Mit jelent az ha valaki főállású édesanya?
3 gyerekes anyuka, akinek az a munkája, hogy gyereket nevel.
Kap fizetést az államtól, de nem tudom, mennyit.
Kicsit erős, amit az első írt. Én ismerek olyan nőt, aki két diplomával volt néhány évig főállású anya, mert egyszerűen nem volt más lehetőség. A legkisebb gyerek egy kicsit visszamaradottabb volt, és baromi sokat kellett vele foglalkozni ahhoz, h felzárkózzon a kortársaihoz, és munkalehetőség pedig egyébként sem volt. Szóval azért, mert neked savanyú a szőlő, ne általánosítsunk!
De valóban, 3 gyerek után lehet főállású anyának "menni". Anyagilag egyáltalán nem éri meg, de több idő marad valóban a gyerekekre.
3 vagy több kiskorú gyermeket nevelő anya igényelheti (gyermekgondozási támogatás)
Mellette nem folgozhat heti 20 óránál többet és egy gyermek sem tölthet intézményben napi 5 óránál többet. a legkisebb gyermek 8 éveskoráig jár kb. 30 ezer forint
Elso: nem biztos hogy igy kene degradalnod azokat az edesanyakat akik nem dolgoznak!!
kerdezo: azt jelenti hogy a nap 24 orajabol 25-t keszenletben vannak, egyedul csinalnak mindent a haztartasban, nevelik a gyereke(ket), beosztjak a sokszor keves penzt, es alig varjak hogy a parjuk is vegre hazaerjen, hogy mikor mar alszanak a gyerkek akkor vegre leuljon picit kifujni magat.
Jelenleg en is foallasu edesanya vagyok, es nem azert mert lusta voltam tovabbtanulni.... tanultam tovabb, nemzetkozi vizsgaim vannak, 3 nyelven beszelek, dolgoztam is par evig elotte, de az elet most ugy hozta, hogy otthon vagyok a kislanyommal. DE meg eletemben nem dolgoztam annyit mint ezalatt a masfel ev alatt. Sokan azt hiszik hogy ez semmi... pedig jobban el lehet faradni mint sok mas munkatol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!