Mit jelent az ha valaki főállású édesanya?
"Sokan azt hiszik hogy ez semmi... pedig jobban el lehet faradni mint sok mas munkatol."
Nem tekintem semminek, viszont úgy gondolom, a család minden tagjának előnyösebb, ha nem marad otthon. Jobban elfárad? Más anyák ellátják munka mellett is az otthoni feladataikat. De közben nem érzik magukat kevesebbnek, mert ők is hozzájárulnak a családi kasszához, van társasági életük, mivel a munkahelyen vannak kollégák is. A gyerekeikkel valóban nem lehetnek annyit, mint a főállású anya, de a gyerekük sokkal jobban szocializálódik, nem nő az anyja szoknyájához. Az első pár évben fontos az anya közelsége, de utána a gyereknek az a legjobb, ha közösségbe jár, erősödik az immunrendszere is, jobb, mintha egész nap anyukával kuksolna odahaza, és legfeljebb a játszótéren látna gyerekeket.
Nem állítom, hogy nem működhet a főállású anyaság, de az igen egyedi... Legtöbbször meg kényszerből alakul ki a helyzet, ahol vagy az egyik fél, vagy mindkettő nehezményezi a helyzetet. Nálunk anyám évekig volt főállású anya. Nem szépítem: derogált neki a tudásához képest kisebb rangú munkát vállalni, válogatott és inkább otthon lébecolt. Hát tisztaság sem mindig volt, se rendes kaja... Apám joggal volt ideges, hogy egyedüli eltartója 3 gyereknek, anyámat szintén tudat alatt frusztrálta, hogy "semmit sem csinál", így az ivásba menekült... Azóta tudja, nagyobb marhaság nincs ennél, mint háztartásbelinek lenni. Most vannak kollégái, társasága, igaz, a mérnöki diplomájához képest lealacsonyító munkát végez, de így is ellátja a háztartást, még talán jobban, mint mikor egész nap otthon volt. Mert az egész napos otthoni takarítás nem eredményes... Eltelik a nap, az ember meg sehova sem jutott... 1 óra alatt nagyobb rendet lehet rakni, ha az ember tudja, hogy tényleg annyi ideje van csak. Tapasztalat!
Azért a durva válaszokat a főállású édesanyák nevében kikérem magamnak! Két kisgyerekkel (3 és 1 évesek) vagyok itthon és ismét babát várunk. Remélhetőleg, még nem az utólsót. :-)
Dipolmás vagyok, nyelvet beszélek, versenysportoló voltam, a gyerekek előtt dolgoztam, nem érzem úgy, hogy ne tettem volna le az asztalra mindent, ami lehetséges.
Most a főfoglalkozásom, hogy nevelem a gyerekeinket, vezetem a háztartást, sütök-főzök, igyekszem meleg családi otthont teremteni, ahová a férjem is szívesen jön haza nap mint nap. Ugyan még egy ideig gyeden leszek, de ha már a legkisebb gyerekünk is betölti a 3. életévét, főállású anyaként 28 ezer Ft-ra leszek jogosult, ami, azért lássuk be, nem sok mindenre elég.
Miért választottuk mégis közösen a férjemmel azt, hogy itthon maradjak? Egyszerűen azért, mert a gyerekeknek igenis kell, hogy otthon legyen az édesanyjuk, a család szempontjából nagyon fontos az anya, aki ha jól belegondolunk egy személyben pedagógus, házvezetőnő, szakácsnő, cukrász, varrónő, élelmezésvezető, titkárnő, két lábon járó kalendárium, ápolónő és logisztikus, csak hogy a legfontosabbakat említsem.
Keményen dolgozom, nem henyélni vagyok itthon, értelme és célja van annak, amit csinálok, nem érzem magam alsóbbrendű állampolgárnak azért, mert nincs munkahelyem.
"Te nem sértettél meg senkit, csak néhány tizenéves válaszoló. max.13 éves"
Drágám, azért, mert más többre vitte az életben, mint te, még nem kell tizenévesezni.
Értem én a lepontozást, kemény meló.
Szépen is nézne ki egy önéletrajzban :
2 évig GYESen majd további 6 évig a főállású anya pozícióját töltöttem be. Végül is szebb, mint 6 év munkanélküliség.
Mit csinál egy főállású anya? Netezik naphosszat? Jó néha leszidja a gyereket ha elrágja a netkábelt.
Kedves 16:40
44 éves vagok, 3 egyetemista gyerek anyja, több diplomával, nyelvvizsgával, és valószínűleg négyszer annyyit keresek mint te. És pontosan tudom milyen kiskorú gyerekek anyjának lenni
A véleményed igenis 13 éves szinvonal.
56% szerint egy nőnek sem kell gyereket szülni, hanem csak karriert építeni...egyszer csak kipusztulunk, végülis ez sem baj, majd jön okosabb faj...
Engem nem zavarnak a karrierista nők sem, mert én felnézek rájuk, de a háztartásbeliek sem zavarnak, mert a gyerekeknek külön jó, ha az anyjukkal vannak! De azért más háztartásbelinek lenni jó gazdag férj mellett vagy egy kilátástalan csóróságban putriban, nehéz körülmények között!
Ha az 56% igáslónak nézi a nőket, akkor elég ostoba lehet, mert a nő nem igáslónak született erre a földre, nyugodtan megmozgathatja a pici seggét a férj is, nem esik le a gatyája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!