nő rendesen megcsinál mindent, háztartás, gyerekkel való foglalkozás, apuci kényeztetése, hát nem egy könnyű dolog.
2011. okt. 11. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!